Új hozzászólás Aktív témák

  • ggg1

    aktív tag

    válasz Litván Zongora #38429 üzenetére

    Helló!

    Én például ilyen vagyok.

    Azt kéne tisztáznod magadban, hogy tényleg vezetékes hálózatot szeretnél-e, vagy jó volna-e egy normálisan működő wifi.

    Aztán azt kell megnézni, hogy a jelenlegi wifi-d azért nehézkes-e, mert nem fedi le kellőképpen az adott területet, vagy azért, mert összeakad a szomszéd csatornájával. Az nagyon bosszantó tud lenni. Ha a szomszéd erősebben ad ugyanabban a csatornában, az nagy instabilitást okoz.

    Végül meg kell nézni, hogy a használt eszközeid mennyire támogatják az 5 GHz-es wifi sávokat, mert lehet, érdemes oda átmenni, laptopban pár ezer forintért cserélhető a wifi kártya egy AC-sre, és akkor sokkal gyorsabb is lesz, meg nem zavar be a szomszéd, ha a környéken már nincs elég 2,4 GHz-es csatorna.
    Persze a routert is kell cserélni, ha a mostani nem dual band, de egy TP-Link nem olyan drága, viszont elég jó.
    Van vagy 8 db 802.11ac dual band mini pci-e wifi kártyám raktáron Realtek és Intel, amit külföldről rendelek töredék áron.
    Ezen kívül lehet elhelyezni repeatereket is. Ezek erősítik a jelet, és növelhető a lefedettség, ha vannak árnyékos pontok pl. vasbetonfal miatt.

    Diagnosztikai program kimutatja elég részletesen, hogy egy csatornát hányan használnak, vannak-e szabad csatornák, és ki milyen erős jelszinttel ad. Ezeket kell megnézni.

Új hozzászólás Aktív témák