Új hozzászólás Aktív témák

  • Tanisz

    senior tag

    Sziasztok,

    Nem tudom, hogy jó helyre írok-e.

    A kérdésem/problémám a következő.

    A biztosítékszekrény és a villanyóra közötti kábel cseréje miatt felástam a ház és a villanyóra (oszlopon van) közötti szakaszt (régi csatorna nem volt megfelelő, ezért az egészet cseréltetem).

    Itt felmerült bennem egy kérdés, ha már ki van ásva az árok:

    Lehet az elektromos földkábel mellé külön kábelcsatornát rakni, amibe az internetes szolgáltató koax kábelét húzatnám be? (jelenleg Juroptelekom/Kalász net van, de most jött be a településre a UPC és valószínűleg váltanék rá). Jelenleg légkábelen jön be a házba a szolgáltató. Elcsúfítva vele a ház homlokzatát.

    Ha igen, akkor milyen típusú koax kábelt javasoltok, amit a szolgáltató is elfogad majd? Valamit a kábel minél jobban le van árnyékolva. Olvastam pár helyen, hogy a 75 Ohmos trishield koax-ot ajánlják.
    Valamint van ennek valamilyen korlátja, hogy milyen hosszan mehet be kábel a házba?

    Jelenleg az oszlop és a ház között 24 méter van, ezek után a házon belül még kb 15 méter menne (kábelcsatornában, elrejtve a falban) addig a pontig ahol a modemet el lehet helyezni.

    Segítségeteket előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

    http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

Új hozzászólás Aktív témák