Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Morden24

  nagyúr

  válasz shtml #39 üzenetére

  Mitől rossz neked, ha az állam lehallgatja a telefonbeszélgetéseidet (már gyakorlat), megfigyelő kamerát helyez el a lakásodban, a hálószobádban

  Ez nem a kérdésemre válaszol. Az ujjlenyomatom levételének semmi köze nincsen a valóságshow-záshoz. Mellesleg majd megnézném a tár- és emberkapacitást a mindenki lakásának megfigyelésére, valamit az értelmére is kíváncsi lennék.

  Vagy mindez nem zavar téged, hiszen semmi titkolnivalód nincs?

  Őszintén? Tényleg nincsen.

  Miért éreznéd magad kellemetlenül, ha egy állami hivatalban anyaszült meztelenül kellene megjelenned a teljesen felöltözött állami hivatalnokok előtt?

  Egy jódarabig a katonasági alkalmasságin azért kibírták az emberek.

  ma még nem, de belátható időn belül minden lényeges személyiségi vonásom megállapítható lesz belőle

  Ez egyelőre számomra science fiction. Ezzel az erővel a klingonok támadásától is félhetek.

  élj tovább boldog tudatlanságban - nem, nem megbántásnak szántam

  Kisregényt elolvastam, vannak benne valós dolgok is, mint pl. a személyes adatok marketingcélra való felhasználása, ami egy napjainkban is létező tény (cégek közötti adatbázisok adás-vétele elég régóta elő-előfordul, lakcím, telefonszám, stb.). A többi számomra sci-fi. Persze gondolkodhatnék azon, hogy ha egyszer majd képesek lesznek klónozni, akkor mennyire gáz, hogy az államnál van a dns-mintám, de mint fentebb említettem, kb. a goauldok és klingonok armadájától is tarthatok ezzel az erővel.

  Én csak azt látom a világban, hogy az USAban a '90-es évek vége felé lecsengő conspiracy theory-divathullámot megint kicsit későn importáltuk, és egy rakat otthon unatkozó kocka megálmodta, hogy neki egyszer az élete annyira izgi lesz, hogy meg fogja érni egy államszervezet számára, hogy ember- és technikai erőt nem kímélve 24/7 megfigyelje őt, és akkor végre lesz értelme a paranoiájának.

  Az egész besározós-megfigyelős-bűnbakalkotós-girondis baromságot meg tudták csinálni a történelem folyamán anélkül is, hogy elektromos pórázt dugjanak a seggembe. Mivel ezzel mindenki tisztában van, ezért abszolút nem is parázom az ilyen "módszerektől" (teszek a dns-mintavételre meg az RFID-re), mert a technika csak eszköz: ha akarják, akkor úgyis tudják "rosszra" használni, ráadásul nem kell hozzá sci-fi, erre ma is fasza (és nem kevésbé félelmetes) módszerek vannak.

  Szóval majd ha a bőrkabátosok toporognak az ajtóm előtt, akkor elhiszem az ilyen parákat. Addig viszont rohadtul nem érdekel, hogy valami adatgyűjtős cég kiókumulálja a netezési szokásaim közül, hogy én szerdán és pénteken szoktam macisajtot venni.

  Továbbra sem lehülyézlek, csak egyszerűen nevetségesnek tartom, ha valaki dns-mintákkal meg minden lakás bekamerázásával dobálózik, amikor erre letisztultabb és praktikusabb módszerek már manapság is rendelkezésre állnak. Vannak sokkal valóságosabb és sokkal félelmetesebb dolgok, nem kell sci-fit keverni bele, az csak arra jó, hogy eladható és érdekes konzumtermékké változtatja még a paranoiát is.

  [ Szerkesztve ]

  Sectumsempra - For Enemies

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés