Új hozzászólás Aktív témák

  • Danecay

    őstag

    válasz Geresics #1317 üzenetére

    Mindenek előtt köszönöm a választ! Lehet értetlen vagyok de mindenképpen laikus de nem teljesen értem a felvetést. Persze azt értem, már ha jól értem, hogy a napelemek elvileg 6,6kW-t tudnak, az inverter pedig csak 6.0kW-t de nem lehet az, hogy ez abból adódik és hangsúlyozom mint laikus csak kérdezem, hogy ezeket a napelem táblákat szettben érdemesebb beszerezni, így a 4x6-os vagy 6x4-es készlet beszerzése gazdaságosabb mint a darabonkénti, hogy nekem pontosan az inverter teljesítményének megfelelő napelemtábla rendszert rakjanak össze? Persze attól még nem lesz 6,5kW mint ahogy írják de az ajánlatban jobban hangzik :) Mondjuk ha nem hívod rá fel a figyelmemet észre sem veszem :R
    A hatásfokot sem teljesen értem, az általad linkelt oldalon 98% felettit írnak (Max. efficiency up to 98.0%) ami gondolom nem rosszabb mint a 94,7%.
    A fűtéssel kapcsolatosan pedig annyi, hogy erre 2 év múlva nem biztos, hogy lesz ilyen lehetőség na és hát akkor arra előre kellene méretezni az elektromos kapacitást ami vagy ki lesz használva vagy nem, és amennyiben nem az az elektromos rendszer kialakításának költségben sem mindegy.
    Persze lehet rosszul gondolom, tényleg laikus vagyok mint fentebb is írtam, ez csak amolyan józan paraszti logika.

Új hozzászólás Aktív témák