-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
válasz daneel_hu #25083 üzenetére
Koszi, a pixel kulonbsegrol epp tegnap lattam videot.
Az esetleges mozgasproblemarol: 24Hz-ben Real Cinema On-al es TrueMotion Off-al is jelen van?Hivatalos boltokban kozeli aron van a B8xxx es a B7V. Azt lattam, hogy a B8-ban mas chip van mint a tobbi 8-as ban (mig 7-s szerianal ugyanaz). Gyakorlatban ez mit jelent?
Egyebkent UK-ban lenne veve, es a jo aras B7 sufnibol lenne, ha emellett dontok. De most mar nezem a tobbit is
-
daneel_hu
addikt
Nem.
TruMotion OFF és RealCinema ON állásban elméletben nincs különbség.
Az interpoláció jobb a 8-asokban, de ha kikapcsolva tartod akkor nem oszt, nem szoroz.Nem tudom mit jelent ez a "jóárasított" tévé, vagy "sufni", de oledből biztos nem vennék ilyet.
Csakis hivatalos forrásból, 2 év gyári garival.
Ha bármilyen probléma van a tévével, akkor megszívod enélkül.És mit írnak, miért van "jóárasítva" a B7?
-
chros
őstag
válasz daneel_hu #25102 üzenetére
"TruMotion OFF és RealCinema ON állásban elméletben nincs különbség."
Koszi, ez jo hir, a tobbi nem erdekel, ha lehetne kikapcsolnek mindent a francba
"Csakis hivatalos forrásból, 2 év gyári garival."
2 ev hivatalos nemzetkozi garival hirdettek, szamlaval. De zavaros a dolog, meg nekem is"És mit írnak, miért van "jóárasítva" a B7?"
Nem irnak semmit, de egy 450 penzzel (150e Ft) olcsobb a 65" c7 naluk, mint a 65" b7 mashol.De meg nem "jottek vissza" valasszal. Delelott megprobalok felhivni 1-2 boltot jobb arert, s meglatjuk (de megy a bullshit az officeban, ugyhogy nem 1xu )
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
válasz Athos8 #25027 üzenetére
Nálam 5GHz-es AC wifiről megy a NAS által szolgáltatott anyag ... a NAS kábelen csatlakozik a routerre ...
Nagy ritkán, amikor valami jelzavarás bejön, akkor van, hogy "tölt a TV" (sajna nem tesz jót az 5GHz-nek a födém + az a 2-3 fal ami útban van, így a stabil sávszélesség valahol csak 80+ Mbit/sec ... maxon is csak 150-et mértem ...)
Néztem már youtube-on is 4K HDR tartalmat és nem igazán láttam akadozást, de pl 60-70GB-os 4K HDR videók is jól mennek, nagyon ritkán akadozással ...
Ui.: Falu végén vagyunk és 5GHz-es wifit a közelünkben senki más nem használ ...
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
berbatov2
senior tag
Nekem B7-em van november ota, elotte egy 2013-as kozepkategorias lg la691-es volt. Eg es fold a ket tv. Nekem foleg sportkozvetitesnel jott ki mennyival jobb a mozgas megjelenites az olednel.
Viszont nasra van kotve es valamiert a friss letoltesek nem akarnak megjelenni a megosztott mappaban csak par ora mulva, mig a regi tv-n azonnal lathato a tartalom. -
BenFe
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata Philips oled803-al? És ha igen, írna egy rövid véleményt?
Másik egy lg c8 lenne, nemtudom védelmi mechanizmusban melyik lehet jobb......philipsnél nem olvastam beégésről,de gondolom jóval kevesebb embernek van mint lg és azért.
Napi max. 4-6 órát menne de azt sem feltétlen egyben.Árban nagyjából azonos a c8 és 803
Köszönöm..
-
BenFe
tag
válasz demmer123 #25113 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Mennyit bírhatnak ezek kb? Mostani tv-ben 7600 óra van, ezek is bírnak szerintetek annyit?
Régen a plazmáknál is mondták, hogy ahogy öregszik úgy csökken a fénye stb. de még a mai napig bírják sokaknál....nyilván nem mindegy az igénybevétel, de nem mai gyerekek már azok...
-
BenFe
tag
válasz daneel_hu #25121 üzenetére
Igen a MM és euronics 5 év es gari kiterjesztésére gondoltam!
Közben átszaladtam gyors a MM-ba és azt mondta az eladó, hogy beégésre is él a plusz gari....na most akkor?
Más: írnak olyanokat a véleményeknél, hogy a többszöri pixelfrissítés esetén fakulnak a színek....ez nem igaz, nem? A tv-be épített védelem is ezt csinálja ha jól tudom......
-
Joshi
titán
"Más: írnak olyanokat a véleményeknél, hogy a többszöri pixelfrissítés esetén fakulnak a színek....ez nem igaz, nem? A tv-be épített védelem is ezt csinálja ha jól tudom......"
Valamilyen szinten igaz, ugyanis a szerves(organikus) anyag bizony elhasználódik (lebomlik, átalakul stb). De nem kell aggódni, mert normális körülmények között min 10 évig biztosan kiváló tévé lesz az OLED. Ami a lényeg, hogy lehetőleg kerülni kell az extrém fényerőt, de azt is csak SDR anyagnál, HDR-nél nem gond. Illetve lehetőleg ne nézzetek hosszú órákig egy azon csatornát. KB ennyi. Cserébe viszont brutális képet kapsz. Pont ma hívtam el anyukámat és megnézettem vele az Aquament és a Legendás állatok: Grindelwald bűntetteit. -
Gigi01
őstag
Te vagy (ti) 4k-ban nézitek a filmeket,vagy fhd?Én szerintem fhd-videónál maradok egy ideig.
Bár a 270cm-es távolságomhoz a 65col azon a felbontáson ajánlott.Ha pc-re is innen használnám,lentebb kéne venni a felbontást,hogy elolvassam a szöveget vajon netezéskor?
Aquament ma néztem,szép képi világ,nálam a sötétnél még azért hiányérzetem volt.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Gigi01 #25129 üzenetére
Amiből van 4K akkor azt. Sőt az Aquament Dolby Visionban néztük, de ami elérhető ISO vagy Mappa struktúrából azok a releasek ma már általában Dolby Vision-ek. És nem azért nézem 4K-ban a filmeket mert mennyire kiveszem a részleteket, hanem a HDR és BT.2020 miatt.
ui.: anyukám már 69 éves és kérdeztem tőle hogy milyen volt az Aquamen, de nagyon tetszett neki pedig 2h 20min a film hossza. Mama kiülte ezt az időt is. Szeret mozizni ezért rendszeresen elhívom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gigi01 #25129 üzenetére
"Ha pc-re is innen használnám,lentebb kéne venni a felbontást,hogy elolvassam a szöveget vajon netezéskor?"
A felbontást? Nem 1990-ben vagyunk.
Az oprendszerekben PPI scalinget használnak ilyenre, de böngészőkben az is elég, ha az ember belezoomol az ablakba.[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz UberMutant #25139 üzenetére
"nem zavarja, mert kikapcsol, viszont segíti az elalvást. "
Értem, de kicsivel kevésbé nyugodt lesz az alvás, mint nélküle Ma már sajnos annyira zavartabb az alvásunk, mint régen, nem csoda, hogy sokan fáradtak, ingerlékenyebbek, mint régen. A baj sajnos a megszokás, hiszen senki sem úgy születik, hogy a TV nélkül nem tud elaludni.
(#25140) BenFe: Hát igen, ez nehéz ügy. A rászokást megelőzni könnyebb, mint utána visszaszokni a normálisra, de 2-3 nap nem alvás után szerintem úgy elfáradna, hogy elaludna tuti nélküle és utána már sínen lenne a dolog. Csak javaslat, de ha neki oké így és jól érzi magát, akkor ok.
[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Ti SDR,Illetve HDR módban a Fekete Szint beállítást min használjátok?
Illetve a dinamikus kontrasztot érdemes kikapcsolni sdr,hdr módban?
Teljesen sötét szoba.
(LG B8)
[ Szerkesztve ]
-
Skipper
tag
LG OLED C8: Elvileg ugye 4 óra kumulált használat után lefut az automata pixelfrissítés - ilyenkor kéne látnom valamit a TV-n (stand by után)?
-
junior19
senior tag
válasz demmer123 #25147 üzenetére
A fekete szint beállításának csak a forrás videószint kimenetéhez van köze, teljesen mindegy, hogy sdr, hdr az anyag, sötétben nézed, világosban.
Ha rgb jelet küld akkor a tévén a magas módot kell választani, ez általában pc forráskor, vagy játékoknál használatos.
Ha YCbCr jelet küld a forrás, amilyet általában a videólejátszók (bd, médiaplayer), akkor az alacsony módot kell választani.
Sdr módban a dinamikus kontraszt nem kell.codec project
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest