Új hozzászólás Aktív témák

  • tomp

    félisten

    válasz martonl #63477 üzenetére

    Igen tudom. Családtagjaim folyamatosan panaszkodnak, hogy náluk külföldön mennyire pocsék a net.
    Nem véletlenül hozták be sok országba a VoWiFi-t ugye. Legalább tudjon az ügyfél hívást bonyolítani.
    Azért nálunk a 4G cella elég sok VoLTE hívást elbír. 12,6-23,8kbit/s között váltakozik a VoLTE sávszéle. Alapértelmezettként a maximális értékről indul és megy lefelé ha esetleg nem lenne elég sávszél. Nálam a mérés alapján nem mindig lett volna elegendő sávszél a maximális minőséghez de ez itt helyi probléma.
    Ma délelőtt egy repülőgép mód be és kikapcsolása után a 2telefonon egész jó értékekkel indult meg a mérés. Felment egészen 60-ig majd szépen ment lefelé. Mind2 telefonon 30-35Mb/s körül állt meg a letöltés. A feltöltésnél 30Mb/s-ig ment fel majd beállt 5-10Mbitre. Következő mérés már 100-300ms-os ping és totál beállva... 3G-re állítva feltűnt, hogy nem mindig van meg a DC kapcsolat itt a cellán ami durva.
    VoLTE publikus elindulásakor aznap nagyon laggolt. Volt is egy napközbeni bázis leállás/újraindulás mert totál elment minden cellája. Utána jó volt másnapig. Ezt jeleztem nekik. Írták, hogy minden rendben van vele de 3hónapon belül várható hálózati fejlesztés. 1hónap nemsokára lemegy. Várok még vele. :)

Új hozzászólás Aktív témák