Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Fecogame

  veterán

  LOGOUT blog

  válasz Dark Archon #1 üzenetére

  Aki képes rá, az hatékonyan beosztja az idejét. Aki nem, az meg teljesen meg van lőve, mert semmi külső dolog nem irányítja.

  Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz Dark Archon #1 üzenetére

  Szerintem ez nagyon személyiség és munkakör függő, nekem két munkám van, ha a (szabadúszó) fotózást nézzük, akkor az utómunka része egyébként is klasszikus home office, leülsz a gép elé, beröffented a háttérzenét és a leadási határidőig feldolgozod az anyagot, magad osztod be az időd, ha úgy tartja kedved a nappalodat elbaszod másra és este dolgozol (kinek-mi a kényelmes, senki nem kéri számon).

  A másik munkám meg teljesen klasszikus irodai (egyébként szintén a képalkotási ipar területén), sok benne a táblázatozás, telefonálás, report, emailezés, árajánlatozás és ahogy a partnerek is 9:00 meg 17:00 között dolgoznak, úgy tőled is azt várják el, hogy ebben az idősávban működj és állj rendelkezésre. Vannak dolgok, amik a home office óta hatékonyabban működnek, más dolgok meg szimplán csak idegesítőek és nálunk a munkahelyi légkör is eléggé baráti ahhoz, hogy így 1,5 hónap távlatából már hiányozzon.

  Amúgy a mi munkahelyünk kutyabarát hely, egymás kutyáit is sétáltatjuk ha úgy adódik és akinek arra van kedve, hogy nap közben járjon egyet, az járhat (ilyenkor szokás megkérdezni, hogy ki kér egy Kinder Buenót vagy almát a kisboltból, aztán Revoluton szét lehet dobni az árát).

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • Hi!King

  aktív tag

  válasz Dark Archon #1 üzenetére

  Ez nem home office függvénye, hanem a munka jellegétől, a főnököd vezetési stílusától, a cégen belüli szokásoktól függ. Ezen a téren a home office egyedül annyit változtat, hogy ha valamivel megszakítod a munkádat napközben, akkor az otthon van és nem a munkahelyeden. Sok munkahelyen eddig is el lehetett menni ügyet intézni, vásárolni, stb., stb., illetve később jönni, később menni, esetleg elmenni futni, bringázni, ha a munka meg volt csinálva, míg ahol szigorú munkaidő van, azt távmunkában is be lehet tartatni, ha erre van akarat.

 • ntomka

  nagyúr

  válasz Dark Archon #39 üzenetére

  Ezt írta: "sokkal inkább a #Maradjotthon mert a nagyszülők és más ismerősök nem tudnak jönni segíteni". Szerintem ez világos és érthető, plusz segítségre van szükség normál esetben is, ami most nincs meg.

  Dolgozószobája sincs mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

  ツ Headphones on - World off

 • Bibby

  addikt

  válasz Dark Archon #39 üzenetére

  Bírom ezt, hisz csak be kell csukni a dolgozószobát, mi baja mindenkinek?

  Következő szint, hogy nem értem mi baja mindenkinek, ha unatkozom járok egyet a saját 10 hektáros, ősfás erdőmben, vagy úszom a házi ötvenes medencémben egyet. Mi olyan nehéz az otthon maradásban? :DDD

  Ελευθερια η θανατος

 • Szakbarbár

  aktív tag

  válasz Dark Archon #39 üzenetére

  Nincs külön dolgozószobám, a gyerekek szobájában tudok csak dolgozni, ott van az íróasztalom.
  Azt megkérdezném, hogy nálad mennyi és milyen idős gyerek van a családban? Egy gyerekkel most sem lenne semmi probléma vagy ha már nagyobbak lennének és egyedül is eljátszanának. De igénylik a folyamatos felügyeletet, sokszor egyszerre.
  Máskor átjönnek a nagyszülők segíteni mert két gyerek simán lefoglal 2 felnőttet egész nap, mellé még jön a házimunka pl feleségem sokszor úgy vasal, hogy hordozóban rajta van a pici.
  Ha azt tenném amit javasolsz a feleségem már kész idegroncs lenne.

  Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

 • ntomka

  nagyúr

  válasz Dark Archon #48 üzenetére

  Azért sok gyerekes akik átesnek a betegségen arról nyilatkozik, hogy a poklot élik meg, mert a gyereket is durván meg tudja viselni.

  Mindenki elsiklott afelett a tény felett, hogy az időseket kérték meg, hogy maradjanak otthon. Erre leállt a fél világ

  Igen, mert nem csak az időseket kérték meg, hanem mindenkit. Kijárási korlátozás megvan? Az ilyen gumi szabályokat hagyjuk, hogy különös indokkal mit lehet, meg hasonlók, mert attól még nem lehet csoportosulni, van egy olyan, hogy "social distancing", amibe a szomszédolás már igenis nem fér bele. Azért a többség felfogta, hogy ez most egy ilyen időszak és a távolságtartásra miért is van szükség.

  ツ Headphones on - World off

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz Dark Archon #48 üzenetére

  "Mindenki elsiklott afelett a tény felett, hogy az időseket kérték meg, hogy maradjanak otthon. Erre leállt a fél világ, számos cég önként bezárt, romokban a gazdaság."

  Ezt legyél szíves elmagyarázni a vendéglátásban, turizmusban, rendezvényszervezésben, repülésben, moziban és a nekik beszállító egyéb iparágakban dolgozóknak is elmagyarázni, akik mára százezres nagyságrendben veszítették el a munkájukat csak itthon, mert rendelet tiltja a normális üzletmenet szerinti működésüket. Senki nem kérte őket önkéntes otthon maradásra, hanem be lett tiltva a munka, ami addig a kenyerüket adta.

  Egyébként meg téves, hogy csak az időseket kérték meg a világ kormányai, hiszen a vírus elsősorban zárt közösségekben terjed és a munkahelyi környezet tipikusan ilyen. Járványügyi értelemben pedig a tünetmentes vagy enyhe lefolyású emberekkel (a fiatalok többsége ilyen) van a legnagyobb probléma, mert ők adják tovább fajlagosan a legtöbb további kontaktnak. A svédeknek sem megy, hogy a veszélyeztetetteket elkülönítsék, a halottaik többsége idősotthonok lakója (mint egész Európában).

  A munkavállalók túlnyomó többsége nincs otthon jelenleg sem, nem állhatnak le a létfontosságú szolgáltatások, rendvédelem, közigazgatás, áruszállítás, alapvető élelmiszerek és gyógyszerek kereskedelme (és így tovább). Aki otthonról is dolgozhat, az a munkavállalók csak egy kisebb, kivételesebb csoportja, de arra jó, hogy más egyéb intézkedésekkel együtt a járványt lassítsa.

  ---

  (#49) ntomka:
  Van több ismerősöm aki már átesett rajta és elég változatosak a beszámolók. Volt olyan, akit úgy küldtek otthoni (hatósági) karanténba meggyógyulni, hogy az orvosok szerint enyhe lefolyásúnak számít, az orvosnak volt 1,5 perce ebben döntést hozni, annyi más beteg van még. Ez az enyhe lefolyás úgy nézett ki, hogy volt egy 3 napos szakasz, amikor az ágyból sem tudott kikelni az extrém fáradtságtól, még a mosdóra is úgy ment el (jóformán négykézláb), hogy ott 20 percet pihent, mielőtt visszaindult az ágyba, közben végig olyan migrénes fejfájása volt, amitől aludni sem bírt. Velem egy idős, 30 éves, rendszeresen sportoló fiatalemberről beszélünk. Azt mondta volt már hasonlóan szarul influenzától is, de a felépülés óta hetek teltek el, mégsem kap ugyanúgy levegőt, mint addig, de most leállt a sportorvosi diagnosztika, nem tud tüdőkapacitást mérni.

  Egy másik barátunkat, szintén sportember, igaz már kicsit idősebb (39 éves), kórházban kezelték tüdőgyulladással, mesterséges oxigén adagolással, nála már biztos, hogy maradandóan károsodott a tüdő, soha többé nincs sport, de valószínűleg a harmadikra sem megy már fel gyalog. Csak a halottakról van statisztika, arról nem, hogy hány fiatal van, akik maradandó egészségkárosodást szenvednek. Az őket kezelő orvosok szerint sokszorosa a szezonális influenzához képest, ami akkor is baj, ha zömmel nem ők azok, akiket életveszélyes állapotban kezelnek.

  Egyetértek veled, nem fér bele a szomszédolás sem. Nem azért, mert mindenkit így földhöz vág a betegség, mint két barátomat, hanem mert felelősséggel tartozunk egymásért és nem akarjuk átadni olyanoknak, akik esetleg így beszopják.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • Hi!King

  aktív tag

  válasz Dark Archon #52 üzenetére

  Ha feloldják, akkor hamarosan nagyon durván meg fog ugrani a megbetegedések száma. Szvsz az elmúlt hetekben túl enyhék voltak a korlátozások, így persze nem sikerült letörni, ezért lesz még tovább elhúzva az egész. Normális esetben annak kellene történnie, hogy 1 hónapos nagyon szigorú szabályozás, vagy amíg napi 1-2-re esik az új esetek száma, aztán enyhíteni, de folyamatosan figyelni, és bármikor újra bevezetni a szigorúbb korlátozásokat, ha kell.

  Ami az engedjük szabadon a vírust illeti, ha ezt megtennék, akkor még tovább tartana az időszak, amíg nem kapsz egészségügyi ellátást, mivel az a helyzet teljesen kinyírná az egészségügyet. Mellesleg a gazdaságot is, mert 30% körüli átfertőzöttség mellett spontán omlana össze minden.

  [ Szerkesztve ]

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz Dark Archon #52 üzenetére

  "Évekről beszélünk ideális esetben is, járványhullámokról, mire lesz kellő mennyiségű oltóanyag. Kevésbé ideálisban ez már így marad, és erre rájátszanak a kormány érthetetlen döntései."

  Abban nagyjából tudományos konszenzus van, hogy a SARS-Cov2 már marad velünk, mint a másik négy koronavírus törzs, ami a szezonális náthákat okozza emberben (abban nincs, hogy ugyanilyen intenzitású lesz, vagy ahogy az emberek szervezete hozzászokik a következő "szezonokat" könnyebben legyűri majd). Igen, majd a vakcina hozhat igazi enyhülést, de azt felejtsük el, hogy minden visszaáll a régibe, mert a túlzsúfolt, urbánus, olcsón repkedő életmódunk képtelen ellenállni a járványoknak.

  "Mert, hogy nem jutok el egy barkácsboltba vagy kertészetbe, mint dolgozó ember, az még nem veszélyeztet életet, de, hogy a kutyámat ne tudjam rendesen ellátni, az már túlzás."

  Én minden ilyet meg tudtam rendelni neten. Kutyakaját, fűnyíró alkatrészt, metszőollót, kerti széket rendeltem eddig.

  "Vagy, hogy a fogorvosom nem fogadhat, ha nem haldoklom. Nem csak ez a vírus létezik, ettől még egyéb kezelések szükségesek lennének, ha még mondjuk 60 évesen is a saját fogaimmal szeretnék rágni."

  Ez valóban hülyeség és ostoba dolog. Nekem is van folyamatban lévő fogászati kezelésem (fogmegtartó kezelés, de ahogy most kinéz a dolog meg kell várnom míg bedurran és akkor kihúzzák ambuláns SZTK alapon). A fogorvosokat is fel kell szerelni megfelelő védelemmel, hogy folytathassák a munkát. Tudok olyan magánpraxisról, ahol a doki vállalta volna, hogy saját költségén beszerzi a védőfelszerelést, ha cserébe kinyithat, de nem teheti meg.

  "Remélem, 4-én feloldják ezeket a baromságokat, és marad a maszk viselése kötelező zárt helyeken, amivel egyébként is kezdeni kellett volna."

  Igen, ezzel kellett volna kezdeni, de még most is ott tartunk, hogy bemegyek a Lidl-be vásárolni és az emberek egymás hegyén-hátán állnak sorban és jó ha a vásárlók felén van maszk. Viszont a korlátozások feloldásával az állítólagos "tetőponton" azt érjük el, hogy a járvány durván be fog robbanni. Nem véletlenül szabadítottak fel rohadt sok kórházi ágyat (sokkal többet, mint amennyire az olaszoknak bármikor is szüksége lett volna még a legsötétebb órákban is akár).

  "A vírus semmilyen gazdasági károkat nem okozott volna, saját magunknak okoztuk (paranoia)."

  Ezt a kijelentést erős túlzásnak érzem, hiszen több fejlett országban összeomlott az egészségügyi ellátás a többlet terhelés miatt. Most is csak úgy tudtunk úrrá lenni a koronavírusosok ellátásán, hogy az mások kárára történik és ez nem csak magyar sajátosság. Ne felejtsük el, hogy az igazán extrém terhelés a radar alatt terjedő járvány következménye, amikor elérte több európai országban és az USA-ban a csúcsokat az egyszerre kórházban ápoltak száma, azok olyan betegek, akik a zéró-nulla-semmilyen korlátozások alatt fertőződtek meg. Korlátozások lesznek még évekig ezután is, de nem ennyire durvák, mint az elmúlt hetek. Ezekre a hetekre azért volt szükség, hogy a járvány kontroll alá kerüljön és húzd meg - ereszd meg alapon lehet majd folytatni a továbbiakat. Maszkot fogunk hordani a boltban meg a villamoson, de nem leszünk a föld alá száműzve, de a tömegrendezvényekről vagy a zsúfolt tengerpartokról most sokáig le kell még mondani.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz Dark Archon #60 üzenetére

  "Útba esik az állateledeles hazafelé, azért mindent én sem rendelek online, nincs annyi felesleges 1-2 ezresem."

  Ezért kell egy nagyobb adagot berendelni.

  "Én biztos nem húzatnám ki a fogamat, ha egyszer menthető lenne."

  Ezt pillanatnyilag nem te döntöd el. Magánrendelés nincs, SZTK van, de ott is csak ambuláns, sürgős eseteket látnak el, amire a fogmegtartó kezelés nem terjed ki. Hazamehetsz a feldagadt fejeddel és viseled tovább a fájdalmat vagy kihúzzák, ebből lehet választani.

  "Ha el lehet hinni, hogy Vuhanból eredt a vírus, az ottani pánikkeltés miatt menekültek szanaszét az emberek. Aztán gyűrűzött tovább. Persze, hogy beleroppant az egészségügy."

  A modellezések szerint Vuhanban már novemberben, Európában pedig már decemberben jelen volt a vírus. Semmi köze ennek a pánikkeltéshez. Az életmódunk okozza, hogy pillanatok alatt egy ilyen jellegű járvány szétterjed a világon.

  "Mitől robbanna be akkor a vírus?"

  Növekedni fog a kontaktusszám. Mellesleg az emberek segghülyék a védekezéshez. Fogdossák a maszkot, fel-le tologatják az arcukon, piszkálják a szemüket, összefogdossák a telefont, amit otthon nem fertőtlenítenek. Lehet majd étterembe, kávézóba járni meg úgy általában véve az utcai élet fog élénkülni (ezzel együtt a tömegközlekedés terhelése).

  "Hirtelen csak nem felejti el mindenki, hogy mi a helyzet."

  Pontosan ez lesz. nagyjából 10-ből 8 ismerősöm már nagyon várja az enyhítést, hogy végre szabadon mehessen meglátogatni a nagyszülőket, szülőket, eljárhasson barátokkal bulizni, stb. Nem fogják fel, hogy ez nem a "social distancing" végét jelenti.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • Hi!King

  aktív tag

  válasz Dark Archon #60 üzenetére

  Attól robbanna be a vírus, hogy sokkal fertőzőbb, mint az influenza. Volt olyan, hogy egy kis étteremben, ahol légkeringetés volt, egy tünetmentes fertőzött az összeset megfertőzte. Nem kell tömegrendezvény, hogy terjedjen. Most meg az éttermeket is újra akarják nyitni, na oda hiába mész maszkban, mert enni nem tudsz, ha nem veszed le.

 • Hi!King

  aktív tag

  válasz Dark Archon #63 üzenetére

  Szvsz a helyes szabályozás az lenne, hogy csak kerthelyiség, nagy távolság, pincérek szelep nélküli FFP2 maszkban.

  A legviccesebb, mikor látom, hogy két középkorú nő maszkban sétál, aztán felismerik egymásban az ismerőst, és puszi-puszi, ölelkezés. Vagy a társasági cigizés...

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog

  válasz Dark Archon #60 üzenetére

  Attól, hogy eddig is rengetegen elfelejtették, mi a helyzet.
  A tömeg nagyobb is lesz, miközben jobban eloszlik, mert már nem kötelező otthon maradni.
  A begyöpösödött magyar vállalkozók meg nem engedik annyira szerintem a HO-t maguktól.

  "Ha el lehet hinni, hogy Vuhanból.."
  Miért, akkor honnan...?
  Amúgy nem kellett oda a pánik, hordták onnan szétamúgy is az emberek.

  [ Szerkesztve ]

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • Szakbarbár

  aktív tag

  válasz Dark Archon #48 üzenetére

  Tudod mi a jó abban ha két gyereked van? Egyszerre is tudnak sírni :D
  Mi is naivan azt hittük, hogy nem lesz sokkal nehezebb. De az lett. Ebben mondjuk közrejátszik a COVID is, mert a gyereknek teljesen felfordult az élete, jött a tesó, viszont a nagyszüleit, rokonokat nem láthatja már másfél hónapja, játszótérre sem mehetünk. jött helyette a hiszti korszak.
  A házban nincs kisgyerekes család, az egyik szomszéd családdal vagyunk jóban, oda szokott átmenni a gyerek játszani, De most ezt sem teheti meg.
  Az addig rendben van, hogy ránk fiatal felnőttekre és a gyerekekre nem annyira veszélyes, de van nálunk egy 11 hetes csecsemő is akinek még nincs igazán kifejlődve az immunrendszere és nem szeretném kitenni a fertőzés kockázatának. Ezért Március 17 óta mindössze egy alkalommal hagytam el a lakást, akkor patikába voltam, a feleségem Február eleje óta van itthon. Szerencsére van egy zsebkendőnyi kert oda azért le tudunk menni hintázni - homokozni.

  Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés