Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tüzi

veterán

válasz dabadab #20 üzenetére

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

• Gaga

tag

válasz dabadab #21 üzenetére

Nehogy véletlenül követni kezdd Kimdotcomot, aki tipikusan a tudatlan, idióta kategóriába tartozik... oh, wait. Tudjuk, letöltendő akasztást kellene rá kivetni, annyit bűnözött. Assange és Snowden is valótlanságokat terjesztett, tűzzel-vassal irtandó minden ilyen vélemény. Hunter Bident pedig ok nélkül sározzák be a gonoszok. Nem szabad teret engedni a dezinformációnak.

• Runner_fxr

Ármester

válasz dabadab #72 üzenetére

Azért nehéz alátámasztani, mert azok a médiumok és politikusok nem foglalkoztak a kérdéssel, akik a baloldali, liberális oldalon vannak, mivel nem őket éri a diszkrimináció, nekik ezzel nyilván semmi bajuk. Ha jobbos mondja, akkor az úgy is propaganda a balliberális oldalon. Ezért szélmalomharc ez. Ahhoz, hogy ez a kérdés tényleg napirendre kerüljön és legyenek pontos statisztikák, a nyugati politikának is kiegyenlítettnek kéne lennie, de mivel nagyon erős a balliberális túlsúly, így nem foglalkoznak vele.

• Tin

veterán

válasz dabadab #65 üzenetére

A szuperpozícióra gondoltam. A vita pedig erről már hit alapú, ugyanis egyikünk sem bizonyította be. Az meg, hogy te mit gondolsz rólam, egész más, mint amit én gondolok magamról. A kör itt bezárult.

[ Szerkesztve ]

• Tin

veterán

válasz dabadab #81 üzenetére

Próbáld meg egy kicsit általánosítani. Mellesleg gondolom a sok hülye elme, aki ebből Isten létezését vonta le következtetésként, mind hülye.

A levezetés nem bonyolult, ha egyszer a megfigyelés hatására omlik össze a hullámfüggvény, akkor megfigyelő nélkül szuperpozíció van. Vagyis megfigyelő nélküli milyen lenne a valóság? Ez egy elv, amit nem tudsz bebizonyítani, és az sem érv, hogy "rakjunk oda egy kamerát", vagy "mérjük meg valami géppel", hiszen abban az esetben a kamera vagy a gép lesz a megfigyelő.

• Runner_fxr

Ármester

válasz dabadab #78 üzenetére

Hajmeresztően hülye, hamis állítások mindkét oldalról jöttek. Ennek ellenére nem láttam olyan esetet amikor balliberális oldalról lett volna szankcionálás közösségi platformon. Persze ettől még nem biztos, hogy ilyen nem történt, de nem nagyon hallani arról az oldalról tiltakozó hangokat, ellenben a jobboldallal, ahonnan már sokan felszólaltak ez ellen. Azért ezt is nehéz nem észre venni.

• Runner_fxr

Ármester

válasz dabadab #99 üzenetére

Nem meggyőzni akarlak, leírtam a véleményem és a tapasztalatom. Semmit nem számít, hogy mit veszel komolyan és mit nem. Balliberális oldal támogatójaként nyilván minden propaganda a Te olvasatodban amit a balliberális oldal ellen hoznak fel. Magyarországon még lehet véleményt mondani bárkinek, ugyan ezt nyugaton már óvatosan kell. Tudom, hiszen éltem ott, tapasztaltam nap mint nap. Ezek után én mosolygok azokon akik diktatúrát kiáltanak itt nálunk.

• Tin

veterán

válasz dabadab #94 üzenetére

Az nem neked szólt, de úgy látom, hogy ebben a tóban hemzsegnek a halak, és kevés a horgász.

A második állításomat fenntartom, és éppen te vagy a bizonyítéka.

• Runner_fxr

Ármester

válasz dabadab #106 üzenetére

Nézőpont kérdése, hogy ki csinál magából bohócot. Én nem akartalak ilyen jelzőkkel illetni, próbáltam finoman fogalmazni a témát illetően. Sajnos ezek a politikai beszélgetések mindig oda futnak ki, hogy aki nem pont ugyan azt gondolja mint a balliberális oldal az egy bohóc, birka, idióta, stb stb. Mintha azon az oldalon nem lenne számos mocskos, büdös ügy, ami valahogy nem akad fent nálatok a rostán. Ami a facebook-ot illeti, te sem tudod semmivel sem alátámasztani a te álláspontod, miszerint a facebook nem diszkriminál, csak annyit mondasz, hogy nem diszkriminál. Miközben számos jobboldali embert igen. Siránkozni pedig ti siránkoztok amióta Elon Musk megvette a twittert. Mert most nem az a szólásszabadság amit megengedtek, jóváhagytok, hanem bárki hozzászólhat. És ez nem igazán tetszik a nagyon elfogadó, nagyon demokrata, mainstream nyugati balliberális oldalnak. Ezért megy a hiszti. Ami a médiát illeti, Magyarországon a legolvasottabb, legnézettebb médiumok mind kormánykritikusak. Itt is az zavar titeket, hogy most már nagyjából kiegyenlített a helyzet a médiumok számát illetően ami kormánypárti és kormánykritikus. 2010 előtt pont nem ez volt a helyzet, na akkor valóban kuss volt az ellenzéknek! De azt állítani, hogy itt az ellenzéki hangok el vannak nyomva, szánalmas. Bárki elmondhat bármit. Ami a köztévét illeti, ott sem igazán egyértelmű, mert állításuk szerint több mint 1300 alkalommal hívták az ellenzékieket, csak b@sznak elmenni, hogy lehessen azt mondani, nem hívják szegényeket. Több évet éltem nyugaton, azokról a témákról, amikről itt bátran lehet beszélgetni, ott kuss van, féltik a munkahelyüket, vagy, hogy nem felelnek meg a fősodratú "liberális" elvárásnak. Ezek tények, ott voltam láttam, tapasztaltam! A médiájuk is egy vicc, az megy le amit jóváhagynak, ellenzékieknek kuss. Svédországról meg jobb nem is beszélni, inkább bele sem megyek. És mondom ezt az egészet úgy, hogy bőven van kritikám a kormánnyal szemben is, nem érzem magam egy fanatikus kormánypárti embernek, még ha egyből arra a polcra is helyeztek, amint kritika éri a balliberális politikai oldalatokat.

[ Szerkesztve ]

• Runner_fxr

Ármester

válasz dabadab #110 üzenetére

Tény, hogy 22–ben a TV2 feljött, de előtte meg az RTL klub vezetett.
    [link]

Internetes portálok közt, 24.hu, Index, Origo versengenek.
    Ahol általában a 24.hu vagy az Index nyer
    [link]

Én nem azt mondtam, hogy feltétlenül igaz amit az M1 állít, de annak fényében amit már a hazai ellenzék össze hazudozott, azért elgondolkodtató.

Ha nem a balliberális oldalon állsz akkor hol? Jobb oldal van meg balliberális. Illetve szélső jobb.

Én nem azt mondom, hogy feltétlenül a jó oldalon állok, de az biztos, hogy amit a nyugati balliberális oldal hosszú évek óta művel, az sem igazán tetszik. Mindemellett a kormánypárttal sem mindig értek egyet, de van amiben igen.

Egyébként meg nem én beszéltem veled minősíthetetlen, szemtelen stílusban, hanem te velem. Ezen is el lehet gondolkodni, hogy miért olyan a közbeszéd ma Magyarországon amilyen.

[ Szerkesztve ]

• Runner_fxr

Ármester

válasz dabadab #125 üzenetére

Igen, persze, az ne zavarjon, hogy akik ma demokratának hívják magukat, azok voltak anno a legnagyobb szovjet barátok, propagandisták. :DDD Feribácsi is gyorsan elfelejtette, hogy kormányzása idején úgy nézett putyin bácsira mint egy hősszerelmes, tele a google a nyálas képeikkel.

[ Szerkesztve ]

• Runner_fxr

Ármester

válasz dabadab #129 üzenetére

Az azért túlzás lenne, hogy rajongok a Mihazánkért, mert vannak bennem kételyek velük kapcsolatban. Leginkább 3 dologgal kapcsolatban, az egyik, hogy volt jobbikosok, bennük már azért megingott a bizalom, mert amit a Vonáék csináltak, az szerintem a magyar politikai élet egyik legnagyobb szélhámossága volt és tény, hogy a legtöbb mihazánkos is ott állt akkor Vona mellett. A másik, hogy 2018-ban együtt tüntettek gyurcsányékkal a "demokráciáért", és a harmadik dolog, hogy a Mihazánk 99%-ban egyet jelentene az unióból való kilépéssel vagy akár kirúgással, ami nem biztos, hogy egy jó dolog lenne, még ha sokszor az is az érzésem, hogy amerre az unió jelenleg megy az nem annyira követendő példa. Viszont az is igaz, hogy vannak dolgok amiben egyetértek a Toroczkaival, leginkább migránskérdésben, de az Orosz-Ukrán háború és gazdasági kérdések kapcsán is szokott mondani érdekes dolgokat. Illetve lmbtq kérdésben is tulajdonképpen egyetértenék velük, de talán ennyire nem lennék szigorú, én ennél elfogadóbb, liberálisabb vagyok mint ők, hozzátéve persze, hogy alapvetően problémának tartom az lmbtq ilyen erős, erőszakos nyomulását. Főleg a gyermekek irányába.

Ahhoz képest, hogy szerinted a jobbik eldöntötte, hogy nem lesz karlengetés, azért maradtak ott nácik szép számmal utána is. Gyöngyösi Márton, jelenleg is a Jobbik elnöke, Bíró László, Sneider Tamás. Vagy el kéne hinnem, hogy a náci egyszer csak gondol egyet és liberális lesz? Pont ez a problémám velük, ez egy rossz vicc.
    Ha már fizetési listák, annak is érdemes lenne utána nézni, hogy a nagy filantróp, gyuribácsi fizetési listáján hány hazai és EP politikus van rajta. A soros féle ngo-kal azért nem kevés ellenzéki politikus kapcsolatba hozható. A mihazánkat mint orosz fizetési listán lévő pártot emlegetni, finoman szólva is propaganda szagú, de azt el tudom képzelni, hogy a jobbik kapott onnan pénzt, róluk kb bármit el tudok képzelni.

Hieronymus
    Ezt az Orbán soros pénzén tanult ostobaságot akárhányszor leírjátok, mindig megmosolygom. Ha van igazán balliberális propaganda, akkor ez az. Mindössze 5 hónapot volt Oxfordban Soros ösztöndíjjal, de azt félbe is hagyta a választások miatt. A tanulmányai 99%-hoz semmi köze nem volt Sorosnak. Ráadásul ez több mint 30 éve volt. Azért ez baromi sok idő a politikában is, meg úgy élettapasztalatban is. Azt akarod mondani, hogy Te 30 évvel ez előtt is pont ugyan azt gondoltad mint ma, semmi olyan tapasztalatod nem volt ennyi idő alatt, ami megváltoztatta politikusokkal, vagy bárkivel, bármivel kapcsolatban a véleményed? Nyilván ez nem igaz, nagyjából senkire nem igaz. Az, hogy 89-ben mi volt Sorosról a vélemény, az egy dolog, azt akkor senki nem tudta még, hogy 20-30 év távlatában miket fog művelni. Nyilván nem véletlen van a sok fellépés a Soros szervezeteivel szemben, nem csak Magyarországon, hanem számos másik országban is. Izraelben sem nagyon szívlelik az öreg filantrópot, mert nagyon kártékonynak tartják a szervezetit, amikkel aktívan beavatkozik más országok belügyeibe.

Én azzal egyetértek, hogy a Putyin féle Oroszország finoman szólva sem a szabad demokrácia mintája. És azzal is egyetértek, hogy a nyugatnak ettől a mintától távol kell maradnia. Én sem szeretném ha Magyarország ebbe az irányba menne. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy ellenzéki, nyugati politikusok hogyan álltak Putyin-hoz üzleti szinten és hogyan álltak Orbánék. Mert ebben olyan különösebb különbség nem volt, rengeteg olaj, gáz, illetve nukleáris fűtőelemet vett Oroszországtól az egész nyugat, még az Orosz-Ukrán háború kibontakozása után is bőven. Attól mert nem értünk egyet egy ország politikájával, még köthetünk velük üzleteket, ettől még nem kell feltétlenül meghonosodnia az orosz politikának az adott országban. Európa nem nagyon ugrálhat, mert kiszolgáltatott energiaügyileg. Nem tartom igazságosnak ezt a szintű Orbán Putyin pincsi és a seggéből húzzák ki meg stb hozzáállást. Főleg annak fényben nem, hogy a nyugatiak is nagyon sokáig jó viszonyt ápoltak Putyinnal és rengeteg üzletet kötöttek. De valahogy az soha nem volt baj.
    Ez nem volt baj:
    [kép]
    Meg gondolom ez sem:
    [kép]
    [kép]

Abszolút helytelennek gondolom azt, hogy Európa megtagadja az Orosz energia hordozók behozatalát és a drágulás brutális költségét a népre zúdítja. Nem gondolom ettől Orbánt orosz propagandistának, hogy ezt nem igazán szeretnék.
    A nyugati elvet értem, mert ők Oroszországba is balliberális, Zelenszkijhez hasonló vezetőt szeretnének, és ezért bármire képesek, csak nem biztos, hogy ez nekünk hosszútávon megéri.

Köszönöm, hogy belinkelted ezeket a régi Orbán beszédeket, rég láttam őket és tényleg érdemes megnézni, mi hogyan változott azóta.
    Mind ettől függetlenül azt sem gondolom, hogy Orbán és a Fidesz a legjobb dolog lenne ami történhetett Magyarországgal, számos dologban nem értek velük egyet, de a jelenlegi felhozatalból sajnos még mindig nem tudok jobbat. Pedig jó lenne ha lenne.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák