Új hozzászólás Aktív témák

  • m3ss

    veterán

    válasz MC Pite #6760 üzenetére

    "X10/X20at 17-50-hez vagy hasonló zoomhoz lehet/illik hasonlítani, nem egy makró fixhez."
    miert csak ahhoz er hasonlitani? azert annyira nem olcsok azok. en ar/ertekben gondolkodom es te meg makrorol beszeltel.
    x10 arabol veszek egy d70-et, egy sigma 105-ot, sot meg egy 18-55 vagy 50mm is, es osszeall a regi felszerelesem. ez macro :DDD perse tajkepfotozasra, portrefotozasra is ossze lehetne rakni ennyiert jo setupot ami agyonveri a fujit ha a kesz kepet nezed. az uvegek (ara) miatt.
    persze ha a lhoce-ra kellene felmaszni inkabb a fujit vinnem de amugy...nyilvan ettol meg jo atlagjuzernak az x10, de ne csinaljunk mar ugy hogy ez az ultimate macrogep, foleg ha a sajat zoomobidhoz hasonlitod. semmiben sem ultimate. nem vitatom a legjogosultsagat, sok mindenre hasznalhato, de az hogy sok mindenben jobb mint egy dslr a tomegen, mereten kivul sztem csak te gondolod komolyan...de azt osztom hogy kivalthat siman egy kitobis dslrt. es zarojelben teszem hozza hogy a meret, tomeg sokszor elony. pl focus stack kezbol, hasalva amikor a legkisebb oldaliranyu mozgas is elronthatja a kepet.vagy raraksz egy vakut softboxal, jol elbirja az x10? 1:1-en megmozdulsz par mm-t es mashol van a fokusz. 2:1-en gondolhatod milyen focus stackelni kezbol ugy hogy vaspalcan log a vaku+softbox a vazrol. probald ki ekkora nagyitason es szolj mennyit szamit a tomeg, fogas, felfekves stb...nem art sietni sem mert nem marad ott orokke.
    multkor nezegettuk a fuji 60 makroobit, ha jol emlexek munkatavra az sem volt vmi acelos. de legalabb jo draga :DDD

    biztos csordaszellem, de sztem van vmi oka annak hogy minden "profi" 1-2 kiveteltol eltekintve dslrezik.
    de meg hazai viszontlatban se nagyon latok senkit aki nem dslrezik es ugy megjegyeztem volna a kepeit.
    fotozzon talan froghunter (de o 1 droid, neki mind1 mi van a kezeben annyira ugyes) evakar, mondjuk ezek lehet inkabb bridge gepek...nem tudom.
    itt fotos topicokbol se nagyon remlik senki aki kepelne. multkor freddy linkelt vmi eskuvofotost aki milcezik...
    ahogy vmi erdemleges funkcioban (amitol jobb lesz a keped) agyonverik a dslreket a milcek biztos meg fognak jelenni profik is akik fotoznak veluk...meg ha dragabbak lesznek akkor is.

    (#6763) forceberg pedig jo ez. kis dof nalam nem hatrany soha :DDD vagy mi nem tetszik neked rajta? tenyleg jok a szinek. milyen a 150? zaridoben hol tudod kitartani? 105-ot mennyinel hasznalod?
    es amugy nehez? portrezni vagy ilyesmit fotozni kenyelmetlen lenne a sulya miatt ha tartani kell?

    nekem is jo nagy reject gallerym van, majd egyszer kivalasztok belole 20-30 kepet, lehet pont azok tetszenek majd masoknak. igy is sokszor azokat a kepeket tetszikelik, amiket fel sem akarok rakni csak mondjuk paromnak tetszik aztan megis. ezt meg ezt sem akartam felrakni... :B

    szerk: 2x annyit irtam mint eperkutyus szokott, be is fejezem az agymenest :B :DDD

    [ Szerkesztve ]

    https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Új hozzászólás Aktív témák