- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Sziasztok
Van most valami konkrét típusú bestbuy porszívó? Illetve szerintetek ma milyen árkategóriában érdemes választani? Csak sima porszívó kell.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
rnrn
aktív tag
Autóülésre huzatgarnitúrát szeretnék venni. Sosem volt még rajta, 5 évre tervezek.
Az ún. univerzális huzat mennyire értelmes választás?
Ha van tippetek, akkor szívesen veszem... "Vagyonokat" azért nem szeretnék rá költeni, de egy tizest azért szánok rá.
Köszi! -
emre
veterán
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Laca1212
őstag
válasz Sir Riccio #77981 üzenetére
"egy hibrid nem bocsát majd ki több káros anyagot mint egy dízel."
Ezt fejtsd ki kérlek. -
nagyúr
Lehet elmélkedni a káros anyag kibocsátásról, de a természet durvább.
A Tambora 1815-ős kitörése után nem volt nyár, többet bocsátott ki egy nap alatt, mint mi évtizedek alatt.
Egy nagyobb vulkánkitörés borítja az egész klímatervet."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
UHHH
senior tag
Egy hónappal ezelőtt lőttük ezt a fotót. Találd meg a nem elektromosat! -
Exian
addikt
Keresek valami nagyonoccsó', egyszerű PCI hangkártyát, amit támogat a Windows 7.
Van valakinek eladó?
[ Szerkesztve ]
-
válasz s7evcsenko #77978 üzenetére
Evileg gyorsabban döglik, kormolódik, és az olcsóbb üzemanyagon nem fogsz annyit, mint amibe majd a (megfelelő modelleken) 100% behaló nagynyomású cuccok kerülnek, illetve amennyivel drágább, mint a benzines.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Sir Riccio
addikt
válasz Laca1212 #78007 üzenetére
Egy Lexus RX 450h CO2 kibocsájtása nagyobb mint a dízel Grande Puntoé amit épp el szeretnék adni. Akkor a hibrid környezetbarát, csak attól, hogy hibrid? Nem. Tudom, hogy más kategória, de egy ismerősömnek aki a dízelek ellen ágált egyszer, pont ilyenje van és vicces volt, hogy egyrészt dohányzik de a tüdejéért sír, másrészt meg arra büszke, hogy Ő bizony plugin hibridet hajt, de közben több széndioxidot bocsájt ki kilométerenként mint én akinek a kurv@ anyját a dízel autója miatt.
(#78014) hcl: Nem számoltam konkrétan utána de nem hiszem, hogy annyival olcsóbb egy nagyobb fogyasztású benzinest fenntartani mint egy dízelt.
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
őstag
Aki rövid távra használja a dízel autóját, annak ajánlom a Spurit. Mióta használom semmilyen gondom nincs, pedig 2,2-es nagy dízel, automata, szóval pont a legrosszabb rövid távra. Persze 1-2 hetente én is teszek egy kört az elkerülőn. A masik asszem totalcar-os ajánlat, hogy idősebb autónál a tank ne menjen le soha negyed alá. Ez a benzinesre is érvényes.
-
nagyúr
válasz Sir Riccio #78015 üzenetére
CO2 az egyik legkevésbé káros dolog ami a kipufogóból jön, csak ez alapján nem lehet mondani, hogy károsabb
én mindenkit biztatok dízel vételére, mert nekem az fontos, hogy a többi (benzin, hibrid) legyen olcsó
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Exian
addikt
válasz Szilofon #78019 üzenetére
Dluinet már leírta a lényegesebb dolgokat. Mi sosem megyünk fél tank alá. Jó, mondjuk ebben nagy dög tank van (80L), 40L üzemanyaggal elmegyek ~600km-t. Nem kell hetente tankolnom így sem.
Még olyan is van, hogy kevés üzemanyaggal szeret megdegleni az üzemanyag pumpa is, ha sokszor szívja a nagy semmit. Én előző autómban ki is nyírtam, azzal rendszeresen jártam porzó tankkal, lett is baja rendesen mindennek a szivattyún túl is.
-
Sir Riccio
addikt
Apple Watch Series 2 42mm Aluminium White érdekelhet valakit? Bontatlan, új, nem dízel.
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Exian
addikt
"Keresek valami nagyonoccsó', egyszerű PCI hangkártyát, amit támogat a Windows 7. Van valakinek eladó?"
Tárgytalan. De még mennyire! Találtam egy ezer éves P2-es gépben egy ILYEN CMI8738 kártyát. Ezek ennyire jók voltak?
Beraktam a gépbe, amibe kellett és nem hiszem el, hogy szebben, hangosabban, tisztábban szól, mint az én új gépem alaplapi hangkártyája. Mintha sokkal brutálisabban erősített lenne a fejhallgató kimenete, tuti, hogy van rajta valami plusz erősítés, mert kb. 3-szor olyan hangosan szól, mint az én alaplapim, ugyanazzal a fülessel.
Azt hittem, hogy majd ilyen hurkagyurka hangja meg minősége lesz, de le a kalappal előtte, dönget ezerrel, kimondottan tetszetős magas hang cincogással.
-
Laca1212
őstag
Almát a körtével hasonlítani nem elegáns. Lexus RX 450h-t hasonlítsd valamelyik nagyobb Audi Q dízelhez vagy bármelyik méretben azonos SUV-hoz...
[ Szerkesztve ]
-
Laca1212
őstag
-
Szilofon
aktív tag
Segítek valakinek,így ide is írom hogy vennék vízforralót és olajsütőt,sajnos az illetőnek nincs annyi pénze hogy újat vegyen.
Ha valakinek lenne ez a 2 dolog eladó,írjon.Tank témát meg köszönöm,ezt nem tudtam
Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.
-
Valószínű, te mész annyit, hogy megérje, meg megúsztad a komolyabb gondokat
@kakix : Nem tudom, nem negyed, de nagyon kifogyasztva sem jó használni, (Mondjuk ez meg benzines, de szivattyú van a nagyobb nyomású dízelekben is)
Mutogatni való hater díszpinty
-
Exian
addikt
válasz Szilofon #78033 üzenetére
Mi nagyon szeretjük, álom vele rántotthúst meg krumplit meg bármit sütni, baromira sok cucc belefér. Simán 2 rétekben szoktam berakni és úgy is megsül minden frankón. Amit előtte sima serpenyőben 6-7 adagban/sütéssel tudtam kisütni mondjuk rántotthús mennyiséget, azt ezzel 2 sütéssel letudom. Ez igazából nem csak olajsütő, hanem 7 az 1-ben cucc, lehet benne főzni levest, pörköltet, főzelékeket. Csináltam már benne én is sok mindent.
Csakhogy lépnénk tovább, másik Tefalt néztünk ki, olajmentes sütőt (Tefal Actrifry), csak még kérdés, hogy lesz e rá 60-70ezrünk
-
-
dunc
nagyúr
válasz Sir Riccio #78037 üzenetére
Igen meg aki akkora autóval jàr, az nem környezettudatos.
Ès ha egy kategoria, ha nem akkor is környezetszennyezőbb, mint egy kisebb diesel.
Most diesel autóm van, betartom a szabályokat, ès ameddig engedèlyezett addig hasznàlom, ès.lehet kussolni. (Amugy csak mellèkesen jegyzem meg kis benzines lesz a köv. autóm vagy ben/gàz)[ Szerkesztve ]
-
Szilofon
aktív tag
A rántott hús szerintem borzalmas benne,és sokkal több idő mint olajban,bár én a húst sütőn sütöm,nem az olajsütőben,mert akkor sűrűn kellene cserélni a 3liter olajat.A másikban nekem azért nem tetszik,mert picit olyan mintha párolná is a húst,és így van ezzel a krumplival,nem lesz olyan soha a hasáb burgonya mint a rendes olajsütőben,ropogós,de kinek mi.Ha mindent az olajsütőben sütsz,akkor nektek kell az a gép,mert az igaz hogy az olajfogyasztás minimális lesz.Mennyi lenne az olajsütő amúgy?
Debilon: Tönkre ment a gáztűzhelyük
[ Szerkesztve ]
Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.
-
Exian
addikt
válasz Szilofon #78040 üzenetére
Értem, köszi. Hát én szeretem, ha minden ropogós és nem olyan fonnyadt, meg főtthús/főttkrumpli ízű, úgyhogy akkor lehet, hogy nekünk nem lenne a legjobb. Akkor marad ez. Olajjal nincs gond, én minden sütés után leszűröm, 6-8 sütést simán bír, persze normális olaj kell bele. Ellenben serpenyőben sütés után valahogy sohasem szűrtük le az olajat, meg a sima étolaj nem is lesz már olyan a többedik használat után... az kuka lett minden sütés után. Sütésenként ez fél-egy liter olajat jelent (nagy a család, ha rántott cuccokat csinálunk, akkor ipari mennyiségben).
"Tönkre ment a gáztűzhelyük"
Nem lehet, hogy akkor inkább célravezetőbb lenne egy gáztűzhelyt szerezni? Lehet már olcsón találni egyszerűbb, régebbi típusokat. Azzal azért normálisan lehet főzni, gondolom nem mindent olajsütőben akarnak előállítani... Mintha valamelyik ismerősöm/kollégám mondta volna, hogy el lehet vinni tőlük ingyen tűzhelyet, na majd rákérdezek.
[ Szerkesztve ]
-
Laca1212
őstag
válasz Sir Riccio #78037 üzenetére
Jogos.
-
fudi2002
veterán
A 90 lóerőd majdnem versenyképes és egy kategória a 345 lóval szemben... Javallott is hasonlítgatni, pláne, hogy v6 amúgy.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
nesa
veterán
Ne vitatkozzatok ilyenen amikor mindenki tudja koromban az erő
-
fudi2002
veterán
válasz Sir Riccio #78047 üzenetére
A lexusnál a környezettudatosság abban áll, hogy akik megszokták a teljesítményt, ahhoz a kategóriához képest "zöld", amúgy pediglen városban mondhatni nagyonződ, mivel ott 60 km/h-ig csak elektromos, már ha van nafta az akkuban. Tehát nem az orrod alá pöfékel, míg Te várod a buszt. Említettem már, sok helyen olvasni, hogy visszafogott tempó mellett 8,5L átlagfogyasztás(345 ló, 1900kg)?
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest