Új hozzászólás Aktív témák

  • amargo

    addikt

    válasz #44448768 #7960 üzenetére

    Tavaly egy ház teljes felújításába fogtam. MFB-nek is utána olvastam, pár hónappal korábban elindítva a folyamatokat.
    Elsőnek szerettem volna az MFB-t ablakcserére felhasználni, nem tudtam.. volt olyan kivitelező aki nem is hallott róla vagy csak simán elzárkózott, persze olyan volt, hogy kifizetem neki és majd visszaadja, de átlag 10% drágább árat mondott. Gondoltam sebaj, majd fűtésre, ott még a kivitelezőm bele is ment volna (nem folt felára), de előfinanszírozni nem lehetett a projektet, abba meg én nem mentem bele, hogy kifizetem a kivitelezőt, majd megkapja a pénzt és bízom benne, hogy visszaadja (itt se)..
    Mondom jó, hőszigetelés, hát kapásból 20-30% emelkedett a munkadíj (ez durva volt), annyit nem ér, kifizettem inkább magam, mert biztos voltam benne, hogy a napelemnél működni fog. Majd jobban beleástam magam és legalább 10-15% magasabb árak jöttek ki, ha MFB-ből finanszírozom a napelemet.

    Elhiszem, hogy jó az MFB, de hogy egy teljes felújítás egyik mozzanatára nem tudtam felhasználni az számomra azt mutatja, hogy úgy csinálták meg, hogy ne érje meg felhasználnia az embereknek, hanem csak erős kompromisszumok árán vagy csak én vagyok bizalmatlan/béna.

    “The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

Új hozzászólás Aktív témák