Hozzászólok Aktív témák

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz Bibby #10 üzenetére

  Nyaranta sincs ovi/suli és a szülőket ebben két csoportra lehet osztani:

  1.) Akiknek az egész egy nagy nyűg és állandó logisztikai háború, hogy a gyereket éppen hova passzolják le vagy keresnek valami fizetős megőrzési lehetőséget.

  2.) Akik a házastárssal meg tudják oldani az átfedésben otthonról dolgozást valamilyen rendszerben (az ilyen ismerőseim többsége 4 órát dolgozik bentről és 4 órát otthonról).

  Előbbi csoport nyakába most rohadt nagy teherként zúdult egy olyan "nyáriszünet", amiben a gyereket ráadásul nem is lehet lepasszolni sehova. Utóbbi csoport meg igazából éli azt, amiben egyébként is van már rutinja, igaz kevés ilyet látunk, mert egyrészt sok munkahely nem elég toleráns ehhez (most muszájból az lett), meg ugye mennyivel egyszerűbb a nagyihoz lepasszolni és le van tudva a gond.

  A járvány pedig olyan erővel bassza falhoz a gazdaságainkat, hogy nem engedhetjük meg azt, hogy a következő is ezt tegye, így a digitalizáció felgyorsulásával az irodába/iskolába bejárás is visszaszorulóban lévő műfaj lesz. Akik eleve egy ilyen rendszerben kezdenek gyereket nevelni, azoknak ez nem teher, hanem a napi rutin része.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

Hozzászólok Aktív témák