Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz EQMontoya #56699 üzenetére

    Szerintem nem gáz megengedőbbnek lenni és segíteni azoknak akik esetleg nem olyan talpraesettek bizonyos dolgokban, illetve kihívásokkal küzdenek. Nem vagyunk egyformák, a képességeink sincsenek ugyanolyan szinten, valahol nem is várható el, hogy mindenki überkirály legyen az élet minden területén. Viszont ennek nem kéne azt jelenteni, hogy akkor ne is férjen hozzá bizonyos dolgokhoz mint a lakáshitel, mert nincs toppon a témában.

    Éppen ezért nem látom problémásnak azt, hogy olyan szabályozások léptek életbe amik megakadályozhatják a hirtelen felindulásból elkövetett évtizedekre kiható rossz döntéseket. Ez nem jelenti azt, hogy ezekre mindenkinek szüksége van és azt sem, hogy hülyének van nézve akárki is. Az én olvasatomban szimplán arról van szó, hogy egy olyan széles réteget érintő területről van szó, ahol az ilyen és ehhez hasonló intézkedések segíthetnek bizonyos embereknek, ártani meg nem ártanak velük senkinek. Van olyan ismerősöm akinek komoly gondokat okozott a pénze kezelése, a költekezések visszafogása, nem azért mert hülye, hanem soha senki nem tanította meg arra, hogyan is kellene ezt csinálni, nem volt a környezetében olyan akinek "felesleges" pénze lett volna. Az ő esetében például egy olyan egyszerű kis trükk segített, hogy ha megkíván valamit, akkor vár egy hetet vele, közben nem dől össze a világ, viszont van ideje végiggondolni, hogy valóban szüksége van rá, vagy csak hirtelen impulzus volt (nyilván nem kiló kenyér szintű dolgokról van szó). Valami ilyesmi célzatát látom ennek a három napos szabályozásnak is és szerintem ezzel semmi gond nincsen.

    Az adósságrendezésről nem szólnék, az mindenestül egy nagy szarkavarás volt, a bankoknak nyújtott segítségtől kezdve a kárpótlásig. Azt viszont pozitív dolognak tartom, hogy az ilyen három napos intézkezdések mellett például ma már a bankot is felelőssé teszik a hitel folyósításáért, ha ezt olyannak teszi akinek egyértelműen kihívást fog jelenteni a törlesztés.

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák