Új hozzászólás Aktív témák

  • exMachina

    csendes tag

    Sziasztok!

    Szeretnék otthonra saját hálózatot létrehozni az eszközeim számára.
    Semmi tapasztalatom sincs ezen a téren jelenleg, de azért megpróbálom összefoglalni mi alapján lenne szükségem a kiépítésre.
    Többen használjuk az internetet szeretnék egy külön hálózatot, mivel nem vagyok elégedett a többiek hozzáállásával a biztonság terén, illetve ezen még nekem is van hova fejlődni.
    Általánosan több eszköz lenne ami csatlakozna rá (kb 10), egyidejűleg még nem tudom meghatározni, de 4-5 biztos lenne. (My cloud biztos eddig - később akár egy komolyabb NAS - biztonsági mentésekre illetve médiatárolásra + egy eszköz média lejátszásra illetve az egyéb eszközök napi használata).Sok minden képlékeny, de szeretnék végre elindulni valahol elkezdeni végre.
    Akadályként annyit már most tudok, hogy van két asztali gépem, amit wi-fin keresztül nem tudok kiszolgálni és külön helységben találhatóak.
    Emellett vagy ezen felül szeretnék használni VPN-t: külföldön élek, nem férek hozzá minden tartalomhoz amihez szeretnék, még legáilis forrásból sem.
    A VPN-es résznek még megpróbálok utánajárni. Eredetileg az volt részemről az elképzelés, hogy egy VPN-es router mögé szerettem volna felhúzni a hálózatot, de ennek nem tudom van-e értelme egyáltalán.
    Remélem sikerült érthetően megfogalmazni az igényeket, ha nem pontosítok.
    A kérdésem az lenne milyen eszközöket érdemes beszerezni a helyi hálóhoz, ha azokról szeretném az internetet is elérni? Illetve későbbiekben ha távoli hozzáférést is tervezek mikre kell akár már most is odafigyelni?

    Köszönöm, ha tudtok segíteni.
    Ezenkívül bárki, bármilyen információs anyagot, olvasnivalót tud ajánlani a témakörben, azt is szívesen fogadom: szeretem megérteni is amit csinálok.

    [ Szerkesztve ]

    LLAP - Live long and prosper

Új hozzászólás Aktív témák