Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    Eszméletlen, hogy mennyire alul képzett eladók vannak az elektronikai üzletekben. Tegnap körbejártam 1-2 boltot (MM, Euronics üzletek), és mindenhol nevetséges szintű hozzáértéssel találkoztam.

    Az Euronics-es srác vitte a pálmát. Tőle azt kérdeztem, mivel még nem volt dolgom Smart TV-vel ilyen mélységben, hogy vajon csak a mellette kiállított wifi-s, speciálisnak tűnő, direkt TV-khez tervezett billentyűzet használható hozzá? Erre ő: "igen igen, csak ez jó hozzá, ezt meg kell venni 10.000 Ft-ért. A számítógépekhez való az nem jó hozzá".

    Végül úgy alakult, hogy vettünk egy TV-t, de gondoltam nem veszek rögtön hozzá billentyűzetet, lehet azt később is. Milyen jó, hogy nem vettem: hazamentem, na mondom poénból rádugom a sima mezei PC-s USB-s billentyűzetet, hátha... erre simán kezelte, azonnal működött vele. Mondom kipróbálom az egeret is... az is azonnal ment, mindenféle hókuszpókusz nélkül.

    Ennyit arról, hogy mennyire vannak képben az elvileg SZAKeladók a dolgokkal. Pedig szerintem ez igencsak alap dolog.

    Egyébként meg egy sima ORION CRT TV-t váltottunk le, azért az milyen már, hogy ez a Smart TV eleve úgy indul, hogy Dual Core, meg teljes, úgytűnik egész jól használható böngészővel, meg halom alkalmazással. Vannak gyerekbetegségei, látszik, hogy ez még csak egy új dolog, de nálunk most konkrétan 1db nagyfogyasztású TV-t és 3 kiegészítő kütyüt váltott le (külön DVB-C vevő, külön DVB-T vevő, és külön médialejátszó). Ez a készülék mindet tudja. Ráadásul a HD-s DVB-C box bérleti díja havi 1000 Ft a DIGI-nél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák