- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackJack21
tag
Teljesítménybővítésre van valamilyen korlátozás?
Jelenleg rendelkezésre áll 16A-16A-10A, de szeretnénk 3x20A-re bővíteni.
Ezt el lehet számoltatni(akár részben, a 96400Ft-os határig)?
Az 5kWp-s rendszer alapkövetelménye a 3x10A megléte. Vajon csak eddig pályázható-e a bővítés?[ Szerkesztve ]
-
BlackJack21
tag
Közben utánaérdeklődtünk több helyen, és valóban az a felállás, hogy csak a minimálisan szükséges teljesítményig lehet bővíteni. Ez jelen esetben 5kWp-s rendszer esetén 3x10A. Tehát, ha valakinek 1 fázis van, mondjuk 10A(16A/20A/25A/32A)-el, akkor az a fázis már nem bővíthető, a másik kettőnél lehet igénybe venni 10-10A határig.
-
BlackJack21
tag
"A H tarifát azért vetettem el, mert hűteni is szeretnék a hőszivattyúval, a H tarifa viszont csak októbertől áprilisig működik, ha jól tudom. "
A H tarifa mindig megy, csak áprilistól októberig nincs kedvezményes ára, normál tarifával számolnak. A GEO pedig egész évben kedvezményes, de az napi szinten van kapcsolva (2x), 24 órából 20 óra üzemidőt biztosítva. Hőszivattyús fűtésre nem ajánlott.
-
BlackJack21
tag
válasz BlackJack21 #826 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből. Az utolsó mondatomat fenntartással kell kezelni, az Elmű-Émász oldaláról lett másolva, azonban a GEO tarifa lényege épp az, hogy COP 3,1-es eszközöket lehet csak rákötni, nem oldható módon. Itt a kapcsolási időtartam és tranziensek által generált problémák miatt gondoltak véleményem szerint.
-
-
BlackJack21
tag
Szerintem sem nekünk szól ez az egész műsor, hanem a választópolgároknak. Véleményem szerint több ok is lehet. Ugye az EU-s pénzek nem jönnek, és ez azért nem aprópénz, amit hirtelen ki lehet szórni az adófizetők befizetéseiből.
Ha megcsinálják az elbírálást gyorsan, akkor a támogatói okirat kiadása után lehívhatóvá válna az előleg, ugye erre nincs pénz. Ugyanakkor itt a PR része, amit nagyon ki kellene használni ebben a hajrában, de addig csak pics@füst, amíg nem mutatnak fel valami eredményt.
Erre jött a valószínűleg szintén utólag kitalált "jogosultsági elbírálás". Ez pénzbe nem kerül, nekünk nem jelent semmit, de mégiscsak mehet a hírekbe(ahogy azt ma már hallani is lehet). -
BlackJack21
tag
Végre, valami történik! Ma megkaptuk a döntést. Már csak a támogatói okiratnak kell megérkezni, ami után "szintet" léphetünk
-
BlackJack21
tag
Nekünk is megjött a Támogatói Döntés (Pest megye). Remélem hamarosan meglesz a TO is.
-
BlackJack21
tag
Most reggel megérkezett a támogatói okirat is. Végre történt előrelépés 8 hónap után...
-
BlackJack21
tag
Nekünk egy ideje megjött a TO, a kivitelezővel felvettük a kapcsolatot, amire azt a választ kaptuk, hogy a mérföldköveket módosítani kell, illetve az előleg lehívására sincs még lehetőség. Hamarosan (azt hiszem 9.-t említett ) lesz valami tájékoztató ezekre a kérdésekre. Addig várunk.( Nekünk semmi extra vill.szerelői feladat nincs, az EON- nal az eddig szükséges dolgokat elintézve ).
-
BlackJack21
tag
Jaja, ez engem is érdekelne. Mi a múlt héten kaptunk egy levelet a kivitelezőtől, hogy fizessünk némi aprópénzt nekik. Ez az önrész(az euro árfolyama, az alkatrészek árának növekedése, stb miatt.), cserébe viszont vállalják, hogy lefoglalják a szükséges motyót a jelenlegi áron, nem lesz több díja. Akkor kezdik a melót, ha az előleg lehívhatóvá válik. Na most az elmúlt pár nap eseményei erőteljesen elgondolkodtattak, hogy mi a pék legyen. 10% önrész nem kevés...nem szeretném, ha feleslegesen kidobnám az ablakon. Vélemény?
szerk.: Van még két napom válaszolni nekik, illetve utalni a díjbekérő összegét.
[ Szerkesztve ]
-
BlackJack21
tag
3 évig nem nyúlhatsz a rendszerhez, de utána már látod, hogy mi is a fennforgás. Addig lezajlik a szaldó-bruttó váltás is talán. 3 év után az 5 kW-os invertert eladod, veszel egy másik, akár hibrid vagy sziget üzemű invertert, és csak részben kell változtatni a maradó rendszeren.. Ha vissza is akarsz táplálni, akkor ugyan van némi papírmunka a szolgáltatóval, de azért ez egyszerűbb, mint ismét nulláról végigcsinálni.
-
BlackJack21
tag
válasz zonaporkolt #1946 üzenetére
Mi kifizettük( nem tudom, hogy jól tettük-e, de a 420Ft-os euró árfolyamot nézve nem tűnik rossz ötletnek, 5-10 hétvégi sörözés ára btw).
[ Szerkesztve ]
-
BlackJack21
tag
válasz szabo.csabi #1998 üzenetére
Épp erre gondoltam én is, már megint valami, amibe belepofáznak, úgy, hogy semmi közük sem kellene, hogy legyen hozzá. A szolgáltató oldja meg a rendszerüzemeltetési és humán gondjait maga, mint ahogy sok másik vállalat teszi. Természetesen valaki ezzel is jól jár, csak akik tenni is akarnak valamit önszántukból, azok vannak megint a szerv rossz oldalán ismét és sokadjára...
-
BlackJack21
tag
válasz N.otorious #2128 üzenetére
Szerintem egyik sem hajol le ennyi pénzért...
-
BlackJack21
tag
6336.
kb egy órája nem változott, csökkent.
szerk:
Kellett panaszkodni, most beengedett..."Tisztelt Kedvezményezett!
Jelen értesítés mellékleteként megküldjük Önnek a hatályos Támogatói Okirat (a továbbiakban: Okirat) általános érvényű, egységes módosítását, amely elérhető a dokumentumtárban is. Az Okirat módosításban rögzítésre került a Támogató változásbejelentések és előlegigénylések egyszerűsítése érdekében hozott alábbi döntése:A hatályba lépett Okirat 2. számú mellékletében (A Projekt Mérföldkövei) rögzítésre került mérföldövek elérésének tervezett dátumai általános érvényűen, egységesen a Felhívás 5. fejezetében foglaltakkal összhangbanAz Okirat "Finanszírozás módja" fejezetében foglaltak általános érvényűen, egységesen módosításra kerülnek.Fentiekben ismertetett, mérföldkövekre vonatkozó adatmódosítás a szoftver által automatikusan elvégzésre kerül, ezzel kapcsolatban Önnek feladata nem keletkezik, tehát egyedi változásbejelentés benyújtása nem szükséges.
A folyamat lezárásaként – a mérföldkövek elérésének tervezett dátumainak szoftver általi módosítását követően – az Ön részére az EPTK rendszerben megküldésre kerül az egységes szerkezetben módosított Okirat.
Tisztelettel:
Miniszterelnökség - Nemzeti Hatóság"[ Szerkesztve ]
-
BlackJack21
tag
Masik kérdésem, hogy a szerződés tervezet kezelése fülre kattintva jelenik meg a támogatói okirat adattartalma és a nyilatkozat tétel a támogatói okiratról, ezt korábban nem láttam még, ezt a nyilatkozatot mikor kell megtenni? Elméletileg ezzel fogadom el a támogatói okiratot?
Mint írtam, ezt a részt akkor kell kitölteni, ha a TO-ban kevesebb a megítélt összeg, mint az igényelt és ezzel a nyilatkozattétellel kvázi elfogadod a csökkentett összeget. Ha a kért és megítélt összeg megegyezik, akkor nincs vele teendő, nem kell kitölteni. -
BlackJack21
tag
Újabb kis lépés...
Mi is most kaptuk az értesítést, hogy elfogadták az előleg igénylését. Elvileg lehívható a meghatározott összeg, gyakorlatilag meg olyan érzésem van, mint tavaly a választások előtt.
"szállítói előleg igény kérelme megfelelt a Pályázati Felhívásban meghatározott szempontoknak." -
BlackJack21
tag
Na csak elindult valami... A facebookos csoportokban is egyre többen vannak, akinek már kifizették az előleget. A statisztika is jóval 1 milliárd fölötti kifizetéseket ír.
-
BlackJack21
tag
Egy újabb lépést tettünk a mai napon. A múltkori előlegigény elfogadása, lehívás után, ma felkerült az 5kWp-s huawei rendszer. A további lépések nem tudom, hogy fognak alakulni, de legalább, már a tetőn van a hardver.
Amúgy lassan növekednek a statisztikában a számok [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest