Új hozzászólás Aktív témák

  • #89309696

    törölt tag

    válasz harry #70933 üzenetére

    A motor növekvő erőtlenségéből ítélve a generátor nem tölt és akkuról mentek a gyertyák, ez okozhat gyengébb szikrát ahogy merül az akku vagy ha kapcsoltok valamit és így gyengébb motort, de általában szokott rángatni meg durrogni is, bár lehet addig még nem merült le.
    Az ECU is megmarhul, ha nem kap elég kakaót. Az ABS, légzsák hiba szintén 10V-hoz közeledve előjön. Ha hibajelzés közben 13.2Vot mértetek az kevés, ha rögtön a leállítás után 12.5V volt az akkuban akkor az is kevés.

    Akkut kb. 12 órára töltőre rakjátok, leveszitek róla és 1-2 óra pihentetés után rámérsz, 12.7V kell legyen, de legalább 12.2V körül (ez is szar akku már, de még egy autó beindul vele így a melegben). Alatta be se tegyétek, kuka.
    Ha berakod és beindul a kocsi akkor alapjáraton kell 13.8V legalább és 14.4V maximum. Ha lámpákat kapcsoltok akkor 0.1-et csökkenhet, fordulatszámra picit nőhet.
    Ha esetleg jó és később menet közben megint felvilágít a töltésjelző akkor is rá kell mérni ott helyben a töltéshiba jelzés közben.

Új hozzászólás Aktív témák