Új hozzászólás Aktív témák

  • mezis

    nagyúr

    válasz mario28 #3632 üzenetére

    Ha a routered tűzfalbeállításában van "stealth mode" próbáld meg aktivizálni, hátha javít valamit a helyzeten. (Nekem T-online ADSL internetem van, ami 2 éven keresztül problémamentesen működött, vagyis ha hétfőn bekapcsoltam, vasárnap is volt internetkapcsolat. Kb egy hónapja ennek a jó világnak vége szakadt, van amikor 5 percig tart egy kapcsolat, van amikor fél napig. Természetesen a routerem a hibás (szerintük), vagy ha azt kihagyom a buliból, akkor az ADSL modemem túlmelegszik. Most télen 20 C-fokon. A nyáron 28 C-fokon meg bírta... Most egy kölcsön ADSL modemmel a helyzet itt keleten, Debrecenben változatlan. Egészen tegnapig a szaggatás kedd-től csütörtökig volt jellemző, de tegnap óta kriminálissá vált. Megjelent egy újabb figura: mostmár sokszor a router macerájára is képes újra felépülni az internetkapcsolat, míg korábban minimum ADSL modem szoftveres resetjére volt szükség.)

    Nekem két hipotézisem van erre:
    1.: Hirtelen sok lett az eszkimó, kevés a fóka, vagyis túlterhelt lett a telefondrótos internet. (Ezt látszik alátámasztani a kedd-csütörtök mizéria, valamint a forgalmi adatok lekérdezésének "szaggatott" volta.)
    2.: Ravaszkodik a szolgáltató, internetszaggatásos módszerrel harcol (néhány) illegális internetmegosztó ellen.

    Azt hiszem ennek a témának kellene nyitni egy új topikot.

    Nem tudod véletlenül a D-Link DSL 360 R típusú ADSL modemet milyen IP cimen, milyen Login Name/Password-el lehet felügyelni ? (Leírás nélkül kaptam kölcsün.)

    Adott egy ADSL amit router segitségével 2 gépen használunk. Ha csak az egyik gép van bekapcsolva (vagyis neten) akkor semmi gáz. De amint a másik gépet is bakapcsoljuk és internetet használjuk kb 1 perc mulva elmegy a net.

    mezis

Új hozzászólás Aktív témák