Új hozzászólás Aktív témák

  • Van egy perverz ötletem, kíváncsi vagyok, szerintetek technikailag milyen minőséget hoz.

    Van egy jó PC-m az egyik szobában, és a mellette lévő nappaliban lenne a TV. Ugyan DLNA-n keresztül át lehetne streamelni a videófájlokat, de gondolom a DTS így nem fog működni. Egyébként az is vágyam, hogy videojátékot is valahogy át tudjak streamelni a PC-ről a másik szobában lévő TV-re.

    Én arra gondoltam, hogy vennék egy 15m hosszú HDMI kábelt, és egy 15m hosszú USB hosszabbítót a Bluetooth adapternek, és átvezetném a másik helyiségbe. Ezzel a kép eljutna a TV-be kábelen keresztül, ami azért mégiscsak a legtutibb megoldás, egy olyan eszközről (PC), ami mindent tud. Az USB-vel meghosszabbított Bluetooth adapter pedig arra jó, hogy vezetéknélküli fejhallgatómat, valamint távirányítót/kontrollert rácsatlakoztassak közelről, mert szerintem falon keresztül romlana a bluetooth-jel.
    Így tehát a kép, a hang és az irányítás is meg lenne oldva, másra pedig szerintem nincs is szükség. És akkor mindegy, hogy a PC a másik szobában van.

    A kérdésem az, hogy csak elviekben tűnik ez egy jó megoldásnak, vagy gyakorlatilag is jól kivitelezhető véleményetek szerint?
    Nekem csak annyi kérdés merül fel, hogy egy ilyen hosszú HDMI kábelen vajon mennyit romlik a képminőség, és vajon nagyobb-e az input lag. Bár, talán még mindig jobb, mint streamelni.
    Ha ez működne, megspórolnám egy médialejátszó árát, és még játszani is tudnék, helyileg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák