Új hozzászólás Aktív témák

  • H-Mano

    tag

    Na, mindenki olvasson ki belőle amit akar:
    "A Világgazdaság (ezért) megkérdezte az Energiaügyi Minisztériumot, hogy valóban búcsút inthetnek-e a napelemes háztartások az egyetemes szolgáltatásnak, milyen lesz az új elszámolási rendszer, illetve hogy a tervben is január 1-jei váltás szerepel-e, hiszen arra sor kerülhet korábban, és esetleg kérhető halasztás is.
    A válaszból arra lehet következtetni, hogy az érintettek maradnak az egyetemes szolgáltatásban, bár ezt nem jelentik ki a válasz megfogalmazói.
    Azt viszont igen, hogy „a szaldóelszámolás finomhangolása előkészítés alatt áll”, továbbá azt, hogy olyan szabályozásra törekszenek, amely a saját áramfogyasztást csökkentő, öngondoskodó HMKE-tulajdonosokat csak a legindokoltabb mértékben érinti, mivel a kormány elkötelezett a rezsicsökkentés eredményeinek megvédésében. Megtudtuk a válaszból azt is, hogy „az uniós jogból fakadó új elszámolási módszertan szerint a termelt és vételezett villamosenergia-mennyiségek összegzése az új rendszer bevezetését követően már nem éves szinten, hanem havi vagy negyedórás rendszerességgel történik”.
    Feltételezés, de a „szaldóelszámolás finomhangolása” jelenthet akár olyan új rendszert is, amelyben úgy kerülnek ki az egyetemes szolgáltatásból a napelemes háztartások, hogy a változás „csak a legindokoltabb mértékben érinti” őket. Tisztább lesz a kép a döntések őszi megszületésekor."(MNNSZ, 2023.08.18)

Új hozzászólás Aktív témák