Új hozzászólás Aktív témák

  • sirszevenap

    addikt

    Sziasztok. Következő lenne a kérdésem.

    Adott egy Packard Bell TK85-ös laptop, ezzel a felszereltséggel:
    -Intel Pentium P6100 @2Ghz 3MB
    -nVidia geforce GT540M 1GB
    -4GB DDR3 1333Mhz
    -És a többi sallang: 15'6HD LED, 500GB WD HDD

    Kérdezném hogy van e értelme hűtőt vennem alá és ha van akkor milyet? Mint lehet majd látni a képen (amit az alap terhelés alatti hőfok miatt készítettem, hogy lássátok mi a szitu), aktívan játszom vele, semmi gond nincs a játékokkal , Highon 1366x768 ba szépen mennek amiket ott láttok.

    Nos, ez eddig szép és jó, de a következő történik egy ilyen nagyobb kaliberű játék alatt egy bizonyos idő után. Teszem azt 50 fps-ről lemegy 20-ra, szaggat, lassú. Azt gyanítom ez a túlmelegedés miatt lehet. Gyorsan baszekoltam is valamit. Kitámasztottam az aksi helyén egy cigis dobozzal, a jobb szellőzés végett és bevált. Már amennyire bevált... Ugyanis annyit értem el vele hogy ezt a "melegedési periódust" kicsit megnyújtottam, teszem azt 30percel, utána a jelenség megint adott volt, igaz nem olyan durván de érezhetően csökkent az fps. Nem fogom a P6100-ra, ugyanis kezdetben minden röccenés nélkül fut. Igaz cserélni szeretném egy i5- ill i7 re, attól függ melyiknek lesz jobb az ár érték aránya.

    Na de itt a lényeg, alap terhelés mellett ezt kapom, kitámasztva:

    Terhelés alatt 80°-ra simán felkúszik a vga, lehet többre is, proci is jelentősen felhevül.
    Voltak még vicces próbálkozásaim a hűvösség elérésére, de azt inkább nem publikálom, nehogy kinevessetek, de ha nagyon kíváncsiak vagytok esetleg megírhatom közkívánatra! :D

    Tehát, Kell e a hűtő vagy sem?
    +1 Érdemes e cserélnem pl egy i5 re , e mellé a vga mellé, vagy nem fogok nagy teljesítmény növekedést látni?

    Köszönöm a válaszokat.

    üdv.

    Bankkártyával? Hát persze!

Új hozzászólás Aktív témák