Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz Bubanc #3300 üzenetére

    Minden objektívre igaz, hogy nem a legtágabb rekeszen nyújtja a legjobb teljesítményt, hanem pár blendével lerekeszelve, szóval ez nem csodálkoznivaló, így viselkednek az objektívek. Az már más kérdés, hogy objektívenként változó, hogy teljesen nyitott rekesznél mennyivel adnak gengébb képet, mint közepes blendenyílásokon.

    johnjohn hsz-étt kissé kiegészítve: a DSLR-eknél ugye van egy szorzófaktor, amivel az objektívre írt gyújtótáv-értékeket meg kell szorozni, hogy megkapd az ún. kisfilm ekvivalens gyújtótávolságot. Kompaktoknál kapásból a kisfilm ekvivalens gyújtótávok vannak feltüntetve. EOS 450D esetében ez a szorzó kb. 1,6. Így a 18mm 29mm ekvivalens lesz, a 24mm kb 38mm ekv, a 28mm pedig 45mm ekv. Szóval vedd úgy, hogy a kitobival olyan látószöged lenne, mint egy olyan kompakttal, amire 29mm van írva, a Sigmával 38mm a Tamronnal 45mm. Nem biztos, hogy neked hiányozna az ezalatti érték, van aki nem hazsnálja a nagylátószögeket és jó így is neki - viszont ez a ritkább. Így nagyon tudnod kell, hogy mit akarsz és mik az igényeid és nagyon biztosnak kell benne lenned, hogy egy 38/45mm ekv kezdésnek elég lesz neked, gondold meg alaposan.

    Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy a Tamron bármennyivel is gyengébb lenne, mint a Sigma. Ami azt illeti hosszú távú fejlesztési terveimben nekem egy ilyen Tamron szerepel.

    MOD: ha úgy döntessz mégis kell a nagylátószög, a Tamron 17-50mm F/2,8-asát ajánlanám.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák