Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz #31733248 #39088 üzenetére

    Koszonjuk, de en azert a jovom tervezesenel ezt iszonyuan nem tudom komolyan venni.
    1. 24. jan.1.-tol _mindenkinek_ lesz zonaido meresere alkalmas oraja? [a) verzio, csak a hmke-seknek b) verzio minden maganszemely (egyetemes szolgaltatasra jogosult ha ugy jobban tetszik) fogyasztonak?] Ha nem, milyen alapon lesz a hmke-nek mas a normal fogyasztas reszen a fizetendo, mint a csak fogyasztonak?
    Megjegyzem, CSAK az rhd-nak a zonasitasarol szol a rendelet, szoval ez igy ebben a formaban tuti nem igaz, hogy az aramot csak zonankent lehet szaldositani.
    2. Egyszerre lesz havi es zonaido? A havi mellett mi a fene jelentosege van a zonaidonek? Az ervelesbe te is a tel-nyar viszonylatot irod (azzal megspekelve, hogy a jelenlegi kormanyoldal eroltette mint allat annak ellenere hogy lengettuk itt paran a zaszlot hogy a teli arambol futest nem kene reklamozni/ujepitesunel elvarni)?
    3. Ha igy valosul meg, mintegy 2,5GW-nyi hmke napelem eddigi betermelese (exhas becslesem szerint eves majd 3ezer GWh-bol a nem egybol elfogyasztott 70%) 2000GWh eves termeles kiesik? Na jo, talan lesz 300GWh fogyasztas amelyikre viszont nem lesz szukseg helyi akkuk miatt. A tobbit majd gazbol jol betermelik?

Új hozzászólás Aktív témák