Új hozzászólás Aktív témák

  • BG*

    csendes tag

    válasz spkkill #7772 üzenetére

    Üdv!

    Néztem ezt az oldalt, csak a leírás alapján nem voltam biztos benne hogy ezzel meg tudom oldani.
    Kaptam egy mintafájlt, ami egy hasonló gépen készült, de más típusú PLC-vel. Ez 116 KB, a starter kit plc numkanemoriájába nem fér el ennyi adat egyben.
    Siemens SD kártyám jelenleg nincs. A linkelt oldalon található megoldáshoz mindenképpen kellene SD kártya és a SIMATIC Automation Tool program, ami úgy tűnik szintén fizetős.

    Ezért kérdeztem, nincs-e egyszerűbb megoldás, esetleg valaki találkozott-e már ezzel a problémával, és hogyan sikerült megoldani?

    Ezt a blokkot találtam korábban egy Siemenses fórumon, ez jó megoldásnak tűnt, egy Filezilla kell fusson a szerveren, és közvetlenül ott hozza létre a fájlt. Ha létrehozta, lehet hozzáadni adatokat.

    Meg is írtam egy tesztprogramot a starter kit-re, létrehoztam egy fájlt, a fájlnév az aktuális dátum, megcsináltam a fejlécet, és elkezdtem feltölteni adatokkal. Tesztelésképpen a dátumon és időn kívül a többi adat nem változott, csak a sorszám, amit minden sornál növeltem eggyel. Jónak is tűnt a dolog, de néha nem adja hozzá a sort, kimarad egy (vagy több) sorszám, tehát vesztek adatot. Nem tudtam kiszűrni mi okozza, ekkor írtam ide a fórumba, hátha van jobb megoldás.

    [ Szerkesztve ]

    BG

Új hozzászólás Aktív témák