Új hozzászólás Aktív témák

  • aleister

    veterán

    válasz Julot #3236 üzenetére

    Szívesen!

    Én a családi fotók kivételével ajánlom a NEF (nyers fájl, máshol RAW) használatát. A téma homogenitásától függően ez 14-20MB-t foglal el képenként. Így kiszámolható, hogy legrosszabb esetben is kb 400 kép fog férni a kártyádra, ami nem kevés.

    Azért ajánlottam a 2x8-at a 16GB helyett, mert:
    - az ember lusta/feledékeny: Előfordulhat, hogy nem szedted le időben a képeid a kártyáról, és kifogytál a helyből. 2 kártya esetén lesz egy csomó időd megbarátkozni az import gondolatával.
    - ha az egyik meghibásodik, még mindig van egy tartalék

    Az adaptert én nem keverném bele a történetbe.

    (#3235) dabgergo:
    Na látod ez a nagy szívfájdalmam, hogy Nikonnál még a profi kategóriában is csak 1 értéket rendelhetsz egy obihoz. Pedig min egy 3-as tömböt kéne megadni fixnél (közeli-, közép-, messzi tárgytávolság). Ez tovább árnyalja egy zoom, ahol behoznám a gyutáv két vég, valamint a középső pontját. Ezzel egy 9 értékes mátrix keletkezne, amivel már nagy eséllyel ténylegesen korrigálható lenne a dolog váz szinten.

    Az obikon belül persze minden megoldható, de sajna csak műhelyben, Kivétel az új Sigma modellek, ahol nem kevés pénzért lehet venni egy kalibráló dokkoló egységet. Ez zseniális és genya húzás is egyben a Sigmától.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Új hozzászólás Aktív témák