Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz smiti #6838 üzenetére

    Nem valami lejárt, vagy nem megfelelően tárolt Noctua pasztát vettél? Én anno NH1-et, az került Z600 alá (i7-920 fölé), és MX2-nél nem volt rosszabb. Kezelésével sem volt gond.

    magedla: Igen, ezt írtam, de nem a kánikulára. Esetleg mindegyik mondatot elolvashattad volna. :U

    sw3nzor: A NEM ti 560-am tuningolva az esetek nagy részében elveri a HD6950-eket, néhol a HD6970-et is. Ezeknek az árával vesd össze, tekintettel arra, hogy az AMD-ket stabilan szinte semennyire nem lehet túlhajtani. Tudom én, hogy PH-n hivatalosan nagy divat AMD-t ajánlgatni (lásd pl. a PC konfigokat), de a gyakorlatban más a helyzet. Ár/teljesítményben Intel és nVidia is jobb, a driverek megbízhatóságáról már nem is szólva. A CF-t én tutira hanyagolnám, és sztem jó árban egy 560-ast kéne venned (48.000Ft körül sok helyen kapni GB560-akat Wf2 hűtéssel, annyival pedig nem jobb a ti, és egy sima 560 is mindent visz (Crysis 1 határeset, az pont 25FPS Full HD-ben :DDD ), amit egy ti. Persze egy szintén jól tuningolható 560ti-vel simán 6970-szinten vagy (természetesen kihajtott VGA-beállításokkal).Azt se felejtsük el, hogy "optimalizálásokkal" az AMD +10% sebességet csal magának.

    bul07: A 7x-k karik "teljesítménye" legalább akkora kamu, mint a Bulldozeré volt. Előzetes tesztekben szarrá verte a Core i5-7 procikat, a gyakorlatban meg még a szokásosnál is jobban kínlódnak szinte mindenütt, hogy legalább a gyengébb i5-öket egy-két tesztben sikerüljön elérniük. HD7x-k kariknál is meg szokták jegyezni, hogy ezek a mostani tesztek nem mérvadóak.

    nimfas: 290.53b

    MrCsiT: Windforce 2 hűtéssel? Ha gondolod, elküldhetem a bios-át. Küldj egy mail-címet priviben. Lehet, hogy hibás a karid? Nekem egy "zóccsó", de azért relatíve (nem a HAF932-mhöz képest) jól szellőző házban van, és a 90°C-ot még Furmarkkal sem értem el, max Vmod tuninggal. :U
    Jut eszembe, nem lehet, hogy valaki széthajtotta azt a karit, és átírta a biost a hűtés miatt? Mert ez megmagyarázná minden problémádat. (Nincs kizárva az sem, hogy egy ilyet adtak el neked újként.) Meg kéne mérned a valós hőmérsékletet, mert könnyen lehet, hogy a mérésben van a hiba, és esetleg jobban is melegszik a kari, de még a 100°C is nagyon sok. Nyilván fölmelegíti a többi cuccodat is. Nálam még CPU 4.5GHz-en, mindenes 100% terhelésen is 30°C alatt van a lap, GPU 80°C alatt (Vmod tuningolva), proci meg 70°C alatt, amelyek a házam ismeretében szerintem jó értékek. Az összes ház hűtésem 1-1 kifúvó, 12cm venti (700-1700RPM) elöl lent és hátul.
    A ti-ken anno Wf1 hűtés volt, azt nem tudom, mennyire lőtték be. Tekintettel arra, hogy az 560-unknál a maxi fordulat 2000RPM, elhiszem, hogy az hangos, mert próbáltam, no de az AMD kártyáim után még ez is szelíd zaj lenne. :DDD

    Lipton: No de neki elméletileg ua. kártyája van, mint nekem. :U

    Henker2: Ez önmagában teljesen értelmetlen adat. Az értékeléséhez ismerni kellene a VGA terhelését.

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák