Új hozzászólás Aktív témák

  • warning19

    csendes tag

    válasz #44448768 #5229 üzenetére

    Külföldön rengeteg példa van arra, hogy ezek a rendszerek nagyon jól, és hatékonyan működnek régóta, pedig ott is vannak trükközők, csalók. Itthon is simán meg lehetne csinálni, biztonságosra, egyszerűre, hatékonyra, csak eddig nem volt rá akarat, tudás, a jó az úgy ahogy van elv mentén teltek/telnek az évek. Egyszerűbb 1-2 éves távlatban gondolkodni, hogy mennyire macerás, és drága, mint 5-10 éves távlatot nézve, ahol már sokkal olcsóbb, hatékonyabb, egy ilyen rendszer, és nekiállni beletenni a munkát, egy jobb megoldásba. A másik, hogy a kutyát nem érdekli, egy bizonyos méret fölött, hogy XY egyszerű állampolgár, előfizető, felhasználó mennyire intézi el könnyen, és gyorsan a dolgait. Állami szinten nincs konkurencia, nagy szolgáltatóknál sokszor le vannak osztva a területek, vagy ha nem akkor ping pongozhatsz közöttük, de mind ugyan olyan, tehát igazi verseny nincs ami segítené, igényelné az innovációt, előrelépést.

    Példa tv, net előfizetés, szolgáltató oldalán megadod az adatokat telepítéshez, számlázáshoz, 1 hét múlva mennek szerelni kulturáltan, és fizetheted a kiválasztott módon. Nem kell ezer papírt aláírni, csak a munkalapot, ha oké, nem kell személyesen sorban állni órákat, zenét hallgatni, vagy ügynökökkel küzdeni, és ezerszer gyorsabban reagálnak mindenre. Itthon ugyan az a szolgáltató 30-60 nap múlva talán megyünk, ha megyünk is eszköz, és szerszám nem biztos, hogy lesz a szerelőnél, igényességről csak hírből hallott, a szakértelmet meg hagyjuk.
    És ez a különbség az élet többi területén is jelen van, kicsit másképp gondolkodnak.
    Úgyhogy nálunk az akarat hiányzik a legjobban az ilyen megoldásokhoz, és egyszerűbb a kifogást megtalálni, hogy miért nem jó az újabb megoldás.

Új hozzászólás Aktív témák