Új hozzászólás Aktív témák
-
anrb
aktív tag
válasz bajnokpityu #14650 üzenetére
Mivel ezek az eszközök karon mérnek, egy csomó pontatlanság következik belőle (pl. babakocsi és bevásárló kocsi tolása, gépkocsi vezetés, nehéz táska miatt nem mozog a kar, porszívózás, stb.).
A Huawei Watch nem egy 2015-ös, androidos modell?
A Polar Vantage V2 40 órát GPS rögzítést bír, a Suunto 9 Baro csak 25-öt (FusedTrack-kel 120-at), de hosszabb túrára biztosan egy kézi GPS-szel mennék, egy marék ceruzaelemmel. -
Kobe
veterán
Sziasztok
Felesegemnek szeretnek egy amazfit orat venni szuletesnapjara.
Amiket neztem az a GTS, GTS 2, GTS 2e es GTS 2 miniA meret elegge mervado lenne, jelenleg tobbnyire 36 mmes szamlapu orakat hasznal es kb ez a max meret, a tobbi mar tul nagy a csuklojara.
A GTS ek kozul melyik lenne a legjobb valasztas, amelyik meretben is megfelel ennek a kriteriumnak?
Arban jo lenne azert 40K maxnal maradni, akar hazai vagy amazonos rendeles is jatszik -
ChoppR
tag
válasz Tompkins #14655 üzenetére
Milyen szíjakat rendeltél? 20 mm-esek jók hozzá? Nagyon erősen gondolkodom ezen az órán. Kíváncsi vagyok milyen lesz az óra hosszú távon, mennyire jön be neked a mindennapokban. Az egészségügyi mérések miatt gondolkodom rajta, illetve a folyamatos pulzusfigyelés miatt a többi hasznos funkciója mellett persze.
iPhone 13 Pro Max, Apple Watch 7, Airpods Pro
-
SirRasor
addikt
Hú már nem tudom kivel beszéltem, de szóba került Garmin Venu SQ esetén GPS+GLONASS vagy GALILEO.
Csak érdekességként:
Galileo:
Galileo 2 (itt nem vártam meg induláskor, hogy találjon jelet)
Glonass
Maradok a glonass-nál, de igazából siralmas mindkettő induláskor
A többi része az útnak nem lényeg: ott elég pontosak voltak.Make Love not war!
-
BorsóKorsodi
tag
Sziasztok.
Most vettem észre h az újabb kinai okosórák, aktivitásmérők már mérnek vérnyomást is. Ez teljesen kamu vagy van olyan aki estleg már használt ilyet és közel jó eredményeket kapott ?Ryzen 5600//TUF gaming B550M WIFI II//NITRO RX 580 4GB// G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz//Samsung 980 1TB M.2 PCIe//RM550X 550W 80 Plus// LG 27MP59G-P
-
addikt
válasz BorsóKorsodi #14665 üzenetére
Tökéletes vérnyomást mér! Mindig minden körülmény közt. És még akkor is meg tudja mérni, ha rajtad sincs az óra! Fantasztikus, nem?
My name is Bond, James... Dean.
-
SirRasor
addikt
válasz Dwatti #14662 üzenetére
Azt már előzőleg se értettem hogy értetted
Annyi a maximum pulzusom, amit mér az óra, nem? Ha 199-et behúzott, akkor gondolom nekem kb. 199 a maximum
De ettől függetlenül a nekem ajánlott maximum (184)-et nem állítottam át 199-re, mert úgy elhúzta a tartományokat, hogy öröm volt nézni. Az izzasztó 120-140 bpm-es súlyzózásra majdnem végig azt írta, hogy bemelegítés...
Vagy arra gondoltál, hogy állítsak mondjuk 190-re egy figyelmeztetést?
Azóta nem voltam futni, mert elég szépen meghúztam a lábam, de ma este kimegyek.Picit alatta: VO2 max az 49: "kiváló". Eddig nem is láttam ezt az értéket.
Közben kigugliztam.Memmaao ilyen alkalmazást is le lehet tölteni Google Playről
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Dwatti #14669 üzenetére
Köszönöm, ezt feltétlen be fogom tartani, mert szeretnék sokáig élni.
Viszont akkor muszáj módosítanom legalább futáshoz a maxot...azaz ha 199, akkor 179 fölött kezdődik az 5-ös zóna. Érdekes módon ez kb. stimmel is, mert 17x-es BPM-et egész sokáig tudom tartani.
Amúgy 36 éves vagyok, így jön ki a kalkulátor szerint 220-36=184. 21 évesen lenne 199 a maxMake Love not war!
-
Dwatti
addikt
válasz SirRasor #14671 üzenetére
Arra ügyelj nem úgy fejlödsz hogy mindig csúcsra járatod (futod) magad
Érdemes néha beállitani egy pulzus tartományt pl max 150 (óra tudja-edzés tervezés) és úgy 10km
ezt lehet meg kell is variálni sprint szakaszokkal nagyobb tartományban
Én is elején 45 percet is futottam az 5.zónában.Aztán fejlödtem és jobb lett.[ Szerkesztve ]
-
Dwatti
addikt
-
sutatokisr
tag
válasz SirRasor #14671 üzenetére
az egy nagy átlagon leképzett végtelenül leegyszerűsített képlet, de totál egyén függők a zónák, lehetnek simán olyan eltérések, amik alapján jelenleg egy 'teljes' zónával odább vagy
amúgy meg running power több infót ad, csak pulzus alapon azért nem minden esetben (terepen) lehet pontosan belőni a futásokat
-
SirRasor
addikt
válasz Dwatti #14672 üzenetére
Na beállítottam a figyelmeztetést és olyan lett, amilyennek lennie kell
Az más kérdés, hogy még1 kör még bennem volt, de elkezdett fájni a lábam...a térd mögött az ín, vagy nem tudom mi. Ugyanaz, mint ami nyáron volt Pedig direkt vártam 5 napot az előző futás után. Vagy rosszul melegítek be Na majd keresek valami jobbat youtuben.Más: Most csak GPS-en állt és totál félremért (egy biciklizéssel is összevetettem...szintén zenész). Sokkal nagyobb kilengések voltak és még egy épületen is átvezetett, úgyhogy maradok a GPS+Glonass-nál. Persze ez is helyfüggő, de itt Szegeden ez tűnik a legjobbnak.
Make Love not war!
-
Dwatti
addikt
válasz SirRasor #14675 üzenetére
Na ez már jobban néz ki
Nekem sima GPS jött be elég jól követi az útvonalat
Érdekesség ha Here mapban nézem jobban illeszkedik.[ Szerkesztve ]
-
kolbi79
tag
Hali!
A mátkámnak keresek max. 50ezerért órát, ami:
- hívás indításra, fogadásra alkalmas jó minőségben
- normális alvásfigyelő van rajta
- kompatibilis a huaweii psmart2019ével
- és még jól is néz ki (bár ez szubjektív)Semmilyen futás-edzés-úszás-dzsoggingolás figyelő funkció nem szempont.
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Tompkins
tag
válasz Dwatti #14663 üzenetére
Ez elég egyénfüggő, hogy kinek-mikor-hogyan nyomja a keze. Én megpróbáltam (GTS 2 mini), nekem nem nyomódik be fekvőtámaszozás közben. Ahhoz, hogy leálljon, pár másodpercet nyomni kell folyamatosan. Ha 1-1 pillanatra benyomódna, az nem lenne elég a leálláshoz.
Vagy marad @Arkennys ötlete és felveszi fordítva, gombbal a kar felé (csuklő felől vagy jobb kéz). -
walgud6
tag
válasz Tompkins #14679 üzenetére
Tegnap én is kipróbáltam(GT2 Pro) és nekem se nyomja meg a kezfejem a gombokat, egyébként az óra párosításnál a telefonon volt egy kis ábra, hogy nagyjából hol kell elhelyezkednie az órának. Elsőre nekem egy kicsit fura is volt, mert jóval közelebb szoktam hordani az órákat a kézfejemhez... de már megszoktam.
-
hegegabi80
addikt
Megint jönnék egy kis kérdéssel/kéréssel.
Jelenleg, meg korábban is csak sima hagyományos óráim voltak, ezekből is az elegánsabb mutatóval ellátott nem digitális kivitelek. Gyerekként volt sportos casio órám.
Na most ebből felindulva gondoltam, lehet jó lenne egy kis sportos óra, ami jól jönne nem munka közben, és azért ne legyen annyira hagyományos, hanem kicsit okos így jött képbe az Amazfit Neo.
Mivel még úgy sem volt okos órám, ezért ezek a funkciók nem is annyira lényegesek, de ha esetleg van benne egy minimális az se baj.
A legfontosabb számomra a hosszú üzemidő, nem akarom 2-3 naponta töltögetni, ezért is néztem a NEO-t.
DE ha már kicsit okos, lehetne még talán még okosabb is. Na meg olyan, ami sportos is meg elegáns is. Amit még megfogott üzemidő miatt, ha már maradunk márkán belül az Amazfit Bip is egész jónnak tűnik, bár az már inkább csak használtan szerezhető be (ami nem feltétlen baj).
Ezután jött még képbe a xiaomi imilab kw66, amiről egész jókat is írnak, és most aliról eu-ból 10K-ért beszerezhető.
Még ez is tetszik, csak nem tudom a méretét, nem akarok túl nagyot se. https://vedditt.com/smartzilla-classic-sandb-okosora-szurkeBocsi a hosszú regélésért, csak nem tudok választani, hátha használta/használja valaki ezeket vagy hasonlót. Esetleg ezeken kívül miket tudnátok még ajánlani hasonló típusokat? Árban nem akarok nagyon elmenni max 20K, ettől többet nem ér most meg nekem.
Előre is köszike. -
krypton
senior tag
válasz krypton #14587 üzenetére
Sziasztok,
Megjött az óra a héten (GTS 2 mini) nagyon szuper. Jól áll Neki, szép a kijelzője, pörgős a rendszer, mér, stb (el is gondolkodtam hogy nekem is kellene egy GTR 2e a Mi Band 4 helyett, bár én vajmi keveset sportolok/futok). Valóban van benne GPS, nem értem miért rejti el ennyire a gyártó. Még csak egy futásra használta párom, viszonylag rövid távon, de az eddigiek alapján, összevetve műhold nézettel is egészen pontos. Köszönöm a segítséget!
Talán ami kivethető, hogy a Zepp app produkál egy kis battery draint a telefonon. Ilyet tapasztaltarok már, van rá gyógymód?
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! A nejem nézett magának egy karórát,kérdezném,hogy ennek mennyire lehet nappal látni a kijelzőjét?Sajnos nem találom a leírásban a tok méretét,de a mostani hagyományos karórája 32 mm.Működési idő vajon mennyi lehet? 2-3 nap? [link]
Üdv: Attila
-
addikt
válasz tillatrilla #14684 üzenetére
Szerintem ez a kerülendő kategória. Még ha az óra minőségi is, biztos, hogy valami agyrém alkalmazás lesz hozzá.
-
jupp008
senior tag
válasz tillatrilla #14684 üzenetére
Gagyi sajnos. A felhasználói képeken látszódik, hogy szokás szerint a promo képeknél hazudnak . A valós kijelzó nem 100% méretű, és még csak nem is teljesen kerek hanem alul csapott.
-
tillatrilla
senior tag
válasz jupp008 #14686 üzenetére
Köszönöm a válaszokat,akkor bizony ezt elengedem... Valami nőies,és ajánlott, ilyen kerek tokos esetleg lenne? Nem az aktivitás figyelése a hangsúly,de a vízállóság az jó lenne.
Keret,hát a feleségeknek ugye mindent megadna az ember,de ezt inkább leszorítanám 15-20ezer környékére,és nem szeretnék vámot,áfát fizetni...[ Szerkesztve ]
Üdv: Attila
-
addikt
Sziasztok!
Szert tettem egy Fenix 5 órára, amivel a régi Pebble érzést szeretném visszahozni, ami igazából sikerül is neki, de pár kérdésem felmerült most pár napi használatot követően.
1. Legfontosabb kérdés. Hol a csudába tudom beállítani azt, hogy amikor éppen használom a telefont, akkor ne menjen át értesítés az órára (hiszen eleve látom ugye abban a pillanatban azt a telefonon is)?
Ez az "Intelligens értesítések" szekció sajnos más lesz, mert itt gondolom csak arra vagyok hatással, hogy milyen értesítések jöjjenek át sport és nem sport közben.2. Van a Garmin Connect-en kívül más program, ami kommunikál az órával és tudom rajta keresztül állítgatni?
Ez a Connect elég összecsapott hatást kelt, rendszertelenül és logikátlanul vannak bizonyos beállítások elhelyezve benne.3. Létezik az órára olyan alkalmazás, ami csak annyit csinál, hogy elindítva egy statikus képet jelenít meg?
Pebble korszakból maradt meg szokásként, akku spórolás céljából jött jól, hogy amíg aludtam vagy nem viseltem az órát, akkor ezekre az időtartamokra használtam ilyen alkalmazást, hogy ne frissítgesse a kijelző tartalmát, így kímélve az akksit.
Bár tapasztalva ennek a Fenix 5-nek az üzemidejét, ilyenre itt nem biztos, hogy annyira szükség lesz.4. Ha kikapcsolom a pulzusmérést, nincs arra mód, hogy ha pl elindítok egy futást, akkor ott a futás idejére visszakapcsolja magától és ne nekem kelljen manuálisan kapcsolgatni?
5. Ha valaki használja esetleg az Infocal számlapot és rajta az időjárást is megjelenítteti, akkor abban is segítségre szorulnék, mert OpenWeather api-t kell neki megadni, amit regisztráltam is magamnak, meg is adtam a számlap beállításokban, de már fél napja, hogy továbbra sem jelenít meg időjárást.
Hirtelen ennyi jut eszembe, köszönöm előre is, ha csak valamennyire tud valaki válaszolni! 🙂
[ Szerkesztve ]
-
anrb
aktív tag
válasz fery02 #14688 üzenetére
Szia, megpróbálok válaszolni a kérdéseidre.
1. Láttál már ilyet máshol, pl. Pebble-n? Honnan tudná az óra, hogy te használod a telefont? Ez minimum azzal járna, hogy folyamatosan BT-n (vagy WiFi-n) kommunikálna a két eszköz, ami nincs jó hatással egyik akkumulátorára sem.
2. Szerintem nem. Igazad van, nekem is szedett-vedettnek tűnik a GC, hiába van benne minden infó. (Ez kicsit olyan, mint amikor Jobs mondta Gates-nek, hogy nincs stílusa )
Én pl. pont ezért ragaszkodom a Polar Flow-hoz.
3. A legtöbb Garminnak MIP kijelzője van, nem e-ink, mint egyes Pebble modelleken. Mindenképp lesz a kijelző miatt fogyasztás. Ezt úgy csökkentheted, ha gyári képernyőt használsz (azaz nem raksz fel ConnectIQ alkalmazást), másodperc kijelzés nélkül. Ennél sokkal többet számít fogyasztás csökkentésénél a Flight Mode, ami kikapcsolja a GNSS/ANT+/BT/(WiFi) rádiót.
4. Emlékeim szerint csak egy helyen lehetett a HRM-et állítani ami mindenre érvényesült (On/Off/Auto), de biztosan segítenek, akinek most Garminjuk van
5. passz[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz fery02 #14688 üzenetére
1- mivel abban a pillanatban, ahogy a telefonon elolvastad, az órán is törlődik az értesítés, szerintem ebben semmi zavaró nincs. Esetleg gyorsgombra rakod a ne zavarj funkciót, amikor nyimkodod a telefont, és akkor nem fog rezegni.
2- egyszer kell megtanulni a connect appot és onnantól nincs vele hiba. Sokkal összetettebb, mint a Pebble app, de az óra azért körökkel többet tud.
3 - nincs, de nincs is értelme, jó az akku idő.
4 - ezek alapján igazából nincs is szükséged Garmin órára. Ennek az órának a lelke a 7/24 órás monitorozás. A gombvezérlés, ami miatt Pebble hangulatú, de azért messze több annál, és a pulzusmonitorozás szerves része a működésének. Ki tudod kapcsolni, de minek? Sokkal hasznosabb, hogy látod a pulzusod, egy közelgő betegséget elég jól előre jelez a nyugalmi pulzus emelkedése.
5 - passz. Instinctem van, nincs connect IQMy name is Bond, James... Dean.
-
őstag
Hali!
Samsung Watch Active 2 vagy Garmin Venu SQ Music?
Visszaolvasva a Garmin sokkal többször van ajánlva, pedig nekem laikusként jobbnak tűnik a WA 2 az üzemidőt leszámítva. Szóval mi az igazság? Köszi!
Jelenleg Gear Sportom van, tehát a Tizent meg a Samu appjait ismerem.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ha szereted a samsungot, maradj nyugodtan annál. A Samsung health jól integrált rendszer a Samsung rendszerében. Ha hosszú üzemidő és egy sportcentrikus óra jobban érdekel, akkor Garmin. Mondjuk a sq szerintem pont egy elég rusnya óra, arra a Samsung köröket ver formában.
-
anrb
aktív tag
válasz Memmaao #14691 üzenetére
A 7/24 HRM kikapcsolása egy dologra jó, az akku üzemidő (és az óra élettartam) sokszorosára növelésére. Ha valaki 1-2-3 évente lecseréli az eszközét, akkor tényleg nincs értelme. 7/24 HRM nélkül a FirstBeat funkciók nagy része használhatatlan (HRV, RHR, Stress & Recovery, Body Battery, Sleep Analysis (már ahol van), Fitness Age, Respiration Rate nincs).
-
-
őstag
válasz Memmaao #14695 üzenetére
WA 2-vel az a legnagyobb problémám, hogy csak digitális lünetta van rajta. A fizikálisat megszerettem a Gear Sporton. A Watch 3-at megnézem még élőben valahol.
Még két kérdésem akadna a Garminokhoz:
A Garmin órái képesek megjeleníteni az e-mailek szövegét? Illetve messenger üzikre van lehetőség röviden válaszolni?
Ezekről a funkciókról nem mondanék le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ASUS routerek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen monitort vegyek?
- Diablo IV
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Call of Duty: Black Ops 6