- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz BlackJack21 #630 üzenetére
A 96400 az pont 20 ampernyire elég. 32 jár ingyenesen, így 32+10+10 lehet a maxi szerintem, amit kigondoltak.
-
asdf_
veterán
válasz BlackJack21 #633 üzenetére
Igen, csak a húszforintos kérdés, hogy meg is térítik/ítélik-e majd. Mert tényleges szükség nincs rá, ez jelenleg is jó egy 5kW-os inverterre. Nem ellened, de én nem adnám meg
-
asdf_
veterán
válasz BlackJack21 #635 üzenetére
Alapvetően így írják, szerintem nem:
- 1-ről 3 fázisra bővítés (amper növelése és villanyszerelés): 96.400 forint;
-
LOTR
addikt
válasz BlackJack21 #635 üzenetére
ez a kérdés engem is érdekelne, hogy aki beadta már a pályázatot, ők hogy oldották meg ezt a villanyszereléssel kapcsolatos 3 tételt?
One Ring to rule them all
-
LOTR
addikt
válasz BlackJack21 #647 üzenetére
ha jól értem amit írsz, az kizárólag az 5kwp napelemre vonatkozik? és így csak az 1-es típusra?
mert 5mwh fölötti fogyasztásra, pl 12kw-os hőszivattyúval és akár elektromos hmv-vel, valószínűleg már nem lesz elég a 3x10A
vagy ezt ki határozza meg, mi alapján lehet benyújtani az igényt?One Ring to rule them all
-
LOTR
addikt
válasz BlackJack21 #650 üzenetére
de éppen ez az, hogy ha jól tudom annak nincs külön költsége, hogy az áramszolgáltató milyen órát/órákat tesz fel
annak van költsége, hogy megfelelően legyen kialakítva a mérőhely a fogyasztásmérőknek és az elektromos kábelezésnektehát ahogy korábban is írtam, úgy kell a szabványos mérőhelyet kialakítani, hogy legalább 2 órahely beleférjen (esetleg B vezérelt még harmadiknak, de az már nem biztos, hogy beleférne a támogatott keretbe), hogy majd ha esetleg kedvezőbb lesz a H tarifa, mint a napelemes, akkor egyszerűen át lehessen kötni a H mérőórára a hőszivattyú(ka)t (nyilván addig H tarifás óra sincs még felszerelve, csak a fogadására alkalmas a mérőhely)
persze ha valakinek a jelenlegi fogyasztása is már kimaxolja a a rendelkezésre álló napelemmel megtermelhetőt, neki akkor lehet már célszerűbb egyből H tarifásra kötni a hőszivattyúkat
de akkor ezek szerint leadás előtt ezt még jobban pontosítani kell nekünk is, mert még sok a kérdés[ Szerkesztve ]
One Ring to rule them all
-
Skylukos
tag
válasz BlackJack21 #650 üzenetére
A "H" az szerintem almérő.
Az amper bővítést meg szerintem addig kéne hogy fizessék amennyivel a hőszivattyús rendszer megnöveli a max. áramfogyasztást. A max határ a 96 400.- -
BlackJack21
tag
válasz BlackJack21 #826 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből. Az utolsó mondatomat fenntartással kell kezelni, az Elmű-Émász oldaláról lett másolva, azonban a GEO tarifa lényege épp az, hogy COP 3,1-es eszközöket lehet csak rákötni, nem oldható módon. Itt a kapcsolási időtartam és tranziensek által generált problémák miatt gondoltak véleményem szerint.
-
asdf_
veterán
válasz BlackJack21 #948 üzenetére
Igen, a Bp., Pest megye régióban alacsony volt a túljelentkezés, talán meglepően alacsonyt is lehet mondani rá, és szerintem mindenképp ott volt a legalacsonyabb, de együtt az összesben elég magas, 16 ezer helyre kb. (nem számoltam pontosan össze) 42-45 ezer igénylés mehetett be.
-
313313
addikt
válasz BlackJack21 #976 üzenetére
Működik.
Most vasárnap lesz 7 hete, hogy lezárult a megyében a pályázat. A pályátatot majd 9 hete adtam be még semmi infó róla... villanyszámlát én se töltöttem fel...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
asdf_
veterán
válasz BlackJack21 #1148 üzenetére
Tehát a rendes döntést, nem pedig a jogosultsági izét, amit már egy tonnányian megkaptak?
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
válasz BlackJack21 #1162 üzenetére
Én már egy hónapja beadtam a hiánypótlást, és azóta sem jött válasz, így én még sehol sem tartok. Így ebből májusban nem tudom, hogy mi lesz. Az az érdekes, hogy a pályázat első napjaiban már beadtam mindent, és aki később adta be, már az elöbbre tart.
-
MrTwister
őstag
Május elejéig vagy végéig? Mert nem mindegy...
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Atomgeszi
veterán
Nem sikerült befejezni úgy látszik.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
asdf_
veterán
válasz BlackJack21 #1515 üzenetére
Éjjel van update, ami ma kimegy, az holnap látszik.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz BlackJack21 #1517 üzenetére
Akkor reggel. Amikor én keltem (nem volt korán ) és néztem, akkor ugyanazok voltak, mint amit most látni.
-
Z_A_P
addikt
válasz BlackJack21 #1537 üzenetére
Gratula, jo nektek, BP -> semmi.
Kaptal rola emailt, vagy nezegetted a gov.hu oldalt?OK
-
Z_A_P
addikt
válasz BlackJack21 #1539 üzenetére
Na akkor raneztem en is, de csak a hianypotlas elfogadasa, tavaszi datummal.
OK
-
Lenry
félisten
válasz BlackJack21 #1539 üzenetére
semmi email értesítő vagy ilyesmi?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
válasz BlackJack21 #1543 üzenetére
üdv a 21. században
na mindegy, akkor mostantól én is naponta csekkolomGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Z_A_P
addikt
válasz BlackJack21 #1555 üzenetére
Legfrissebb bejegyzes:
Jogosultsági döntés Támogatási kérelem jogosult 2022.03.29OK
-
szilacus
tag
válasz BlackJack21 #1600 üzenetére
Júli 22.-én lett beadva a szolgáltató felé.
Igazából a kérdésem inkább az lett volna, hogy a két pályázat ne üsse egymást! -
Z_A_P
addikt
válasz BlackJack21 #1694 üzenetére
Nálam fa doboz van a falban (oda földkábelen jön a betáp 3x20A).
Elvileg oda berakhatnak egy műanyag dobozt és kész a szabványosítas. Remélem valóbanOK
-
Z_A_P
addikt
válasz BlackJack21 #1889 üzenetére
En tuti akkor fizetnek ha beindul a buli. Tul nagy a riziko.
Nomeg akkor ha beindul, azt jelenti jon EU penz is, az viszont lenyomja az EUR arfolyamot is, tehat meg lehet olcsobb isleszlenne ha kivitelezo/kereskedo nem tenne zsebre a nyereseget.OK
-
Janou
őstag
S*ar helyzet ez is. Ha nem jön az EU-s pénz, ezek tuti nem előlegezik meg. Ez fix. És mi van akkor ha jön a pénz de csak mondjuk 2023 végén?
-
zonaporkolt
tag
Én is őrlődök. 160e-et kellene becsengetni önerőnek (10 db 405-ös panel), akkor "foglalásba" teszik az anyagokat és kisdobos becsszóra mondják, hogy nem emelnek árat.
-
asdf_
veterán
válasz BlackJack21 #2000 üzenetére
Ahol ők tudnának tenni, és mocskosul kellett is volna, hogy a szolgáltatókat -mivel azok nem oldották meg egy év alatt sem- szarrábüntetni, hogy nem veszi fel x percen belül az ügyfélszolgálat a telefont, hogy időben válaszolnak egy nyomorult levélre, meg hasonlók. Mert erre viszont fenntartunk állami szervezeteket, amelynek ez a dolga.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz BlackJack21 #2000 üzenetére
Nemrég szavazták le a szélerőműveket is, tippre Paks2 majdani létjogosultsága és minél nagyobb teljesítménye lehet a cél
-
asdf_
veterán
válasz BlackJack21 #2126 üzenetére
Két eset lehet, vagy elrontották, vagy ezzel fogják ma végigparádézni a sajtót, hogy megkezdték a kifizetéseket, és az elhibázott brüsszeli szankciók miatti energiaárak, de a kormány megvédi a magyar családokat...
-
N.otorious
senior tag
Tiborcz, Mészáros
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Aidan85
aktív tag
Talán tényleg lesz valami mozgolódás, a kivitelezőm most küldött mail-t szerződésmódosítással, amiben 2022.dec.16-ig előleget kérünk le.
-
313313
addikt
Ebba az a jó, aug 6-a óta van fent legalább 3-5 napelem. Amit eddig a kivitelező hitelezett/hitelez...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
AtHoS
nagyúr
válasz BlackJack21 #2204 üzenetére
Én be tudtam lépni gond nélkül, de az érkezett üzeneteknél már nem tudtam megnyitni az utolsó üzenetet és most 1754. vagyok a sorban, ill. most már csak 1707.
read-only mode on the forum
-
asdf_
veterán
válasz BlackJack21 #2204 üzenetére
Azért ez nem semmi, hogy 4 hónap kellett nekik egy átdátumozó rutin megírásához és lefuttatásához
Végülis a high-tec 5. legnagyobb országa vagyunk (állitólag), vagy mi[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
válasz BlackJack21 #2328 üzenetére
Bocsánat, köszönöm!
-
LOTR
addikt
válasz BlackJack21 #2321 üzenetére
folytatnám az ide vonatkozó kérdést, hátha tudja valaki:
az összeférhetetlenségi nyilatkozatnál bejelölöm, hogy nem áll fenn összeférhetetlenség, majd mentés és nyilatkozat letöltése
ekkor automatikusan legenerálja a dokumentumot, amit avdh hitelesíteni kell, viszont a dokumentumban hiba vanhttps://napelem.palyazat.gov.hu/ oldalon, tehát az eptk rendszerben a saját nevemen hoztam létre a felhasználót, de ezen kívül sehol nem szerepelek, mindenhol máshol már a tulajdonos adatai vannak megadva, viszont a most legenerált dokumentumban úgy szerepel, hogy:
alulírtott <az én nevem> (<tulajdonos személyes adatai>) ... számú projektet
benyújtó támogatást igénylő kijelentem ...
mi lehet a probléma?
kösziOne Ring to rule them all
-
Pedramek
csendes újonc
válasz BlackJack21 #2342 üzenetére
Szia! Mikor adtad be az előlegigénylést?
-
S-eye
senior tag
válasz BlackJack21 #2344 üzenetére
Én november közepén kértem le az egyik szállítói előleget. Január 2.-án hiánypótlás. Most jött meg, hogy elfogadták.
-
Janou
őstag
válasz BlackJack21 #2342 üzenetére
Hogyan lehet előleget igényelni? Lehetne pl. a fázisbővítés és szabványosításra?
-
asdf_
veterán
válasz BlackJack21 #2352 üzenetére
Össze kellett hozni holnapra, hogy a Gulyás azt mondhassa majd, egy hét alatt megtízszereztük a kifizetéseket.
-
asdf_
veterán
válasz BlackJack21 #2354 üzenetére
Persze, de lehet a tízszeres szorzóval bullshitelni a tudatlanoknak.
Múltkor véletlen hallgattam a közrádióból 3 perc híreket. Teljes meglepetésemre megemlítették a tanártüntetéses menetet. Lelkesedésem sokkal alábbhagyott, amikor magyarázatként az volt az utolsó mondat, hogy az oktatás állapota miatt tüntetnek. Nem, nem a pénz miatt, nem nem a sztrájkjog megvonása miatt, és még véletlenül sem amiatt, hogy több mint egy éve telibeszarják őket. Mondunk egy nagy ernyőt, aztán mindenki azt gondol alá, amit akar, ha nincs információ birtokában a hallgató, őt meg véletlenül sem helyezzük beljebb a történetben, ő csak maradjon ott tudásban. hogy valami miatt tüntikéznek a tanárok.[ Szerkesztve ]
-
Janou
őstag
válasz BlackJack21 #2405 üzenetére
De mitől függ ez a 13 vagy 40%? Elvileg vagy a támogatási előleg és van a szállítói előleg is. A szállítóihoz valami új szállítói szerződés is szükséges.... Full homály az egész.
-
Levi123
senior tag
válasz BlackJack21 #2612 üzenetére
Szuper! Gondolom nálad is akkor jelenti készre a kivitelező ha megérkezik az utolsó részlet is...
A következő lépcsőnél azért készülj fel némi várakozásra, mert a mérföldköveket nem módosították még sehol, így nem lehet a végső számlát kifizettetni. Most ezzel fogják meg sajnos.Levi
-
Z_A_P
addikt
A kivitelező számol azzal hogy lehet sosem kapja meg a pénzt? A tiéd nem aggódik emiatt? Beszéltetek erről az esetről?
OK
-
Z_A_P
addikt
válasz BlackJack21 #2615 üzenetére
Én ilyet kaptam most :
Ezúton tájékoztatjuk, hogy a RRF-6.2.1xxxxxx azonosítószámú támogatási szerződéséhez kapcsolódó 1. sorszámú, Szállítói előleg típusú előlegigény beérkezett.
Szóval valamit alkotott a kivitelező.
De annak nem örülnék, felrakja, stb, aztán nem kap végül EUs pénzt, így hozzám állít be 3 milliós számlával, vagy lebontja a tetőt.OK
-
BlackJack21
tag
Ma készrejelentették a múlt héten felrakott rendszert, a leírás szerint kb. 1,5-2 hónap az elbírálása , majd ezután jöhet a következő lépés, az óra cseréje.
-
BlackJack21
tag
válasz BlackJack21 #2658 üzenetére
Tegnap megjött a szerződés módosítás is, amit vissza is küldtünk., már csak hónapok kérdése, hogy mikor hívnak az óracsere időpontjának egyeztetése miatt.
-
Levi123
senior tag
válasz BlackJack21 #2723 üzenetére
Az már elég gyorsan megy állítólag 1 héten belül jönnek.
Mennyi idő volt mire megérkezett a szerződésed? Most én is erre várok...Levi
-
BlackJack21
tag
válasz BlackJack21 #2723 üzenetére
bréking nyúz:
Most hívtak minket, hogy hétfőn jönnek órát cserélni, ma pont egy hónapja került fel a rendszer, eddig nagyon jó időt futnak az EON-nál(ELMÜ ter.). -
BlackJack21
tag
válasz BlackJack21 #2843 üzenetére
Tegnap felkerült az új fogyasztásmérő, így gyakorlatilag termel a rendszer. Van még pár apróság, de ez már semmiség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Epic Games
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Metal topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Robotporszívók
- TCL LCD és LED TV-k
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest