Új hozzászólás Aktív témák

  • balisz

    senior tag

    válasz Ren Hoek #80530 üzenetére

    Nem csak te, az emberek nagy része a kontraszt miatt akar plazmát, ez egyértelműen leszűrhető az ide írok kommentjeiből is.

    Egyébként azt magyarázza el nekem valaki, hogy azon túl hogy "autentikus", miért néz ki jól a plazmán a 24p? Miért jó ha a 1080 soros mozgóképfelbontás miatt jobban látszik a judder? Az emberi szem nem ehhez van szokva, a valóság nagyon nem így néz ki. Ez a 24 FPS korlát is szimplán azért van, mert drága volt a film, és ez a legalacsonyabb képkockaszám amit még mozgóképként össze tud rakni az agy. Ha az emberek a 48 FPS-t nem azonosítanák a tévéműsorokkal, már rég így foroghatna sok film és az egyszerű ember számra is jobban láthatóak lennének a különbségek. De ez csak egy egyéni meglátás, senkire nem akarom ráerőltetni a véleményem. De szerintem nem árt ha nem csak egyoldalúan beszélünk bizonyos dolgokról, mert bizony ami valakinek előny a plazmával kapcsolatban, az másnak még lehet akár hátrány is, és ezért nem kell rögtön lehurrogni az illetőt.

    Mondok egy példát: pár hónapja járt nálunk egy ismerős és persze meg is mutattam neki a plazmát. Az volt a véleménye hogy bár a kontraszt nagyon jó, a fekete tényleg fekete, neki az LCD nyugodtabb, élesebb képe akkor is jobban tetszik. Persze lehet az ilyen embereket igénytelennek nevezni, meg arról győzködni hogy márpedig az úgy nem filmszerű, de sokszor csak arról van szó hogy nekik is van egy véleményük, csakúgy mint nekünk. Ne keverjük az ilyen embereket össze azokkal akik valós tapasztalat nélkül ontják magukból a baromságot, mert ha ők vettek 80 ezerért egy LCD-t akkor biztos az a legjobb tévé a világon, minden más pénzkidobás. Egyébként ez is egy érthető pszichológia reakció, de őket már tényleg nem akarom védeni. :)

Új hozzászólás Aktív témák