Új hozzászólás Aktív témák

  • zannor

    tag

    Üdv!

    Az alábbiakhoz kérném a segítségeteket:

    Egy panel lakás villamoshálózatát szeretném felújíttatni és ezzel együtt három szobába behúzatnám a falba az UTP kábelt is. Az egyik szobában lenne a router (ASUS RT-AC56U), a másikban pedig a TV (Lg 47LA660S). A routerre rákötöttem egy külső meghajtót, melyről (azt hiszem médiaszerverként) filmeket szoktam lejátszani a TV-n.

    Idáig a dolog úgy nézett ki, hogy UPC-s modemből utp a routerbe és a routerből utp kábel a TV-be (WiFi-n nem szeretem használni).

    Most a lakásban DIGI lesz a szolgáltató és a villanyszerelők elmondása szerint az ajtótól fog elágazni 3 felé az utp kábel. (A DIGI-nél elvileg nincs modem, hanem direktbe jön a net.) Ennek megfelelően úgy gondolom, hogy mindenhol csak 1 db utp csatlakozó aljzat lesz, ami közvetlenül a DIGI-s netre kapcsolódik.

    A kérdésem az, hogy meg tudom-e így oldani azt, hogy a TV lássa a routerre kötött merevlemezen lévő anyagokat vagy sem? Látni fogja-e a TV médiaszerverként vagy sem? Ergo tudok-e így (hogy mindenhol egy csatlakozó van) belső hálózatot összeállítani vagy mindenképpen az kell, hogy a kintről bejövő csatlakozók mellett legyen a lakásban még egy (kör)hálózatú vezeték is?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Üdv.:
    zannor

Új hozzászólás Aktív témák