Új hozzászólás Aktív témák

  • fudi2002

    veterán

    válasz hcl #86637 üzenetére

    Ne haragudj, nem értek egyet továbbra sem. (ettől szép az élet, mások vagyunk :) )
    Egy autószerelő ha 3 csavar mozdításával kér 25.000-et akkor egy szemétláda, lehúzós köcsög, ugye?
    Nem volt arányos a pénz, a befektetett energiával? (ha szimplán a 3 csavar megmozdítását nézzük)
    És azt nem kell kifizetni, hogy tudta, hogy annál az autónál, adott motorral évjárattal, adott gyári hibákkal tudta hova kell nyúlni? Míg az olcsóbb szerelők töketlenkednek veled ócsóért, aztán jó sose lesz, de legalább ócsó. Nem biztos, hogy érdemes nettó csak azt nézni, hogy az adott pénzért ő mennyit szenvedett. Ugyanis nem tudod, hogy pontosan mennyi is volt a szenvedése, max a rendelkezésedre álló infók alapján ítélsz, az meg ugye... :)

    Amúgy rém egyszerűen fogom ezt fel. Van amin tudok spórolni, van amin nem. Tériszonnyal végigszigeteltem kb egymagam egy kétszintes családi házat állványról. Úgy gondoltam, hogy meg tudom csinálni és nem vagyok hajlandó kifizetni a díját. Namost elhatározom tegyük fel, hogy holnaptól én villanyszerelést is elvégzem, lássuk be ez nem fog menni.
    1, leégethetek egy házat
    2, meghalhatok
    3, jó esetben csak nem fog működni
    Namost itt jön az, hogy reálisan felméred a helyzetet és elfogadod, hogy ez belátható időn belül nem fogod tudni megcsinálni, ergo ezen nem lehet spórolni. Nálam ilyen a gáz is. Ezekkel én sem játszok, mert nem érné meg a spórolás (már ha egyáltalán meg is tudnám csinálni) a kockázatot.
    Szóval hajrá, lehet szerződést gyártani, ha nem tetszik az ár. Jahogy nem tudunk? Akkor ez nem spórolható költség, elfogad, megemészt, kifizet...
    Szerintem.

    Ui: bocsánat, de azért akik feldobták hogy sajnálják ezt a tételt, válaszadás nélkül nézzenek magukba, hány alkalommal fizettek festőnek, burkolónak, amit megjegyzem mindenki igaz tökölősen, de meg tud csinálni, a lent említett költség akár többszörösét megspórolva. Ja, azokat könnyebb letudni azzal, hogy én nem értek hozzá, nem tudom megcsinálni, ugye? (nem Neked szólt feltétlen, úgy általánosságban)

    [ Szerkesztve ]

    Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.

Új hozzászólás Aktív témák