Új hozzászólás Aktív témák

  • salapp

    addikt

    válasz Piftuka #84900 üzenetére

    Nekem tetszik az, ahogyan kiállsz a véleményed mellett.
    Egyébként bármily fantasztikus megjelenítőket is alkotnak a post-plasma időszakukban pl. a Panasonic mérnökei, számomra elfogadhatatlan úgy mozizni, hogy egy ~60-as méret mellett se ülhessen le a család már két tagja sem kényelmesen egymás mellé a tévével szemben úgy, hogy a képernyő jelentős részén ne torzult/fakult színeket kapjanak (különösen látványosan a sötét jelenetek esetében), akár a plazma-leváltóként beharangozott DX900 esetében.

    "Panasonic 58DX902 suffered from significant luminance drop-off and colour shift at 23° off-centre, thus giving us a viewing cone of 46°. Seating position is therefore critical, or else the TV’s outstanding contrast and masterful colour rendition will all be in vain." f: hdtvtest 2016/04

    Többen váltottak inkább vissza használt Pana plazmára a fórumtársak közül éppen emiatt. Nem tudták elviselni, hogy egy VA-paneles csúcs-tv 55-65-ös képátló mellett legfeljebb egyszemélyes moziként működik jól - és csak akkor, ha az az egy személy is szép katonásan ül a tévéjével szemben, elheveredni tilos. Ez szerintem még 2-300ezerért is elfogadhatatlan, nemhogy millió felé/felett.
    Persze 4-6 éven belül addigra normalizálódott(abb) árú, addigra talán már kiforrott és jól teljesítő IFC-vel szerelt Panasonic oled-re sokan várunk, az biztos.

    Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Piftuka #84900 üzenetére

    Akkor reagálok magam is.

    "A további félreértések elkerülése végett a "2D Blu-ray filmek" megtekintésére alkalmas készülék alatt természetesen egy 4K HDR képes televízióra gondoltam. Itt a plazma televízió ugyebár kapásból kiesett, mint opció."

    Minden egyéni preferencia tiszteletben tartása mellett: nem értem. Alapvető ökölszabály, hogy egy anyag a saját natív felbontásának megfelelő, vagy ahhoz nagyon közel álló megjelenítőn néz ki a legjobban. A jelenleg kapható BD-filmek 99%-a fullHD megjelenítőre van optimalizálva. Azt a pár 4KBD-t szerintem nyugodtan elhanyagolhatjuk, tényleg kb. 1%-át sem teszik ki a választéknak és az emberek döntő hányada ilyen arány miatt nem lép tovább 4K megjelenítőre, pláne, hogy a TV-adások közül számos még jelenleg sem éri a fullHD felbontást sem, 4K pedig még mutatóban sincs közöttük. Aki meg emiatt vált 4K-ra, az meg is érdemli, egyszerű sznobizmus. Szóval nem értem, hogy a 2D Blu-ray filmek megjelenítéséhez miért erőltetnéd a 4K HDR-képes televíziót, mikor ezen feature-ök mindegyike inkább csak hátrány lenne: jómagam több ilyen készüléket is megszeméléltem BD-vel, inkább lesújtó volt az upscale eredménye, mint biztató. Közelébe sem ért a natív 4K demó anyag minőségének.
    Aminél létjogosultsága lehet a 4K HDR képes készüléknek, az pont az általad nem említett PC-/konzoljáték terület, de utóbbit figyelembe véve pl. még annyira kevés olyan cím van, amely ténylegesen képes natívan 4K-ban, HDR-támogatással normálisan futni, amelyek kapcsán eszembe sem jutott, hogy lecseréljem a PS4-emet a toldott-foldott/ráncfelvarrott PS4 Pro-ra szolid 140 eFt-ért (pláne, hogy már be is lengették, hogy jövőre jöhet a kétszer olyan erős, eleve 4K-ra tervezett PS5), majd a 65VT60-at az árának kétszereséért valami 4K HDR csodára, szintén 65" méretben, ami adott esetben bizonyos szempontból még visszalépés is lenne.

    "Az pedig szintén tény, hogy az OLED televízió által előállított 3D kép minőségéhez képest még a plazma televízió egyébként híresen jó 3D képe is elmarad minden tekintetben. Kár ezt ragozni... aki látott már ilyen tartalmat egy LG OLED készüléken, az tudja, miről van szó. Egyébként nem véletlen, hogy az összes valamire való külföldi tesztoldal is erre a megállapításra jutott, miután volt szerencséje tesztelni. Miért választanám akkor a második legjobbat?"

    Ez azért így kicsit ferdítés, hogy minden tekintetben, ugyanis a jellemző OLED hibák bizony ott is megvannak. Én max. egálra hoznám ki ilyen tekintetben is a versenyt, mivel a mozgás ábrázolásában ilyen tekintetben is a plazma a nyerő még mindig. Márpedig az filmes tartalomnál mindig fontos marad. De egyébként itt megint visszakanyarodhatunk oda, hogy mennyire jellemző felhasználási terület a 3D. Jómagam gyűjtő vagyok, elég sok lemez van a polcon, de a 3D tartalom - még annak ellenére is, hogy a nekem tetsző filmeknek a 3D-verziót is tartalmazó kiadványát szoktam megvásárolni - százalékos aránya 10% körül alakulhat (nem számoltam ugyan össze a 3DBD-lemezeimet, de majd alkalomadtán megteszem és csinálok egy százalékosítást, de számolatlanul is kb. ez az arány fog kijönni). Szóval kérdés - ha úgy tetszik egyéni preferencia - , hogy ilyen arány mellett mennyire érdemes egy 3D terén adott esetben jobb, más területen viszont gyengébb megjelenítőt választani (horror áron), mint amilyen az említett LG OLED is.

    A konkrét típusokat illetően: a 65ZT60 csak az USA-ban volt kapható, Európába, az itteni normákra csak 60ZT60 érkezett, amely árban másfélszer annyiba került, mint a méretben nagyobb és képminőségben gyakrolatilag ugyanezt tudó 65VT60. Nem véletlenül lóg az a falamon.
    A Panasonic TX-65DX900-at és a további 4K LCD-ket a fent általam leírtak alapján nem tudom értelmezni, hogy miért gondolod jobbnak a plazmánál 2D Blu-ray tartalmakra. Nem azok, maximum egy-egy kiragadott képi jellemző vonatkozásában, de összességében semmiképpen sem, márcsak a felbontáskülönbség miatt sem, de mozgásábrázolás szempontjából sem, vagy épp mondjuk betekintési szöget illetően sem, ahogy azt előttem salapp kolléga is megjegyezte. Én a 3D miatt sem választanám az LG OLED-et, több dologról kellene lemondani, mint amennyit nyernék a másik oldalon, az áráról nem is beszélve.

    Persze elfogadom az egyéni preferenciáidat és a véleményedet, csak nem értek egyet velük! ;)

    Azt mindenesetre el kell ismernem, hogy aki ma, ÚJONNAN akar egy, mondjuk a 65VT60, vagy az utolsó Kuro széria tudásához, minőségéhez csak közelítő TV-t vásárolni, emberi áron, az gyarkolatilag lehetetlen feladatra vállalkozik. Nemhogy jóval 1 mFt alatt nem tudja ezt megoldani, de még ezen ár duplájáért se nagyon és ez a tragikus, ez mutatja tisztán, hogy nagyon nem jó a mostani irány a 3-4 évvel ezelőttihez képest. Meg az is mutatja, hogy a Pioneer már 8 évvel ezelőtt is jobb TV-t csinált, mint a jelenleg piacon levő gyártók mindegyike ma.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Ispy

    veterán

    válasz Jim-X #84899 üzenetére

    Végre valaki :R

    "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

  • BBéci

    titán

    válasz Ispy #84903 üzenetére

    Én is értem, de attól még kiver a víz, amikor ránézek a fényképedre.
    Eszembe jut róla egy tinédzser korombeli mondásunk: ez akkora hülyeség, mint ágyon, állva dugni. Hirtelen nem tudnék durvább, a hangzás ellen elkövethető merényletet, mint amit Te műveltél. Illetve közben eszembe jutott: akár a fal felé is fordíthatnád a membránokat.
    Ne haragudj, nem akarlak megbántani, ez a véleményem!

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • BBéci

    titán

    válasz DM-Fan #84902 üzenetére

    Ráadásul az LG OLED-jeit csúnyán lealázza a Sony, nincsenek egy súlycsoportban. Nem adnám oda egyik LG-ért sem a GT60-amat, viszont Sonyért simán.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • Jim-X

    őstag

    válasz BBéci #84905 üzenetére

    Tenyleg ennyire jol sikerultek a Sony OLED-ek? Mozgasban is jobb? van BFI?

    A játék az nem játék!

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Ispy #84888 üzenetére

    Nem tudom, milyen magasságban van az alsó széle, vagy hány collos TV, de én így nem látom értelmét a falra szerelésnek, "esztétikus" kábelkorbács látványának. (Ha lenne burkolat a kábelcsatornán, akkor sem.)

    Jobban szeretem alacsonyabbra pozicionálni, alsó szekrényt kidobnám onnan, gyártatnék vagy vennék helyette egy olyat, ami a kívánt magasságot beállítja, a TV saját talpát alkalmazva hozzá. Szélességben lehetne kisebb is.

    Most más kérdés, hogy nálam talp nélkül fekszik fel és hátul egy barkácsolt támasz fogja, ennek minimum két oka van:

    Az alkalmazott médiaszekrény magassága épp így megfelelő, talppal már túl magas lenne.
    Nincs is talpam a jelenlegi 55VT30-hoz, így vettem.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

  • robi-k

    őstag

    válasz Norbi 72 #84907 üzenetére

    Hát igen, ez a Sony OLED már jobb a VT/ZT60 plazmánál. Csak egy baja van... az ára.

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz robi-k #84909 üzenetére

    Több, mint 2 mFt lesz az ára, nonszensz, ez egy jobb használt autó ára. Ugyanakkor más gond is van vele: még nagyon messze vagyunk attól, hogy a 4K anyagok alapvetéssé váljanak, ami jelenleg elérhető, az nagyon szegényes kínálatnak mondható, horror áron, a hagyományos BD pedig a TV natív felbonása miatt sosem lesz olyan, mint egy azonos méretű fullHD megjelenítőn nézné az ember, 0 feketeszint ide vagy oda.

    Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok erre a TV-re, különösen, hogy mozgásmegjelenítésben mit produkál. Mondjuk ezt a hangszóló nélküli kialakítást nem tudom elképzeni, a videóban magyarázza a srác, hogy a panel rezegtetésével kelt hangot. Kíváncsi lennék a hangminőségre - nem mintha ez egy ilyen kategóriájú megjelenítőnél annyit számítana, tekintve, hogy aki ilyesmit vesz, az nyilván komolyabb hangrendszert is pakol alá.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz mamago1972 #84911 üzenetére

    Nézd meg a videót, ami a fenti tesztben van. Ott a srác azt mondja, hogy csak 2,57 mm mély, ezért is kapta a W7 típusjelet, ahol a W a Wallpapert, vagyis a tapétát jelenti. Nagyon durván fest, az egyszer biztos. A telefonom vastagabb.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • BBéci

    titán

    válasz DM-Fan #84910 üzenetére

    Meglepően jó a hangja, de kétlem, hogy a folyamatos rezgés, amitől a hang keletkezik, ne hatna hosszabb távon károsan a panelre.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • salapp

    addikt

    válasz BBéci #84913 üzenetére

    Tesztelô srác szerint a Sony mérnökei tartós tesztet is végeztek és minden tutti-frutti volt. A dübörgő fogyasztói társadalom égisze alatt csúcsra járatták a hosszútávú következmények fürkészését... elvégre ez egy 5000 dolláros megjelenítő. (Hát persze. Erre nem/sem érné meg a gyártónak kiterjesztett garanciát adni)

    [ Szerkesztve ]

    Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

  • lemmy9

    őstag

    válasz DM-Fan #84910 üzenetére

    De reménykedhetünk talán, hogy később lesz mit venni a mostani plazma helyett. Fejlesszenek csak bőszen. Az sem baj ha drága, majd alakul az ára idővel.
    Az első plazmákhoz Suzuki Swiftet adtak ajándékba anno.

    Szerintem!

  • norral

    aktív tag

    válasz DM-Fan #84915 üzenetére

    3 éve nem szólalt meg egyáltalán az 50g30am beépített hangszórója, ha csak ezen múlna engem nem akadályozna meg a vásárlásban, max azon bosszankodnék, hogy minek "bele" egyáltalán, ennyivel is többe kerül az egész.

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz norral #84919 üzenetére

    Egyes Pioneer plazmákon alapból nem is volt hangszóró, külön lehetett rájukaggatni kétoldalt, plusz pénzért. Nálam is csak a TV-adás hangja jön a VT60 hangszóróiból, semmi más. Egyébként ennek nincs rossz hangja ahhoz képest, hogy kvázi nincs is káva.

    Get Moded!

  • DVlad

    őstag

    válasz DM-Fan #84920 üzenetére

    Így van. 6 számjegyű összeg volt a 2 hangfal rá, mondjuk eléggé minőségi termék. Volt egy olcsóbb verzió is, azt alá kellett felszerelni, a káva aljára, egy hosszú egységben. A hangja nem említhető egy lapon egy beépített csipogóval, meglepően jól szól.
    Korábban még tuner sem volt bennük, megjelenítők voltak, nem tévék.

    [ Szerkesztve ]

  • Piftuka

    veterán

    válasz salapp #84901 üzenetére

    "[..]számomra elfogadhatatlan úgy mozizni, hogy egy ~60-as méret mellett se ülhessen le a család már két tagja sem kényelmesen egymás mellé a tévével szemben úgy, hogy a képernyő jelentős részén ne torzult/fakult színeket kapjanak (különösen látványosan a sötét jelenetek esetében), akár a plazma-leváltóként beharangozott DX900 esetében.
    [..]egy VA-paneles csúcs-tv 55-65-ös képátló mellett legfeljebb egyszemélyes moziként működik jól - és csak akkor, ha az az egy személy is szép katonásan ül a tévéjével szemben, elheveredni tilos."

    Az a helyzet, hogy amíg nem merültem el alaposabban a tévék világában, a fórumokon olvasottak alapján én is "úgy tartottam a VA paneltől - a rossz betekintési szöge miatt -, mint ördög a tömjéntől."

    Aztán a személyes tapasztalataim meggyőztek arról, hogy a gyakorlatban mindez nem olyan vészes. Manapság már nagyon gyakran túl van misztifikálva.

    Egy olyan méretű készüléknél, amelyről beszélünk, nagyon közelről (~1 méter), és nagyon kifacsart szögben kell tévézni ahhoz, hogy a torzulás jelentkezzen. A jelenlegi SONY tévémet sem tudom olyan szögből nézni a szobámban tévézésre használt helyekről, akár ülve, akár fekve, hogy jelentős torzulást tapasztaljak.

    Persze tudom, hogy ilyen szempontból nincsen két egyforma típus, (sőt két egyforma felhasználási mód sem) és olvastam a DX900 tesztjeit én is. Sajnos, személyesen nem tudtam még letesztelni, viszont beszéltem olyannal, akinek ilyen tévéje van!

    Elmondta, hogy az "átlagnál" valóban rosszabb a betekintési szög, de szemből, vagy viszonylag szemből nézve nem jelent problémát.

    Én mondjuk mindig szemből nézem, így számomra nem probléma mindez. Szívesen elfogadnék egy ilyen készüléket. :K
    Ám bitang drága, az már egyszer igaz. A Panasonic sajnos nem szégyenlős, amikor egy-egy termékét be kell áraznia!

    "Persze 4-6 éven belül addigra normalizálódott(abb) árú, addigra talán már kiforrott és jól teljesítő IFC-vel szerelt Panasonic oled-re sokan várunk, az biztos."

    Nem biztos, hogy kell annyit várnotok! Én kíváncsi vagyok az idei OLED-ek alaposabb tesztjére! Remélem, a személyes teszt is összejön!

    Ugyanis a Panasonic a DX900-at váltotta le az OLED készülékeivel. Márpedig a DX900 egyaránt rendelkezett Backlight Scanning, valamint Black Frame Insertion technológiával is.

    Van egy olyan érzésem, hogy a BFI-t az OLED készülékükbe is átültették. Kiváló tévé lehet az, ha az LG panelt megfelelő minőségű elektronikával támogatták meg. ;)

    (Más kérdés, hogy a piacon fellelhető legdrágább OLED.)

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

  • salapp

    addikt

    válasz Piftuka #84922 üzenetére

    Két, egymás után 4 hónap eltéréssel vásárolt Sony 55W809C kapcsán vannak személyes tapasztalatok ill több fórumtárs​ tapasztalatát tolmácsolva: VA panel - fekete és színek: szuper. Látószög: 3 méter nézési táv alatt valóban elfogadhatatlan a színek fakulása/torzulása sötétebb tartalom esetén a képernyő jelentős részén, ha nem pont szemből nézed.
    4 méter és a afeletti nézési táv esetében ez elfogadható szinten marad.

    Szóval nem, nincs ez a dolog egyáltalán eltúlozva.

    Ez a berúgott árú Sony Oled jó iránynak tűnik. Szerintem viszont az első 5-7 év plazma árazása alapján és eme remek Sony kapcsán reális, hogy egy 50-55-ös BFI-s darab ára nem lesz 450 alatt 4 éven belül.

    Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

  • balisz

    senior tag

    válasz salapp #84923 üzenetére

    Ha viszont elkezdenek OLED-ből BFI-s, idegesítő hiba nélküli modelleket gyártani, akkor nyugodtan lehet venni régebbi modelleket is ha akciósan árulják majd őket, szigorúan képminőségi szempontból egy bizonyos pont után nem nagyon lesz előrelépés. Kérdés mekkora különbség lesz a felső és a közép kategóriás modellek között funkciókban.

  • norral

    aktív tag

    válasz DM-Fan #84920 üzenetére

    Nálunk TV adás nincs is, van egy DVB-T antennám, ha nagyon Forma 1-et akarok nézni, és ki akarom kapcsolni a sötét kommentátorok hangját, akkor előveszem, és arról megy a chromecast helyett. :) Nagyjából ennyiben ki is merül a TV-zés. Ez is évente kb. kétszer történik meg.

    Azért örülök, hogy végre van egy TV, amire már majd talán hajlandó leszek cserélni a plazmám. Sokat agyaltam használt 65vt60-on is, de lebeszéltem magam róla. Sajnos a mostani albérletben nem nagyon férne el, de mire váltunk innen sokkal nagyobba, addigra már jöhet valami. Ha nem lesz elég jó és olcsó az OLED, akkor majd megpróbálok használt plazmát venni, ha az sem lesz, akkor projektor lesz belőle.

  • mp54

    senior tag

    válasz norral #84919 üzenetére

    A tiéd mennyire ghost-ol? Az enyém kezdettől fogva mint állat...Nem zavar, mert nem keresem, valamint 3 m-ről nézem.

  • nobeige

    tag

    Sport1 HD, TCR autóverseny.

    Amikor gyorsan haladnak az autók a képben, akkor a hálószobai plazmán kissé elmosódott, erősen duplakontúros autók. A nappaliban az OLEDen interpoláció nélkül, maximális deblurrel szinte tökéletes autók, interpoláció és deblur nélkül kissé elmosódott autók, de duplakontúr nélkül.
    Ez most felvételelről megy, nemsokára élő adás is lesz. Van néhány olyan kameraállás, amikor nem követik az autókat, hanem azok csak áthaladnak a képkivágáson. Ott nagyon szépen látszik a különbség az két tévém között.

    Érdekes. Persze én mindig kiszúrtam a plazmáimon a duplakontúrokat, talán mások erre nem ennyire érzékenyek. Örülök, hogy az OLEDem nem ilyen.

  • MasterMark

    titán

    válasz nobeige #84927 üzenetére

    Ez a plazma képalkotási módja miatt van, illetve csak akkor látszik, ha követed a szemeddel.
    Ha egy fix pontot nézel, akkor nem látszik.

    Switch Tax

  • Piftuka

    veterán

    válasz DM-Fan #84902 üzenetére

    Köszönöm, hogy megírtad mindezt! ;) Több dologban még egyet is értek veled. Például én ugyebár [I "A tökéletes házimozi televízió" évek óta tartó keresgélése során sok mindent láttam, teszteltem, és idén, az LG OLED televíziók által nyújtott képbe beleszerettem.

    Viszont az EG910V-vel szerzett negatív tapasztalataim (a kedvenc tévé csatornáim szaggattak vele, és 2 darab, elvileg típushibás példányt is kifogtam) arra késztettek, hogy ne siessek annyira.
    Aztán az LG C6V és E6V lett az újabb kiszemelt, de be kellett látnom, hogy egészen egyszerűen irreálisan drága mindegyik. Ráadásul semmi garancia nincsen arra, hogy a fentebb megtapasztalt problémák ezeken nem jelentkeznek.

    Viszont a "mézesmadzagot elhúzták az orrom előtt", amikor 3D-vel leteszteltem őket. Mert bizony számomra, ez kiemelt fontosságú tulajdonság. Sőt, a legfőbb kritérium volt, amikor tévét kezdtem keresni. Ugyanis a BD gyűjteményemnek egy jelentős része azért 3D változatban van meg, mert kifejezetten azt választottam a 2D változat ellenében, gondolva a jövőre, amikor "majd lesz egy remek, nagy képernyős, 3D tévém".

    Mindenesetre tény, hogy napjainkra botrányosan drága lett a minőségi televízió. Persze, tudom, hogy egy nettó ~fél-egy milliós fizetés mellett nem téma, ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy a jelenlegi irány - ilyen szempontból - egyértelműen rossz.

    Ugyanakkor az árak kapcsán - már ami az OLED-et illeti - kicsit árnyaljuk a képet szerintem! Sok kritika illette a plazma televíziót talán számotokra is leváltó SONY A1E-t a jelenlegi ára miatt...

    Legyen fair az összehasonlítás! A nagy példányszámban sorozatgyártott OLED televíziók éppen csak elkezdték a 3. évüket.

    Mennyibe is került a technológia megjelenését követő 3. évben a legjobb plazma televízió? (Jól emlékszem, hogy az első évben valamelyik modellhez még egy Suzuki Swift-et is adtak ajándékba?)

    Bárhogy is... én bízom abban, hogy az OLED technológia a még szélesebb elterjedésével azért a számunkra is viszonylag könnyen megfizethető kategóriába kerül pár éven belül! Ahogyan várhatóan a mozgásmegjelenítésben is sokat javulnak. Hiszen azok a gyártók produkálnak ilyen készülékeket, amelyek ilyen szempontból remekül sikerült elektronikát applikáltak egy-egy jobb LCD modelljükbe.

    Amit a többit illeti... Bevallom, több dolgot nem értek.

    Látod, most is mi történt? Teljesen általánosságban, félig "játékosan" beszéltem az általam vágyott tévékről, a "mi lenne ha milliomos lennék" példáját emlegetve.

    Nem elég, hogy konkrét típusokat kellett írnom, de most még ezeket a pusztán elméleti síkon említett, és maximálisan az én preferenciámat tükröző készülékeket is elkezdted "kielemezni", és megmagyarázni, hogy miért nem jó választás egyik sem (a ZT60-at kivéve)...

    Aztán pedig mindig arra gondolok, hogy a plazma televízió tulajdonosok közösségének itt kommunikáló tagjainak zöme büszkén hirdeti a minőségi látvány és házimozi élmény iránti elkötelezettségét.

    Ugyanakkor fentebb, vissza-visszatérő módon hosszasan ironizáltok fentebb, de egyébként is... vissza-visszatérő módon a 4K felbontásról, a HDR jelentőségének elbagatellizálása mellett.

    Miközben ha valaki józanul belegondol, nagyon könnyen beláthatja, hogy úgy 55 col feletti méretben a képminőség, a látott képi élmény növelésének egyik alapvető eszköze a felbontás növekedése. Egyszerűen nincsen más út, aki pedig látott már minőségi 4K (esetleg 8K) tartalmat, az érti, tudja is, hogy miért.

    Hiszen a Panasonic is foglalkozott 4K-s plazma kijelzők tervezésével. Tegyétek a szívetekre a kezeteket... ha sorozatgyártásba került volna, akkor most azt tartanátok a világ legjobb innovációjának, és kötelezően elfogadandó alapvetésnek a televíziózásban még vagy 20 évig...! :)

    Nem beszélve arról, hogy már régen elérte a televízió azt a méretet, amikor a Full HD felbontás is kevés a tűéles képhez. Közelről nézve bizony, 55-65 col feletti tévéken bizony a pixeles(ebb) kép látszik ilyen felbontás mellett. Még egyszer mondom... nincsen más, mint a készülékek és a tartalmak felbontásának növelése. Jelenleg a 4K a reális megoldás.

    Ami pedig a felskálázást illeti... Alapvetően értelek, viszont számos teszt, és példa mutatja immár, hogy a jobb 4K-s modellekben prímább felskálázó algoritmus és elektronika dolgozik, mint sok Full HD-s modellben.
    Nem állja meg a helyét az tehát, hogy a BD tartalom nem fog jól kinézni ezeken a készülékeken. Egyébként, amikor a Full HD felbontás elérhetővé vált, talán kidobtad a DVD gyűjteményedet? Vagy megtartottál egy HD Ready, esetleg CRT tévét, mert "azon néz ki a legjobban"? Ugyan már!

    Ami pedig az elérhető tartalmakat illeti... számos remek 4K konverzió van BD filmekben (ezek a Full HD változatnál egyértelműen jobban néznek ki), egyre több a natív 4K-s film, ráadásul ezek száma gyorsan, exponenciálisan emelkedni fog. Nem beszélve a különféle digitális, letölthető, stream-elhető tartalmakról. Szerintem pár év, és nem lesz olyan sorozat, ami ne 4K-ban lenne elérhető.

    A HDR jelentőségét elvetni pedig abszolút balgaság. A televíziózás történetében hosszú idő után ez a legnagyobb csoda. Olyan nagy mértékben növeli meg a kép által nyújtott élményt, annyira sokat ad hozzá - még gyengébb képességű HDR panel és elektronika esetén is - a látványhoz, hogy azt így leírva ki sem lehet fejezni. Azt egyszerűen látni kell.

    Mindezek után tényleg érthetetlen, miért zárja ki bárki ezeknek a remek fejlesztéseknek az alkalmazását!?

    A plazma televízió képminősége, illetve még inkább a megszokott kedvenc iránti ragaszkodást maximálisan értem. Nekünk is volt egy Made in Japan, sarkos (de még nem lapos) képcsöves HITACHI CRT tévénk, amely az elöregedéséig, közel 20 éven keresztül olyan képet adott, hogy meghibásodásakor inkább kétszer cseréltettük benne a meghibásodott nagyfesz trafót... nem volt szívünk megválni tőle. Aztán, amikor már a képe is bezöldült, és harmadszor is elszállt a sorkimenő, akkor már a sok élmény ellenére sem érte volna meg a ráfordítást. (Akkor már bőven "dübörgött" a különféle "lapostévék" kora.) Az idő és az újabb technológiák túlhaladtak rajta. El kellett engednünk.

    Ahogyan előbb-utóbb nektek is el kell engednetek a kedvenc plazma tévéteket, a CRT-hez hasonlóan. Addig pedig a Ti hasznotokra válik, ha nyitott szemmel jártok.

    Mert azért az LCD televíziók frontján sem "eszik olyan forrón a kását" - már ami a "gyenge képminőséget" illeti, mint ahogyan azt legtöbben írjátok.

    Mindössze nyitott szemmel, és nyitott szívvel kell járni! ;)

    "Aquila non captat muscas."

  • Piftuka

    veterán

    válasz BBéci #84905 üzenetére

    "Ráadásul az LG OLED-jeit csúnyán lealázza a Sony, nincsenek egy súlycsoportban."

    Hááát... a SONY A1E-t én is leteszteltem, de nem tapasztaltam az általad említett "alázást".

    A C6V és az E6V minden szempontból lenyűgözött, leszámítva az árát. A SONY modellje egyébként remek, nyilván el is fogadnám, de ugyanazt az LG panelt használja, amit azok, az Acoustic surface-ben nagy lehetőséget látok, de még nem az igazi, az állvány nem praktikus (döntött a képernyő; de nyilván a falra akasztva nem számít) beépített menüje és médialejátszója viszont gyalázat; még 100.000 forintért is az volna, de 1.200.000 forintért bizony szégyen.

    Ha utóbbit FW update-tel javítják, akkor nyilván tárgytalanná válik.

    Én azonban inkább a Panasonic új OLED modelljeire vagyok kíváncsi! Mivel 99,99%-os valószínűséggel azok is tudják a BFI-t.

    "Aquila non captat muscas."

  • MasterMark

    titán

    válasz DVlad #84931 üzenetére

    Már évek óta nem gyártanak plazmát. Aki használja az már mindent tud lényegében.

    Mit szeretnél?

    Switch Tax

  • balisz

    senior tag

    válasz DVlad #84931 üzenetére

    Szerintem a jelen körülmények között ezek azok a témák amikről érdemes beszélni, akár itt is. Több éve leállt már a plazmagyártás, milyen szigorúan csak plazma témát lehetne felhozni, amit már nem beszéltünk ki többször is? Ezek a tévéipar újdonágai, plazmás szemszögből is lehetnek érdekesek.

    (#84932) MasterMark:

    Megelőztél. :P

    [ Szerkesztve ]

  • DVlad

    őstag

    válasz MasterMark #84932 üzenetére

    Igen, nem gyártják. És? De trolletetőként mégis bosszantó.
    Te mit szeretnél?

  • norral

    aktív tag

    válasz mp54 #84926 üzenetére

    Az enyém kifejezetten érzékeny, és eleinte nagyon kellett rá vigyáznom, mert napokig ott maradt egy-egy logó NFL meccsek után. Anno még itt is panaszkodtam rá eleget.

    Őszintén az elmúlt 1-2 évben már nem érdekel, mert a maradék időben 70% sorozat és 30% film megy. Szóval legtöbbször teljes képernyős tartalom. Beégve nincs semmi, de már nem járatom a panelt feleslegesen fehérmosással mint régen. :)

    szerk:
    Már ez is csak egy használati tárgy és már nem egy minden héten kétszer áttörölt "ékszer". De attól a szerelem nem múlt el, csak most a kávé és a whiskey az új hobbi.

    Viszont, ha a Panasonic/Pioneer valaha is elkezd újra plazma TV-t árulni, mert valami csoda történik, akkor a legdrágább és legnagyobb TV-t fogom megvenni, feltéve, ha legalább olyan jó lesz, mint a vt60/zt60.

    [ Szerkesztve ]

  • Jim-X

    őstag

    válasz DVlad #84934 üzenetére

    Mar ne haragudj, de a te beirasod tunik nekem trollkodasnak...

    A játék az nem játék!

  • DVlad

    őstag

    "Miközben ha valaki józanul belegondol, nagyon könnyen beláthatja, hogy úgy 55 col feletti méretben a képminőség, a látott képi élmény növelésének egyik alapvető eszköze a felbontás növekedése. Egyszerűen nincsen más út..."

    Ez minden méretben igaz, nem csak 55 felett. Illetve, a megfelelő nézési távolság függvvényében kell megnézni a megkívánt minimumot.

    Hiszen a Panasonic is foglalkozott 4K-s plazma kijelzők tervezésével.

    Tegyétek a szívetekre a kezeteket... ha sorozatgyártásba került volna, akkor most azt tartanátok a világ legjobb innovációjának, és kötelezően elfogadandó alapvetésnek a televíziózásban még vagy 20 évig...! :)

    Sok mindennel foglalkozott, és más cégek is. És? Ne kelljen már elmagyarázni újra és újra, hogy egy-egy "nagy újítás" mögött milyen (marketing) meggondolások bújhatnak meg a gyártók részéről.

    Alapvetően nem igaz. Sokszor, még a FHD helyett is ajánlottak ebben a topikban kisebb felbontású, de nagyobb képátlóval rendelkező készüléket, mert az egyéni kívánalmaknak/lehetőségeknek és a felhasználás körülményeinek az felelt meg jobban szakmailag. Ez szerintem becsülendő, nem sok helyen adnak olyan korrekt tanácsokat, mint ebben a topikban, sok éven keresztül.

    Csak pár példa arra, hogy miért lettem ekkora troll.

  • BBéci

    titán

    válasz Piftuka #84930 üzenetére

    A beépített lejátszóval legfeljebb nézegetni lehet, az nem tesztelés! Én külső lejátszó kettéosztott jelével hasonlítottam az egymás mellett álló tévéket, tök sötét szobában.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • BBéci

    titán

    válasz DVlad #84937 üzenetére

    Egyetértek, olyan felesleges tévében a 4K/UHD, mint férfiakon a mellbimbó. 65 colost 1,6-1,7 méterről kellene nézni, ami kényelmetlen és nem életszerű.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • balisz

    senior tag

    válasz BBéci #84939 üzenetére

    Eléggé az alját írod az ajánlott tartománynak, ahol már gyakorlatilag minden pixelt látsz. Nem kell ahhoz 100%-osan kihasználni az UHD-t, hogy lásd az előrelépést az 1080p-hez képest. 2 méter környékéről például már nem ég és föld a különbség, de látszik, főleg az olyan területeken ahol sok az apró mozgó részlet. De biztos lesz olyan is aki az általad irt távolság környékén fog ülni. Az már szubjektív, hogy ez a különbség kinek mennyit éri meg, de legalább meg lesz az opció a különböző igényekre és felhasználásokra. Szerintem ez csakis pozitívum lehet. Meg így az új digitális filmek a lehető legkisebb változtatásokkal kerülhetnek a tévékre, már ha 4K-ban forgatták őket, a régi elhanyagolt filmekből pedig talán készülnek majd jobb szkennek.

    Persze jó lenne ha előbb lennének csúcs képminőségű tévék elérhető áron akár 1080p-ben, aztán jöhetne a többi, de ettől még nem lesz felesleges az UHD.

    [ Szerkesztve ]

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Piftuka #84929 üzenetére

    "Nem beszélve arról, hogy már régen elérte a televízió azt a méretet, amikor a Full HD felbontás is kevés a tűéles képhez. Közelről nézve bizony, 55-65 col feletti tévéken bizony a pixeles(ebb) kép látszik ilyen felbontás mellett. Még egyszer mondom... nincsen más, mint a készülékek és a tartalmak felbontásának növelése. Jelenleg a 4K a reális megoldás."

    Egyáltalán nem értek egyet. Én 65"-t nézek nap, mint nap, úgy átlag 2 méteres nézési távolságból, jellemzően gyári BD-ket és egyáltalán nem látok pixelt, de még képpontot se nagyon. Ha látnék, ott bizony komoly gond lenne az alapanyaggal.

    "Hiszen a Panasonic is foglalkozott 4K-s plazma kijelzők tervezésével. Tegyétek a szívetekre a kezeteket... ha sorozatgyártásba került volna, akkor most azt tartanátok a világ legjobb innovációjának, és kötelezően elfogadandó alapvetésnek a televíziózásban még vagy 20 évig...! :)"

    Nem, egyáltalán nem tartanám a legjobb innovációnak, mint ahogy 2008 körül sem igazán javasoltam a fullHD modelleket azoknak, akik a DVD-gyűjteményüket kívánták a lehető legjobb minőségben élvezni, mivel akkoriban még a HD-Ready/fullHD kérdéskör volt a leginkább terítéket és bizony egyes HD-Ready modellek jobb képet voltak képesek adni akkoriban a fullHD modellekkel szemben, mivel a natív felbontásuk jóval közelebb volt a DVD-éhez és jóval kisebb mértékű skálázással bizony jobb volt az eredmény az akkori beépített skálázó elektronikák mellett a HD-Ready modelleken.
    Most sem gondolom ezt másképp a BD kapcsán sem: ha megfeszülnek sem lesz rá alkalmasabb megjelenítő, mint a natív fullHD panel.

    "Ami pedig a felskálázást illeti... Alapvetően értelek, viszont számos teszt, és példa mutatja immár, hogy a jobb 4K-s modellekben prímább felskálázó algoritmus és elektronika dolgozik, mint sok Full HD-s modellben.
    Nem állja meg a helyét az tehát, hogy a BD tartalom nem fog jól kinézni ezeken a készülékeken. Egyébként, amikor a Full HD felbontás elérhetővé vált, talán kidobtad a DVD gyűjteményedet? Vagy megtartottál egy HD Ready, esetleg CRT tévét, mert "azon néz ki a legjobban"? Ugyan már!
    "

    Az lehet, hogy jobb elektronika van bennük, de hogy én még nem láttam meggyőző fullHD -> 4K konverziót, ami azonos méretben jobb lett volna, mint a mellette levő natív fullHD, az biztos. Lehet, hogy jól néz ki 4K panelen is a BD, de nem úgy, ahogy kéne. Ha meggörbülsz se lesz ott annyi infóval több a lemezen, mint amivel a plusz részlet elérhetővé válna a 4K panelen.
    Nem dobtam ki a DVD-gyűjteményem, továbbra is itt van a falon, de amiből lehetett és amiből érdemes is volt, abból bizony megvettem a BD-változatot is és a DVD adott esetben 10 éve nem is került a lejátszóba. Nem dobtam ki, mert sok köztük a limitált, digipack-os kiadvány, több extra lemezzel (miközben a BD meg csak fapadosként jelent meg több esetben), így a két kiadvány jól kiegészíti egymást. Szerencsére azért BD-ből is sok a szép kiadvány, a steelbook, stb., de mai napig sok filmem van DVD-n, amivel kapcsolatban esély sincs, hogy BD-n valaha is megjelenjen magyar vonatkozással. Na, ezért nem dobtam ki őket és nem amiatt, mert hűde jól néznének ki a fullHD panelen. Sok esetben nem rosszak, akár egy 720p rip szintjére is felérnek, de no... Akármilyen jó upscale elektronikája is van a lejátszómnak, ezek sosem lesznek egy szinten a fullHD-val, de még csak közelében sem. Ezzel szerintem mindent el is mondtam a felskálázásról. A megjelenítőt a natív felbontásán kell kiszolgálni, nem kisebben. Ez a 4K TV-kre is tökéletesen igaz, csak azt még nem igazán tudod mivel kiszolgálni és egy jódarabig ez még nem is változik majd, ez tuti. Lehet, hogy ez a jövő, nem vitatom, de ez kb. olyan, mintha már most beszereznéd az ejtőernyőket, mert majd a jövőben repülő autókkal fogunk közlekedni.

    "Ami pedig az elérhető tartalmakat illeti... számos remek 4K konverzió van BD filmekben (ezek a Full HD változatnál egyértelműen jobban néznek ki), egyre több a natív 4K-s film, ráadásul ezek száma gyorsan, exponenciálisan emelkedni fog. Nem beszélve a különféle digitális, letölthető, stream-elhető tartalmakról. Szerintem pár év, és nem lesz olyan sorozat, ami ne 4K-ban lenne elérhető."

    Sajnos én nem így látom. Több, a neten ilyen-olyan forrásból elérhető 4K anyag csak egy gyenge fullHD upscale (mókusvakítás), a natív 4KBD-k száma meg két kézen megszámolható és nem is tolonganak a megjelentetésük kapcsán a kiadók. Továbbmegyek: a hazai megjelenések a kritikán aluli állapotba jutottak el, alig van új kiadvány, rengeteg film sima BD-n sem jelenik meg, egyes tömegszennyek meg akár 3-4 féle változatban is (sima 2D, 2D+3D, ugyanezek steelbook-verzióban, stb.). Alternatívaként rendelhetsz valamelyik északi szomszédtól magyar vonatkozású lemezt értelmezhetetlen borítóval, vagy választhatod az angol borítós UK-kiadványt nulla magyar vonatkozással. A 4KBD-kről meg ne is beszéljünk, hogy ott milyen lehetőségeid vannak.
    Bár már ott tartanánk, hogy minden film minimum 4K-ban forog és így is jelenik meg, mondjuk a jelenlegi BD-árszínvonalon, 3-4 eFt körüli összegért. Rohannék 4K TV-t venni. De sajnos ez még nem realitás és jópár évig még nem is nagyon lesz.

    "A HDR jelentőségét elvetni pedig abszolút balgaság. A televíziózás történetében hosszú idő után ez a legnagyobb csoda. Olyan nagy mértékben növeli meg a kép által nyújtott élményt, annyira sokat ad hozzá - még gyengébb képességű HDR panel és elektronika esetén is - a látványhoz, hogy azt így leírva ki sem lehet fejezni. Azt egyszerűen látni kell."

    Ez meg abszolút a jövő zenéje, a már leforgott filmek kapcsán ez a funkció pont annyit ér, amennyit adnék érte. Semmit. Ennek jelenleg konkrétan a játékok terén látom létjogosultságát.

    "Mindezek után tényleg érthetetlen, miért zárja ki bárki ezeknek a remek fejlesztéseknek az alkalmazását!?"

    Nem azzal van gond, hogy alkalmazzák, hanem azzal, hogy beletolják a képedbe, vedd meg, fizess érte 2 mFt+ összeget, hogy aztán ne tudd használni, mert még nincs mivel és még amúgy sem tökéletes, nincs kiforrva. Plusz mellette nem hagynak neked alternatívát se, mert a működőképes, megfizethető, minőségi megjelenítőket (á la plazma) bizony ki kellett nyírni. Aztán azóta is kvázi egy helyben áll az iparág, mert a flagship-modellnek kikiáltott és az átlag emberi halandó számára elérhetetlen modelleket leszámítva nem sok használható alternatívája van mai napig a jobb plazmáknak, amelyek anno harmad-, negyedannyiba se kerültek, azonos, vagy nagyobb méretben. Itt a probléma. Felőlem fejleszthetnek, nagyon drukkolok, hogy legyen végre egy olyan, megfizethető, kiforrott, nagy méretű és csúcsminőséget produkáló TV, amire lecserélhetem majd a 65VT60-at, de sajnos azt látom, hogy valamelyik komponens mindig hiányzik a képletből.

    "Ahogyan előbb-utóbb nektek is el kell engednetek a kedvenc plazma tévéteket, a CRT-hez hasonlóan. Addig pedig a Ti hasznotokra válik, ha nyitott szemmel jártok."

    Ámen! Én abszolút nyitott szemmel járok, csak sajnos legtöbbször nem azt látom, amit szeretnék. Amúgy meg nagyon nem sietek elengedni a plazma-technológiát, ugyanis mai napig tökéletesen kielégít és nem igazán érzem, hogy sokkal jobbra lenne szükségem. Amíg működik, addig kánaán van!

    "Mert azért az LCD televíziók frontján sem "eszik olyan forrón a kását" - már ami a "gyenge képminőséget" illeti, mint ahogyan azt legtöbben írjátok."

    Értem én, hogy mit akarsz mondani, meg magam is leírtam, hogy bele-belefutok korrekt képminőségű LCD-be, de azt azért nem mondanám, hogy sok plazma-gyilkos LCD-t láttam volna. Ugyanazok a problémák velük, amelyek 10 éve is voltak, csak vannak jobban sikerült modellek, amelyeknél tudták csökkenteni, vagy minimalizálni a jelenlétüket. Ugyanakkor filmnézésre még mindig nem a legmegfelelőbb technológia és kis eséllyel is lesz az.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • BBéci

    titán

    válasz balisz #84940 üzenetére

    Két UHD TV volt nálam, teszteltem high end 4K vetítőt, tehát a saját tapasztalatom alapján írtam az előbbieket.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • Joshi

    titán

    válasz BBéci #84939 üzenetére

    Mindig ezt a hülyeséget reszeled, ez a nézési távolság is egyáltalán nem igaz. Talán már említettem hogy el kellene menned szemorvoshoz. ;]

  • Piftuka

    veterán

    válasz BBéci #84938 üzenetére

    "A beépített lejátszóval legfeljebb nézegetni lehet, az nem tesztelés! Én külső lejátszó kettéosztott jelével hasonlítottam az egymás mellett álló tévéket, tök sötét szobában."

    Persze, a "professzionális teszt" olyan körülmények között történik. Én azonban soha nem állítottam, hogy "professzionális tesztet" végeztem. Viszont felhasználói szemszögből az említett metódus a szimpla "nézegetésnél" jóval több, ebben biztos vagyok.

    Persze, azt nem lehet egy áruházban lemérni, hogy sötét környezetben mit produkál a készülék, de ne feledjük, hogy a felhasználók zöme nem is ilyen közegben használja.

    Akkor pedig teljesen mérvadó az, hogy milyen fekete szintet, kontrasztot, színeket, mozgásmegjelenítést lát az ember... hogy milyen a menü felépítése, kezelése, a készülék gyorsasága... és nem utolsó sorban a beépített lejátszó minősége. (Ami ugyan számomra ötvenhatod rangú dolog, de egyrészt sokaknak fontos, másrészt ami tény az tény... az A1E bizony ebben a tekintetben elhasalt. Egyébként azóta a BFI-t is alaposabban leteszteltem rajta, kosárlabda mérkőzéssel HD TV csatornán... fényes közegben kevés volt a fényereje. Gondolom, sötét szobában nem feltétlenül.)

    Egyébként hol és mikor olvashatjuk a fent említett saját teszted eredményeit? Minden irónia nélkül mondom, hogy remek volna, ha akár itt az OLED topic-ban is megírnád a részletes tapasztalataidat! Én szívesen elolvasnám. :K

    "Aquila non captat muscas."

  • Piftuka

    veterán

    válasz BBéci #84942 üzenetére

    Respectfully... Ebben viszont nem értünk egyet. Én is a saját tapasztalataim alapján mondom mindezt. Egy jó minőségű 4K televízión bizony még az "ajánlott" 1-1,5 méteren túl is látszik a különbség egy Full HD tartalom ellenében.

    "Aquila non captat muscas."

  • BBéci

    titán

    válasz Piftuka #84945 üzenetére

    Nem azt mondtam, hogy nem látszik a különbség. Látszik, de nincs jelentősége, szerintem felesleges. Ismétlem, 3 m széles vászonhoz is feleslegesnek tartom.
    LG tévéről egy szót sem írok, annyira leszerepelt a Sony mellett. Utóbbinak mostanában kellene megérkeznie a szerkesztőségünkbe.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • Piftuka

    veterán

    válasz BBéci #84946 üzenetére

    "Nem azt mondtam, hogy nem látszik a különbség. Látszik, de nincs jelentősége, szerintem felesleges. Ismétlem, 3 m széles vászonhoz is feleslegesnek tartom."

    Értelek, és én másként látom, de tiszteletben tartom a véleményedet.

    "LG tévéről egy szót sem írok, annyira leszerepelt a Sony mellett."

    No offense, de hogyan lehetséges, hogy az Rtings.com oldalán egy hajszálnyival még jobb értékelést is kapott az LG C6, mint a SONY A1E? És a többi, nívósnak számító oldal tesztje alapján sem jött ki az a drasztikus különbség, amit te láttál.

    Mi lehet ennek az oka?

    (Jut eszembe... A Panasonic OLED-eket is fogod tesztelni?)

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

  • Ijk

    nagyúr

    válasz Piftuka #84929 üzenetére

    65"-ban még bőven jó a fhd, nem lesz pixeles hacsak nem 1m-rol nezed.
    UHD jó dolog, csak éppen lofaszt sem ér önmagában ha osszessegeben egy tapodtat nem mozdultunk előre kepminosegben. Lehet hogy egy UHD HDR anyag jobban fest a másfél millás oled-en mint ugyan az fhd sdr-ben a 800k-s vt60-on. De megeri a különbözetet az a pár órányi anyag, kicsit jobb minőségben? Hát nem.
    A filmek 99,9%-ka jelenleg jobban mutat az impulzusos megjeleniton mint egy oled-en. Következtetés hogy az oled jelenlegi formában, jelenlegi tartalmakkal geekeknek való. Geekeknek akiknek nem a gyakorlati kepminoseg számít elérhető tartalmakkal, hanem valamiféle utopikus megszallottsaggal keresik a legjobbat, ami lehetetlen a jelenlegi marketinggel hogy ne UHD, ne HDR és ne oled legyen. Aztán ha bedob egy Kelly hősei blu ray-t a lesajnalt plazman jobban mutat.

    A Kuro arazasanak felvetese meg helytelen. Ugyanis 2008-ban egy 1:20.000-es kontrasztu 50, 60"-os FHD tv, ami mai napig top kategória képileg, urtechnika volt. Sokaknak volt egy 32"-os crt-juk vagy egy fostalicska LCD, aminek egyetlen előnye hogy nem szakadt le alatta a polc, hát ezekhez képest a kurotol a legelvetemultebb házimozi rajongó is lefosta a bokáját.

    Imádom az st50-em a mai napig. Ha meg lenne garis, új plazma mint anno 400-700k között 65"-ban, akkor kisporolnam. De hogy millió felett nem veszel kompromisszumos, isten tudja hány évet futó készüléket az biztos.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

  • BBéci

    titán

    válasz Piftuka #84947 üzenetére

    Másként látod?
    Tehát összehasonlítottad ugyanazon a másfél miliós Stewart vásznon egy 10000000 forintos full HD vetítő képét egy 13000000 forintos 4K képével, oda vissza, többször egymás után?

    Van pár tippem arra, hogy miért az lett az általad olvasott tesztek eredménye, ami, de inkább nem sorolom fel. A saját szemeimnek jobban hiszek. De olvasd el janos666 véleményét az elgé tévékről, remekül megfogalmazta.
    Fogalmam sincs, érkezik-e hozzánk Panasonic OLED.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Ijk #84948 üzenetére

    Ott a pont! Ugyanezt írtam le kicsit hosszabban bő egy hete. :R

    Majd elfogadom, hogy ideje lecserélni a plazmát 4K HDR OLED-re, ha:

    - a plazmáéhoz közelítő képességei lesznek mozgóképmegjelenítés terén
    - minimum 65"-os méretben beesik az ára 1 mFt alá (de még jobb lenne, ha a 65VT60 árába kerülne)
    - roskadozni fognak az áruházakban a polcok az 4K/UHD/HDR BD-k alatt (és nem tizenezres áron)
    - a TV-adásoknak legalább egy része 4K-ban fog hozzám eljutni
    - a konzolgyártók sem csak techdemózásra használják a 4K-t, hanem ténylegesen is képesek lesznek 4K 60 FPS HDR címkés játékokat kihozni, ahol ez már nem extrának számít, hanem alapvetésnek.

    Amíg ezek nem teljesülnek, addig ugyanis számomra semmilyen létjogosultsága nincs a 4K-nak és csak hátrányt jelent, mintsem előnyt.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák