Új hozzászólás Aktív témák

  • rekop

    senior tag

    válasz Macisajt3 #43820 üzenetére

    "Itt lenne minden vezeték egy switch-be kötve (upc modemmel együtt), amire a következőt néztem ki: TP-Link TL-SG2216
    Ez megfelelő lenne? Vagy van helyette esetleg jobb javaslatotok?"

    Igazából megfelelő, ez a Tp-LInknél a "smart" kategória. Ahogy néztem ~7eFt-al olcsóbban van TL-SG1024DE ami már 24 portos, viszont ez csak "easy smart". Itt vannak a lényeges különbségek, ez alapján el tudod dönteni milyen szolgáltatásokat használnál, melyik éri meg jobban.

    "5Ghz-re nincs szükségem, 2,4ghz elég. Wifin keresztül általános böngészés menne, youtube, illetve kevés letöltés; vendég hálózat nem is nagyon kell.
    Ilyen felhasználásra milyen AP-t javasoltok?"

    Véleményem szerint nem érdemes beruházni N-es AP-be, 26eFt körül van egy UAP AC-Lite, én ezeket szoktam használni ha több is lesz egy házon belül. Igen alapesetben egy közös hálózat lesz.

    "Szerintem 50 méternél hosszabb hurok nem lenne benne, szóval cat5e-n is mennie kellene bőven a gigabitnek, de hajlok a cat6-ra. Melyiket javasoljátok?"
    Ha nem tervezel a közeljövőben 1G főlé menni, akkor jó lesz a cat5e. Amit írtak is előttem, érdemes akkor úgy kiépíteni a csatornázást, hogy cserélhetőek legyenek a kábelek később, ha elterjednek/elérhető árban lesznek a 10G eszközök otthonra.

    Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

Új hozzászólás Aktív témák