Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    Topikgazda

    válasz seger #55558 üzenetére

    Itt szóhasználatbeli gond lesz!

    A iméntiekhez hozzáfűzve:

    Az IP-címet mindenképpen a DHCP-szerver adja, de lehet tőle címet igényelni. Az általam ismert szakzsargon ezt és csak ezt hívja fix IP-nek. (Vizsgán is szigorúan így kérték.) A lényege ugye az, hogy magán az eszközön van beállítva, hogy ő milyen címet szeretne magának. A beállításokban kicsit félrevezetően ennek az ellentéte a DHCP. Ilyenkor ő bejelentkezik az igényével a szerverre, elrebegi, hogy milyen címet kér szépen, a szerver, meg, ha tudja, teljesíti. Gond akkor van, ha ugyanarra a címre többen pályáznak ilyen kéréssel.

    Amit általában kicsit leegyszerűsítve DHCP-ne hívunk, az az eljárás, amikor nincs igény a hoszt részéről IP-címre, a DHCP-szerver tehát szabadon oszt a neki megengedett tartományból -- és ilyenkor is magán a szerveren, tehát nem a kliens felől, meg lehet adni, hogy mely MAC-című eszközöknek milyen címet adjon.
    Gyakorlatban ez is azt eredményezi, hogy az eszköznek stabil IP-címe lesz, de ahogy én ismerem, ezt nem illik fix IP-nek hívni, hanem lefoglalt, rezervált IP-nek vagy valami hasonlónak.

    Otthonra szerintem egyértelműen ez a nyerő megoldás.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák