Új hozzászólás Aktív témák

  • goldb

    tag

    válasz Balinov #18526 üzenetére

    Amennyiben nem a D800-as csodaszenzorját akarja kirajzoltatni vele nyitott blendén, nem ragaszkodik az újhoz és tudja nélkülözni a képstabi adta előnyt, úgy kérem szépen "megszámlálhatatlanul véges" lehetőség adott.
    A Sigma 70-200 2.8-nak létezik van vagy 4 alternatívája, a régi APO HSM, a DG HSM, a DG HSM II. és az DG OS HSM. Szerintem a HSM II-es már simán vállalható, a képszéleken, FX szenzoron is.
    A Nikon-nak is van a 80-200 2.8 tolózoom első (non D) és második verziója (D), amik 70-100 ezer forintos áron kerülnek ki a használt piacra, állapottól függően, illetve a hasonló lencserendszerrel rendelkező 80-200 2.8-as kétgyűrűs AF-D, illetve AF-S. Ha jól tudom, a Nikon 1988 óta futtatja ezt a lencseelrendezését, mindig aktualizálva a trendnek, úgy érzem ez sok mindent elmond. Én személy szerint a silent-wave motor nélküli, kétgyűrűs változatot választanám (az AF-S-esben állítólag alultervezett a fókuszmotor). Átlagos felhasználás mellett a használati ideje "örökélet plusz egy nap", egyszerűen nincs mi tönkremenjen benne, a fókuszmód állító gyűrűt leszámítva, és csak "20%-kal" lassabb a fókusza, mint az AF-S-esnek (bár nem tudom milyen vázon). 140 körül már ki lehet fogni egy átlagosan szép példányt. A tolózoomosoknak szerintem konstrukciójukból adódik, hogy két pofára tömik a port magukba, főleg ha a külső fémpalást (ami öntvény) kissé meg is hajlott a lencsék és saját súlya alatt, vagy egy-egy leejtés / odaverés következtében (ezt nagyon ellenőrizni kell vásárláskor!).
    A Tamronnak is van 2 db 70-200 2.8-a, az idősebb típus jöhet szerintem szóba, az új igen drága. Az idősebbnek a beépített fókusz motorja igen lassú, sportfotózásra, gyorsan mozgó tárgyak megörökítésére egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan alkalmas, pl. elesett focistákat lencsevégre kapni. Most ennyi jutott eszembe, majd a többiek kijavítanak, helyesbítenek, kiegészítenek ahol kell. A tévedés jogát természetesen fenntartom magamnak. :)

Új hozzászólás Aktív témák