Új hozzászólás Aktív témák

  • IO.sys

    őstag

    válasz Exian #96283 üzenetére

    Engem is a zene érdekel, csak elindultam egy úton, amibe ha nem bonyolódik bele az ember, akkor rosszul csinálja.

    Az analóggal a világon semmi baj, sőt. Ugye abban egyetértünk, hogy a lemez nem analóg, hanem mechanikus műsorforrás? :D Az analóg, aminek a szótöve "azonos"-t jelent, nem mondható rá egy barázdált dologra, míg egy digitális és barázdáltság szempontból is felbontásmentes mágnesszalagra már igen, aminek a felbontása egyébként úgy tudom, hullámhosszal fejezhető ki. Szerintem a mágneses médium a zenehallgatás szent grálja, csak ugye a helyigény meg a rengeteg pepecs vele a probléma. Én eleve nem hallgatok egy számot 1 hónapnál tovább (és utána kb soha többet), el lehet képzelni, mi szívás és mi vagyon lenne ezt az életvitelt fenntartani. Olyan elgondolásom is van, hogy szalagon olyan dimenziói is eltárolhatók a hangnak és megfelelő instrumentummal reprodukálhatóak is, amik más médiumon elvesznek rögzítés közben. Mint a hagyományos filmre készült képeknél a kromatikus aberráció okozta mélységinformációk. Tudnám ezt még bontogatni, de ez az, amiről józan ember nem nyilatkozik nyilvánosan.

    A kábelekkel kapcsolatban: aki milliókat elkölt kábelre, nem biztos, hogy hall is, a kettő metszete elég ritka. Aki hall, az már olcsóbban is hallja, amit akar. A fény hatása meg kvantummechanika vagy biokémia, mit számit, csak jó legyen. :D

    Fejhallgató erősítőt nem tudok ajánlani, aminek jó phono bemenete is van, azt a topikjában kapsz, fejhallgatót viszont tudok. Használt ATH-M50x Brainvawz ProStock sheepskin párnával. Kb az egyik legdrágább párna (most akciósan 10k huf), de ez a fejes ezzel a párnával olyat ad, ami megéri a befektetést.

    凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

Új hozzászólás Aktív témák