Új hozzászólás Aktív témák

  • Zizi123

    senior tag

    Sziasztok!

    Tud valaki olyan hivatalos kalkulatorrol, amire lehet hivatkozni az aramszolgaltatonal, hogy az O hibajukbol nem tudok annyi aramot termelni, amennyit terveztem.

    Tehat az a szituacio, hogy havi 20eFt a villanyszamlank, es erre terveztunk 5kW-os rendszert (20db 285W-os panel), amivel nagysagrendileg 0-ea jonne ki az eves villanyszamlank.
    Az aramszolgaltatonak annyira rossz a villamoshalozata a kornyeken, hogy a villanykaron alig van vastagabb kabeluk, mint nekem a hazban, igy amikor termel a rendszerem, akkor pillanatok alatt 253V-ra feltolom az egesz utcaban a feszultseget a karon is. Nyilvan a sajat hazamrol nem is beszelve. Mar 3kw termelesnel is siman 253V-nal leszabalyoz az inverter.
    Ezert nekem a napi termelesi gorbem nem olyan szep harang alaku, mint kellene, hanem a harangalak megspekelve napi 40 leszabalyzasos esessel.
    Na szoval a szolgaltatoval bemerettem a halozatot mar lassan 1 eve, amikor sikerult bebizonyitani, hogy nem birom erdemben hasznalni a napelemrendszeremet, mert folyamatosan felgazon pocorog. (Az elso hozzaallasuk az volt, hogy akkor hasznaljam felgazon!!!!).
    Tehat a sokadik nekifutasra elismertek, hogy nem felel meg a halozat a szerzodesben foglalt minosegi elorirasnak, ezert szerzodest szegtek, ami miatt kotbert fognak fizetni. Evente 6eFt-ot, az elso evben, utana kovetkezoben ha jol remlik, akkor felevente 6eFt.

    Irtam nekik, hogy nemileg nonszensznek erzem, hogy az O hibajukbol EN nem tudok normalisan aramot termelni, emiatt NEKEM villanyszamlat kell NEKIK fizetnem, es amenyniben en fizetek 60eFt villanyszamlat 1 evben a mukodo rendszeremmel, akkor Ok ebbol hajlandoak 6eFt-ot visszaadni nekem.
    Tehat nekik nyilvan nem erim meg megcsinalni, mert igy Ok siman pluszban vannak.

    Nyilvan most meg nem is beszeltem arrol a problemarol, hogy nekem a hazban folyamatosan 253V van a konnektorokban!!! Emiatt tonkrement a mosogatogep, es a hutonk is!!!
    Ertem, kapcsoljam ki, de akkor miert is csinaltattam ilyen rendszert????

    Na tehat az egeszben az a lenyeg, hogy kellene 1 olyan kalkulator, amivel bizonyitani tudnam, hogy nekem mennyi kiesest okozott az O szar rendszeruk, es karokozasra lehetne oket akar kotelezni is. Mert ez mar nemileg tul van azon, hogy nem felel meg az aram a szabvanyoknak idonkent. Nyaron napi 10 oraban nem esik 252V ala a feszultseg a hazban, es az utcaban.
    Valaki tud ebben segiteni?

Új hozzászólás Aktív témák