Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz doni11 #47642 üzenetére

    A 381,89 az nem 380. Mert ezen elv alapján a 378,11 is a 380 körül van, itt azért maradjunk már a pontos számoknál mert 1000 EUR esetén a 378110 vagy 381890 egyáltalán nem mindegy.
    Akkor január 9-én volt a vásárlás és mikor volt az elszámolása?
    Azért telik el több nap mert a pénz banki utalással megy el, úgy hogy a kártyás fizetésnél a bankod befoglalja az összeget, ahol fizetsz annak a valakinek a bankja amikor a könyvelési tétel befut hozzájuk kezdeményezi az átutalás indítását, majd ekkor fogja a bankod elutalni és ekkor történik meg a könyvelése, ez nem egy azonnali rendszer a pénz mozgatáshoz. (csak vázlatos a banki technológia leírásom, tömören a lényege)

    A PayPal-on a bankkártyád milyen devizára van állítva, EUR lenne a jó, mert csak akkor megy tovább az EUR terhelés. De ahogy írtam magán a PayPal számlatörténet EUR mutat akkor jól van beállítva a kártya, bár USD esetén már nem lesz jó, forintban fizetve meg dupla váltással megy dolog.
    Nem tudom hol fizetsz de az eBay-en van hasonló az pedig az eBay PayPal fizetési kliense ahol a devizát ez eBay váltogatja, ha itt forintot választasz az még lehet több mint az OTP elszámolása.,
    Ha a PayPal-on választanál PayPal váltást és a forintos fizetést amit felad alapból, akkor az ő devizaárfolyamuk lesz használva és az nagyon nem éri meg, hiába kap az OTP forint terhelést, itt neked a váltást kell a kártyakibocsájtóra átállítani nem devizát választani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák