Új hozzászólás Aktív témák

  • racskobalazs

    senior tag

    Sziasztok!

    Egy kis véleményt szeretnék írni a TicWatch Pro-ról.

    Nagyjából 2 éve (19 nyarán) szereztem meg ezt a kis kütyüt, és egyelőre nem tudok dönteni, hogy megérte-e vagy sem. Inkább erősebben hajlok a nem felé.
    Kezdjük azzal, hogy amikor vettem 90 ezer forintot kóstált, ami azért nem éppen aprópénz. Első körben azonnal hibás darabot kaptam másnap vittem vissza, cserélték is (nem töltött egyáltalán). Azóta a cserét használom. Két év alatt már 1x kellett töltőt rendelnem hozzá, ugyanis az alapból kapott töltővel már kb 1 év után (pont garncia lejárta után 1-2 héttel) nem töltött, vagy olyan mértékben, hogy értékelhetetlen volt (egy éjszaka alatt 20%-ot). Ezzel kapcsolatban kerestem a magyarországi forgalmazót, elhajtott hogy sry lejárt a garancia, kerestem a gyártót, aki pedig azzal hajtott el, hogy sry csak az ő nála vásárolt termékre vállal garanciát, egyéb forgalmazótól beszerzettre nem. Oké nem baj, 1500 forint volt egy új töltő, nem nagy dolog de 90k-ért nem ezt várnám.

    Negatívumok:
    -A teljesítmény. Egyszerűen akad, fagy, lassú, kivéve ha épp jó a kedve.
    -Tölteni használattól függően maximum 2 naponta, aludni benne (ugye alvásfigyelés stb) iszonyatosan kényelmetlen. (ez az egyik oka, hogy kibír két napot.. hogy éjjel nincs rajtam)
    -HR szenzor ha pont olyan kedve van, működik rendesen, ha meg nincs jó passzban akkor nem. Sőt, van, hogy napokig egyáltalán nem mér semmit.
    -Sportolás közben a legenyhébb izzadás után a szenzor által mért értékek kukázhatóak, közük nincs a valósághoz.
    -Értesítések szintén kedv függőek. Discord értesítéseket egyszer kapcsoltam ki, azóta akárhogy imádkozok, nem tudom visszakapcsolni. Ezen felül ha van bejövő hívás, felveszem és még utána vagy 10-15 sec mire az óra is kapcsol, hogy ja, már nem hívnak és abbahagyja a rezgést.

    Pozitívumok:
    -Ha működik akkor rendben van
    -Blaha aluljáróban nem kell a telefon, hogy zenét váltsak (bár ezt a Mi Band is tudja 12k-ért, vagy bármelyik füles amin van gomb)
    -Van benne GPS és Google Play kompatibilis, azaz térkép is. Ha megy az ember valahova pl bringával nem kell előhalászni a telefont, elég ránézni az órán a térképre (már ha betölt). 1x használtam ezt a funkciót a két év alatt.
    -Szintén Google Play miatt van rajta pl keep is ami bevásárló listának tök jó. Szintén nagyjából 2x használtam 2 év alatt.

    TLDR: 2 év használat után inkább vettem volna valami tök mást. (pl Samsung Gear, vagy majdnem 1/10-ed árért Mi Band)

    [ Szerkesztve ]

    Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

Új hozzászólás Aktív témák