Aktív témák

  • Hokis

    csendes tag

    Sziasztok!

    Eljött az idő az én életemben is, hogy lecseréljem a régi tv-t! :)

    Mindenképpen vagy 42-est szeretnék, vagy max 37-est. De maradjunk csak a 42-esnél! :)
    Ma voltam egy helyen, aminek a nevét nem tudom hogy ki lehet-e írni, de e-vel kezdődik, és nem analog-gal folytatódik! :D
    Élőben is megnéztem a tv-ket, amikről eddig csak itt olvastam a fórumon. Hát, élőben azért másabb én úgy gondolom. Tehát gépen néztem ugye képet mindegyikről, de csak élőben adja vissza azt az érzést, hogy: Igen, ezt akarom! Vagy a: Ühhüm, ez nem lenne rossz!
    Hát én most a második gondolatnál vagyok még, bár holnap már szívem szerint megvenném. De azért előtte még kikérném a véleményeteket. :R

    A fórumot sokat olvastam, már amennyire időm ezt engedte.

    Végülis 3-4 készülék közt van a választás. Főként analog tv nézésre használnám (Digi TV), és divX-es filmek nézésére, bár mondjuk itt már inkább a dvd-s megoldás lenne a megfelelő. Tehát akkor javítanék annyit, hogy tv nézés lenne a legfőbb cél, emellett dvd filmek nézése notival összekötve.

    A választási lehetőségek pedig:

    Panasonic TH-42PX80 (169.900 Ft)
    Panasonic TH-42PV80P (169.900 Ft)
    LG 42PG6000 (159.900 Ft)

    Konkrétan ez a három plazma ami érdekes lehet számomra.
    A konkrét kérdésem igazából az lenne, hogy a PX80, és a PV80P közt tulajdonképpen mi is a tényleges különbség, amit tapasztalhatok is egy átlagos felhasználóként?!
    Mert mint, ha kb. 1, másfél hónapja, mint ha árban lett volna eltérés a két készülék közt, de lehet, hogy az a PX8-as volt...

    És az LG-ről lenne még egy olyan információ hiányom, hogy mennyire igaz az a dolog, hogy homályosabb a képe, mint pl a plazmáké? Mert én sajnos csak blue-ray-en keresztül tudtam megkukkolni, úgy meg nem nagyon vettem észre, hogy az LG homályosabb lenne.
    És még egy, amit ma hallottam a boltban az eladótól. A Panasonicoknak a képernyő előtt levő üvege masszív anyagból készült, ami jól bírja az ütést. Nem is ez lenne a lényeg, mert nem püfölni szeretném. Hanem a mondat folytatása, hogy: ... nagyon masszív anyagból készül, viszont nappal, és este lámpafénynél tükröződik. Ez az LG-nél nem jellemző, de nem is annyira strapabíró az üveg. Az eladó mondta ezt. Ez tapasztalható valóban, hogy a pana. plazmáknál tükröződik az üveg?

    És egy utolsó dolog. Az LG PG6000-nél a kontraszt arány 30.000:1, míg a Panasonicoknál "csak" 15.000:1. Ez képmegjelenítésnél ténylegesen is érzékelhető?

    Igazából egy rövidet szerettem volna kérdezni, de egyik kérdésből jött a másik.
    A válaszokat előre is köszönöm, remélem előbbre jutok a megfelelő(bb) tv kiválasztásához!

    Üdw: Hokis

Aktív témák