Új hozzászólás Aktív témák

  • Zolee897

    tag

    válasz Geresics #8980 üzenetére

    kösz a választ!

    Átnéztem a lakásfelújítási programot, a lényeg, hogy 250 ezer forint kell legalább, hogy legyen a munkaköltség, hogy egyáltalán elszámolhassak támogatást. Ez az érték kb határeset, de gondolom, "ki lehet gazdálkodni" a telepítőkkel.

    A kW-tal kapcsolatban: a fogyasztásom kb évi 2400 kWh, szóval a 2 kW-nál nagyobb rendszer valszeg fölösleges. Elektromos autót 10 éven belül nem tervezek, ami energiazabáló dolog tervben van, az egy szárítógép. De az sem hiszem, hogy évi mondjuk 500 kWh-val megdobja a fogyasztást. "Sajnos" kicsi a villanyszámlánk, pedig két klíma is van és nyáron szoktuk őket használni.

    3*16 amperem van, ha kimaxolnám a 16 ampert az 3.68kW az meg már majdnem 4000kWh-t termelne évente. Az nekem nagyon sok. De azon gondolkozom, hogy egy nagyobb invertert veszek és napelemből meg kevesebbet és később majd meglátjuk, ki tudja, lehet, hogy mégis lesz elektromos autóm. Igazából a költség nem olyan nagy prioritás, nekem tetőtéri lakásom van, tehát azért is vennék napelemet, hogy a tetőt nyáron árnyékolja (minden ablakunkon van redőny, a tetőtériken is, szóval teljesen jó a nyári idő a lakásban. Van klímám, az 26 fokra van beállítva nyáron, ha meleg van és ha azt csak tartania kell, akkor kb 2-300W-ot fogyaszt, amikor kint iszonyat meleg van.

    A napelem szövetség segítségével kértem már árajánlatot, már úgy írtam ide. A topic összefoglalót is elolvastam előtte, gratulálok hozzá, jó minőségű és hasznos.

    "Szaldó pedig marad addig, amíg nem változik a szerződésed a szolgáltatóval (pl. bővítés - ezért is érdemes nagyobb rendszerben gondolkodni -, vagy más miatt)."
    Tételezzük fel, hogy nem bővítek, mi más miatt lenne változás? Ha most kötök szerződést, akkor ez életem végéig kWh szaldós maradok?

Új hozzászólás Aktív témák