Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz Bibby #26 üzenetére

  "Én egyetlen szülőt sem ismerek, akinek ne lenne nehéz megoldani a nyáron két és fél hónapot."

  Vajon miért nem? Mert lehet ugyan elvétve találkozni olyan progresszív munkahelyekkel, ahol anyuka dolgozhat kicsit többet HO-ban a gyerekek miatt, de apuka esetén ez még sokkal ritkább, nem véletlen az, hogy azokban a társadalmakban magasabb a születésszám a nyugati világban, ahol mindkét szülő mehet GYES-re és utána is támogatva van a HO (apukának is) ha a gyerekek lebetegednek, jön a nyáriszünet, stb.

  Nálunk a cégnél apuka is lehet otthon HO-ban és ahol ezt anyuval el tudják egymás között osztani, ott a nyáriszünet is sokkal könnyebben abszolválható, de az irodába is bármikor behozhatók, van rajzsarok, kutyabarát iroda lévén kutyázni is lehet. Van két olyan férfi kollégám is akit nyaranta hetente jó ha 2 alkalommal látunk és akkor sem mindig egész nap vannak bent és néha gyerekekkel jelennek meg. Nem azt mondtam, hogy ilyen családokkal gyakran találkozunk, hanem majd ezután fogunk egyre többször ilyet látni, mert maga a HO mint műfaj elterjedtebb lesz. A muszáj nagy úr, most ez a járvány ránk rúgta az ajtót és a munkaadóknak kényszerből kell alkalmazkodnia a helyzethez, aztán rájönnek, hogy megoldható. Sajnos a rugalmas beosztás és/vagy HO elutasítása a munkaadók részéről az esetek többségében nem több egyszerű fafejűségnél.

  "Plusz én is kultiválom az otthoni munkavégzést, de nem vágytam a szép új világra, ahol csak online kapcsolataim vannak, és maszkban kell kilépni az utcára."

  Ez most egy kényszerhelyzet, nem tart örökké. Nyilván ez most sokkal nagyobb szívás egy szimpla nyári szünetnél is, de a példát csak arra hoztam fel, hogy nálunk a cégnél azok a családok vannak helyzeti előnyben, akiknek már van rutinjuk a nagyszülők vagy egyéb gyerekfelvigyázók nélkül végigcsinált nyári szünetekben.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

Hozzászólok Aktív témák