Új hozzászólás Aktív témák

  • D®. GeNy@

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egy pár topikban már megkérdeztem, de több szem többet lát és több tapasztalatot gyűjtök be...:)

    Szóval:

    Adott egy Intel P3 (Compaq alaplap-Intel 933Mhz-es proci-512SD-Ram-40GB Rendszervinyó és majd 320GB "Seedvinyó" -120W-os táp-Geforce MX440 64MB-Ram)

    Mivel sok pénzem nincs és tapasztalatok mutatják, h. a Digi LAN net 50/25-ös netét nem sok router tudja folyamatosan p2p esetén kezelni (dobja a kapcsolatot, lelassúl a böngészés...stb.(max a 30-50E-s kategóriával nincs probléma), arra az elhatározásra jutottam, h. a p3-at fogom használni netmegosztásra (tudom, nem fogyaszt keveset, de ezen már túl vagyok :D ). Az elgondolás remélem jó, miszerint: P3-ba 2 gigabites hálókarit (D-Link DGE-528T-2db) teszek (megmaradtak régebbről), majd az elsőbe megy a Digi UTP-je, a másodikból egy UTP kábel ki, amely egy gigaswitch-be megy be, ami továbbosztja kábelesen a netet a többi 3-4 gépnek.

    Először gondoltam sima XP is megbirkózik ezzel, de ajánlották a Linuxot, mert az stabilabb és a kapcsolatok megosztását is "gyorsabban" kezeli, azaz a Winfos alatt lassulás is előfordulhat... :F Erről a lassulásról kérdeznélek titeket, h. ez valós-e, azaz tényleg újra kell indítgatni a gépet, h. újra stabil legyen a kapcsolat???
    Esetleg rakjak Win 2000-et vagy 2003-at a P3-ra?

    Az az igazság, addig nem nagyon kezdenék telepítgetésekbe, míg nem vagyok biztos a dologban...a Win-t ismerem, de a Linuxot nem és azt mondták a Linux topikban, h. nem minden Linux menne el rajta, mert nem egy erőmű a gép. Na most az XP-vel most (SP3) elég stabil és viszonylag gyors, viszont még nem osztja a kapcsolatot...
    3 gépnek osztaná szét, a torrent CSAK a p3-on menne, de az elég hosszú órákig naponta a sávszél 85-90%-ában. Esetleg lenne rajta olykor egy kis böngészés, office, zenehallgatás de semmi több, a fő feladata a megosztás lenne. :)

    Nektek mi a véleményetek erről a dologról és főként a kapcsolat "lassúlásáról windows alatt"?

    A lényeg az, nem szeretnék olyat tapasztalni, mint routerek esetében, h. max sávszéllel se lehet tölteni, mert egy idő után vagy dobja a kapcsolatot vagy nem is tudja kihasználni a sávszelet, mert nem bírja. Na ezt szeretném egyedül elkerülni! :K

    Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi

Új hozzászólás Aktív témák