Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    Van két internet elérése az iskolának, egy Digi 100/100 és egy Sulinet (Telekom) 50/5. Azt szeretném beállítani a Nagios-ban, hogy figyelje mindkét internetet, és ha elmegy bármelyik, akkor jelezzen.
    A router egy TP-Link TL-ER6120, ahol van egy Routing Policy, ahol megmondhatom azt, hogy a belső hálózat IP címeiről pl a 195.199.255.195 (Sulinet KMS szervere) irányába MINDIG a WAN2-őn menjen ki, mivel az kulcs nélküli aktiválás csak a Sulinetes neten keresztül megy, a szolgáltatóin értelem szerűen nem. Azonban ha leszakad a közhálós net, akkor a router kiküldi a ping-et (amivel figyelni akarom azt, hogy él-e a kapcsolat) a szolgáltatói interneten keresztül, szóval nem veszem észre azt, hogy nem működik a Közhálós internet. Ez így nem jó.

    Arra gondoltam, hogy elfejeltem ezt a színes-szagos funkciót, és felveszek egy sima statik route-ot, hogy a 195.199.255.195 irányába menő kérések mindig menjenek a közhálós fix IP címünkön keresztül, akkor lényegében ugyanazt elérem, mint a fenti beépített funkcióval, nem? Nem vagyon egy nagy hálózat guru, így élesítés előtt gondoltam rákérdezek, de a tesztjeim szerint működött ahogy kell.

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák