Új hozzászólás Aktív témák

  • Márk

    senior tag





    Vigyázat, hosszú lesz!

    Azt mondják, hogy egy kép többet mond minden szónál, de én azért leírom, hogyan voltam 2 napig a mennyben, aztán 1 napig a pokolban majd most ismét a mennyben janos666 fúrumtársunknak köszönhetően. :R

    2017.05.22-én hétfő hajnali 1 óra körül beírtam a jofogás.hu keresőjébe (mivel még nem tudtam aludni és unatkoztam) hogy plazma tv (Panasonic TX-P50UT50E tulajként nem akartam én plazma tv-t venni, de mondom hátha valami szembe jön). Kidobott 8 oldal találatot, majd a 7. oldal legalján ezt látom: [link]. Nézem a hirdetést, mondom jó Isten, Pioneer PDP-LX5090 120.000 Ft-ért ráadásul itt Kecskeméten? Mondom ilyen nincs.

    Hétfő délután felhívom az eladót, hogy meséljen már egy pár szót a tv-ről. Elmondása szerint ez a tv Budapesten volt egy üzletben, de ott is inkább ki volt kapcsolva mint be. Az üzlet pár éve csődbe ment, ő kb. másfél éve vette meg onnan, de kb. 2 órát használta, és rájött hogy neki nagy és azóta árulja. (Itt fűzöm hozzá, hogy van egy olyan rossz szokásom, hogy amit nekem mondanak azt elhiszem :D)

    Sikerült megbeszélnem vele, hogy szerda délután áthozza a tv-t, levisszük a ház alatti pincébe, ahol jó sötét van, megnézem, és hogyha tetszik, akkor megveszem.

    Kedden napközben érdeklődtem itt a fórumban, hogy ezeknél a Pio plazma tvk-nél van-e valami Panasonic G20-asra jellemző idegesítő tulajdonság (itt konkrétan a floating black-re gondolok) amiről tudni kellene.

    balisz fórumtársunk írta, hogy idővel egy kis pirosas árnyalatot kaphat a fekete, de ez nem biztos hogy kijön rajta, illetve nem tudni hogy mennyi idő múlva csinálja.

    Szerda délután fél ötkor meghozták a tv-t (nagyon faszán álló helyzetben), erre mikor vennénk ki a Renault Trafic-ból, jön egy zápor, és elkezd csöpögni az eső. Mondom fasza, a Jóisten nem akarja, hogy legyen egy igazán fasza tv-m. Várunk pár percet, nem akar csillapodni az eső. Hozok egy nagy fóliát, amivel leterítettük, vesszük ki a Trafic-ból, erre eláll az eső. :D Levittük az eladóval a pincébe, vittem médialejátszót, usb-n egyszínű tesztképeket, egy a floating black kiszűrésére való videót, a Kuro Experience című 3 perces demo filmecskét és az LG 4K OLED Sydney and Hongkong című filmecskét.

    Bekapcsoltuk a tv-t, először egyszínű tesztképekkel néztem, pixelcsík, panel inhomogenitás, beégés nincs, mondom nagyszerű. Ráreresztem a floating blackes ábrát, floating black nincs, fasza. Elindítom a 2 kis (teljes képernyős) filmecskét, szépek a mozgások és a színek, jó a fekete, minden fasza.

    Kifizetem a tv-t, öröm és boldogság. Nézegetem a hátulját, a matricán látom hogy 2008 májusi gyártás, de a ventillátorokon látszik, hogy nincs rajtuk egy szem por sem, mondom akkor lehet, hogy tényleg alig ment, mert azokról így leszedni a port még porszívóval sem lehet.


    Szerdai napra elég is volt ennyi, mert még sok dolgom volt, a tv a pincében aludt.

    Csütörtök reggel indulok Kiskunhalasra a veterán korú (36 éves) 1,6 szívódízel Volkswagen Passattal, amiben valós 692.000 km van. Jó a kedvem, süt a nap, szól a Blues Company, tetőablak nyitva, és ami a hab a tortán az az, hogy végre van egy igazán fasza tv-m. Jakabszállás után látom, hogy elkezd melegedni a hűtővíz. Mondom mi a franc? Ráadom a fűtést, nem megy lentebb a hőfok. Akkor mondom itt most meg kell állni, kár lenne megfőzni a motort. Félreállok egy buszmegállóban, kinyitom az elejét, nézem a tágulási tartályt, nincs benne egy csepp víz sem. Hurrá. Nézem a vízcsöveket, az egyik nagyon csúnyán el van repedve, és a repedés felől víz spriccelési nyomokat lehet látni a motortartó bölcsőn. No, akkor ez a vízcső adta meg magát. (kb. már 3 hete tudtam, hogy az a vízcső beteg, de mondom majd kicserélem akkor, hogyha szivárogni kezd, hát most jól megkaptam a pofámra) :DDD A Jóisten biztos kompenzálni akar a tv miatt, de akkor sem hagyom hogy elrontsa a kedvem! :D

    Mivel tudom, hogy egy ilyen öreg autóval már szinte bármi megtörténhet, így a kopó-fogyó alkatrészekből mindig van otthon 1-1 garnitúra (meg tudja a fene hogy még meddig lesz hozzá alkatrészutánpótlás), így természetesen vízcső is. Öcsémnek elmondom, hogy milyen vízcsövet hozzon, meg hozzon desztvizet+fagyállót és új bilincseket, szerszámokat is. 1 órát vártam rá (mivel volt más dolga is), majd 10 perc alatt megvolt a csere.

    Csütörtök 14.00 körül öcsémmel leszenvedjük a tetőtérből az 50UT50-et, beállítjuk hozzá, majd a pincéből felvisszük a tetőtérbe a PDP-LX5090-et.

    21.00 körül akkor mondom filmezzünk, Resident Evil Final Chapter. Film kezdődik, fekete jobb mint az UT50-é, de nem esek hasra tőle (nem láttam még Kuro-t sötétben, de azért ennél titkon jobbra számítottam), majd egyszercsak azt veszem észre, hogy a szélesvásznú film alsó és felső fekete csíkjánál az alsónál középrészen erősebben, a felsőnél középrészen alig-alig piros derengés a feketében (nem veri ki az ember szemét, más lehet hogy észre sem vette volna, de én sajnos olyan vagyok, hogy amit egyszer észrevettem, akkor onnantól kezdve mindig azt figyelem, ugyanez volt a TX-P42G20E-nél is a floating black ügyében).

    Fasza, mondom akkor ez a pirosas árnyalatú fekete. No, hát akkor mit lehet ezzel kezdeni? Mikor kedden a tv-ről még csak olvasgattam, kérdezősködtem, láttam egy AVSForums oldalt, ahol pont erről volt szó, meg arról hogy hogyan lehet eliminálni. Meg is van: [link]

    Ó, de hát én ehhez hülye vagyok, akkor most mit csináljak?

    Itt a plazma tv-s topikot olvasgatva feltűnt, hogy janos666 fórumtársunk igazán benne van a szervizmenüben való turkálásban, neki is LX5090H-ja van, ha van valaki, aki tud rajtam segíteni, akkor az Ő.

    Péntek délután meló után írtam is neki privátot, amelyben vázoltam a helyzetet és érdeklődtem, tud-e rajtam segíteni. Gyorsan jött a válasz, hogy nem biztos, de lehet, keressünk egy időpontot a műtétre.

    Találtunk időpontot szombat délutánra, este fél hétre érkezett meg, és kezdetét vette a kalibrálás, illetve a pirosas fekete megszüntetése és a kontrasztarány (fekete fényerősség csökkentése) javítása.
    A szervizmenüben történő barangolás közben kiderült, hogy a tv korántsem olyan keveset használt, mint amilyennek nekem beállították (durván 10900 óra van a panelban, 1910 a bekapcsolások száma, bár azt nem tudom, hogy ezek az értékek egy 9 éves tévénél soknak vagy kevésnek számítanak-e).

    A hozzászólás elején lévő képek janos666 3 órás tevékenységének az eredménye, amit nem győzők elégszer megköszönni neki! :C

    János, nagyon hálás vagyok Neked, hogy ilyen gyorsan tudtál időt szakítani a tv-re, és hogy ilyen jól sikerült beállítani!

    Köszönöm mégegyszer! :R

    2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666

Új hozzászólás Aktív témák