Új hozzászólás Aktív témák

  • Geth

    addikt

    válasz kalolaci #4878 üzenetére

    Huhh, lesz itt teendő :)
    Azt írtad két kábellel van összekötve a routerrel. Ez sajnos rettentően bonyolítja a dolgot mert a jelek szerint nincs rendesen konfigurálva a trunk-olás, tehát nem adódnak össze a sávszélességek, hanem van két egymástól független linked. Első körben ezt szüntetném meg.
    Tehát kihúzod az egyik UTP kábelt és elteszed emlékbe/tartalékba.
    Így a NAS-on 1 db. belső IPv4 címmel kell csak dolgoznod, tehát a screenshotok alapján 1 db. mappingnek kell léteznie.
    Ebben a mappingben kell felvenni a portokat.
    Jelenleg a mappingben (mindkettőben, de ez egyiket mostanra már megszüntetted) ezek vannak:
    * 8080: elterjedt portszám valamilyen webes (http) elérésre, Te tudod mi van mögötte :)
    (Ha tényleg webes szolgáltatás és kell, akkor érdemes lehet csak TCP-re átállítani a protokollt.)
    * 9091: talán ez lenne a transmission felület portja? Az egyik kommented erre utal.
    (Szerintem erre is elég a csak TCP protokoll.)
    * 443: a https elérés standard portja, Te tudod mi mögötte a valós szolgáltatás.
    (Ha tényleg webes szolgáltatás és kell, akkor érdemes lehet csak TCP-re átállítani a protokollt.)

    Ez önmagában kevés, hiszen torrent esetén szükséged lesz még egy portra hogy ne legyél passzív torrent szempontjából. Ehhez válassz és vegyél fel plusz egy portot (TCP/UDP protokoll), ahol a portszám legyen egy a 30000-65535 intevallumból.

    Nagyon fontos: a mappingben az External Source IP address NE legyen kitöltve, hiszen ezzel azt mondod hogy csak saját magától jővő forgalmat irányítson saját magához. Ez teljesen értelmetlen, ezért ezt a mezőt hagyd üresen, tehát bármilyen címről jővő forgalmat irányítson a NAS egyetlen belső privát IPv4 címére.

    A NAS egyetlen belső privát IPv4 címét lehetőleg már fixáltad statikus DHCP beállítással a routeren. Ha nem, erre is szükséged lesz. Ha ugyanis statikus DHCP hiányában megváltozna a NAS belső IPv4 címe, írhatnád ád a mappinget minden ilyen alkalommal.
    Továbbra sem írtad hogy mivel kezdődik a routered külső (WAN) IPv4 címe, ez csak a CGNAT ellenőrzés miatt szükséges infó.

    Ha ezzel megvagy, ezután jön az a lépés, hogy ellenőrzöd a transmissionben, hogy valóban a 9091-es porton várja a bejövő kéréseket távoli eléréshez, illetve hogy a 30000-65535 intervallumból korábban választott porton várja a torrenthez szükséges kéréseket (emiatt nem lesz passzív torrent szempontjából).

    A végére marad a QTS-ben a myqnapcloud.com DDNS szolgáltatás bekapcsolás, hogy ne kelljen Qfile-lal vagy máshogy rájönnöd az aktuális külső IP címedre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák