Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz Joccc07 #61384 üzenetére

    Konkrétumok nélkül, nagy általánosságban. Hogy most már egyenesbe ezt a flotta kérdés-kört (nem csak a te esetedre fókuszálva).

    Olyan szinten automatizált volt, hogy eddig engedte - nem lennék meglepve, hogy most már ezt is egyenesbe tennék. Bár más kérdés, hogy a szerződéskötéskor aláírásra kerül egy nyilatkozat, aminek az alábbi passzus is része:

    "Tudomásul veszem, hogy a fenti kedvezménynek a Szolgáltatónál történő igényléséhez a Szolgáltatóval mobil rádiótelefon hálózaton nyújtott szolgáltatásra vonatkozó előfizetői szerződés (a továbbiakban előfizetői szerződés) megkötéséhez / módosításhoz szükséges iratokon túl rendelkezem az 'XY' által kiadott munkáltatói igazolással, illetve szolgálati nyugdíjas igazolvánnyal, melyet a szolgáltató részére az előfizetői szerződés megkötésekor /módosításakor átadok/bemutatok". (hozzátenném a munkáltatóinak 30 napnál frissebbnek kell lennie)

    A webshopos vásárlásnál eddig, aki így vásárolt senki nem tett eleget. Ergó, szabálytalanul járt el (a nyilatkozatban vállaltak alapján nem tett eleget a Magyar Telekom és a munkáltatója által keretmegállapodásban/a nyilatkozatban leírtaknak és a szerződési feltételeknek sem).

    Mindezek mellett - nagyobb részben ennek köszönhetően - sokan vissza is élnek a kedvezményes flottával, s több esetben ezzel próbálták kijátszani azt, hogy az adott díjcsomagra már nem voltak jogosultak (megszűnt dolgozói jogviszonyuk, stb), s hiába bejelentési kötelezettséggel tartozott volna az előfizető (ilyen esetben lakossági/egyéb csomagra lenne köteles váltani), de ezt tudatosan elmulasztották és webshopon vásároltak hozzá.

    Ez nem arról szól közel sem, hogy éppen elég kedvezmény van a készüléken, így webshopost nem kap valaki - hanem az igénybevételi feltételekről!

    "Tudomásul veszem, hogy amennyiben a kedvezményre való jogosultságomat elvesztem - megszűnik a jogviszonyom XY-val - akkor azt a szerződéses jogviszony megszűnésének napjától számított 8 napon belül a Szolgáltatónál bejelentem. Az ennek elmulasztásából eredő kárért felelősséget vállalok. [...]"

    Áthidaló megoldás lenne természetesen, ha erre kialakításra kerülne valamilyen folyamat. Munkáltatói postán valón elküldése stb, egyéb úton történő archiválása. Bár ennek a jogi/szabályzás háttere gondolom szintén nem lenne egyszerű.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák