Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    veterán

    válasz Peetta14 #38808 üzenetére

    "2 szintes családi ház felújítása közben vagyunk, teljes villamos hálózat kiépítése előtt, de a villanyászunk nem igazán jártas a mai informatikában."

    Az UTP kabel nem elagaztathato, nem toldhato (az erosaramu kabelekkel ellentetben).
    Minimum Category 5e vagy Cat 6-os kabelk legyenek bepitve (agigabites atvitel minimum kovetelmenye).

    Relative vastag (25+ mm) csovekben legyen a kabel vezetve, hogy szukseg eseten cserelheto legyen falveses nelkul. A hajlitasi sugar legyen 30 centimeternel nagyobb, kulonben megszorulhat benne a kabel.

    Ha egy UTP kabel erosaramu kabel kozeleben van vezetve, akkor ott arnyekolt legyen (FTP kabel).

    Helyisegenkent legalabb 2 kiallas legyen, nagy szivas, ha switch-el kell osztogatni. Mindenkepp erdemes tultervezni a kabelezest, mert bovites rendkivul koltseges.

    Ha van lehetoseg pl Ubiquiti Access Point-okbol profi wifi halozat kiepitesere, akkor a mennyezetre, vagy a mennyezet kozeleben a falra is erdemes UTP kiallast tervezni.

    Az UTP halozatot csak akkor szabad atvenni, ha meressel igazolt a mukodokepessege (nincsenek osszecserelt vagy szakadt kabel-erek) es egyertelmuen azonosithatok a vegpontok (a kabel 2 vegen pl szamozassal).

    Ne legyenek hozzaferhetetlen helyen a fali dobozok.

    Ha a koltsegvetes engedi, akkor a kozponti helyen a kabelek patch panelen legyenek vegzodtetve.

    Ha lesz szekreny a halozati eszkozoknek, akkor az jol szellozo legyen. Az eletronikanak nagy ellensege a magas homerseklet.

Új hozzászólás Aktív témák