Új hozzászólás Aktív témák

  • repvez

    addikt

    válasz sasa134 #8387 üzenetére

    hát most van egy 300asom,azt még nem sikerült "éles" helyzetben tesztelni mivel a legtöbb esemény nyáron van amire használom igy arra még várni kell kicsit,de az 55-200 az sokszor kevésnek bizonyult és nem tudom hogy a 300az hozzá képest menyivel fogja közelebb hozni a témát.
    Mert általában repülönapoknál használnám és a gépek nem jönnek közel és igy a kép elég nagy része megy veszendőbe amin csak a kék háttér van és a közepén egy kis gép és a részletek eléggé elmosodottak a repülőgépen ha teljes croppal kivágom a lényeges részt a képből.

    Néha elgondolkodtam a tukrős obikon is amik 600 és 800mm-esek is lehetnek 60-70k környékén igaz hogy F8as vagy jobb esetben F5,6 fényerővel,de mivel nyáron erős napfény mellett zajlanak az események igy az nem olyan nagy hátrány a nagyobb gond a fix gyujtótávval lenne,mert olyan gyorsan nem tudom a poziciomat változtatni ha esetleg közel lenne akkor is beleférjen a képre. Igy a zoomolhatoság az eléggé indokolt.
    szóval valami ilyen max 500ig terjedő zoomos obit keresek olcsó alternativában.Esetleg egy 2x-ező objektiv a mostaniak közé? csak ott meg a fényerő bánná és vele eggyütt a gyors zársebbesség igy nagy lenne az esélye a bemozdulásnak .

Új hozzászólás Aktív témák